NexusCan - Roboti - Suceava - Lucrari 2022 Online

Informatii generale

Descriere

Proiectul deși a fost inițial conceput pentru concursul CanSat, ideea din spate lui are o varietate mare de aplicații. Poluarea este un factor recurent în societatea modernă. Robotul nostru are senzori aferenți (accelerometru, intensitatea luminii, senzor de noxe, temperatură, umiditate și presiunii) pentru creearea graficului traiectoriei în 3d și vederea variaței parametrilor obținuți de la senzori în funcție de traiectorie și de gradul de poluare, în final să vedem exact cum afectează noxele din atmosferă mai mulți parametri. Proiectul conține și reprezentarea de grafice în r studio și interpretarea lor.

Tehnologii

Programul Arduino este destul de simplu. Am realizat 2 funcții pentru fiecare senzor, una pentru stocarea datelor pe cardul micro SD și cealaltă pentru afișarea datelor pe Serial monito pentru debugging.
Am proiectat schema în mai multe secțiuni care au scopuri specifice. Unul pentru sistemul de management al bateriei, unul pentru placa principală și senzori, unul pentru modulele de stocare și transmisie. Cu ajutorul schemei am aranjat componentele pe 2 placi perforate astfel incat sa ocupe cat mai putin spatiu si sa fie si langa sursa lor de alimentare. Senzorii sunt conectati folosing conectori XH2.54mm pentru o legatura puternica, stabila si care nu poate fi inversata.
Carcasa exterioară a CanSat-ului nostru este o cutie proiectată de echipă si imprimată 3D. A fost proiectat în Shapr3d și imprimat la imprimanta 3d a clubului nostrum de robotica. Materialul folosit este PLA, un material ușor de imprimat, dar destul de dur.
Vizualizarea datelor se face prin limbajul de programare R pentru o înțelegere mai precisă a datelor cu matrice de heatmap-uri, histograme, diagrame circulare și diagrame de dispersie bidimensionale sau tridimensionale. Este foarte util datorită eficienței sale în implementare și deoarece îndeplinește cerințele noastre.

Cerinte sistem

Este un robot autonom care necesită să fie pornit și aruncat și de la diverse înalțimi având și o parașută agățată, poate fi și lipit de o dronă sau poate fi lăsat în aer liber.

Realizatori

Paul - Andrei Ungureanu

  • Scoala: Colegiul Național “Petru Rareș”
  • Clasa: 10
  • Judet: Suceava
  • Oras: Suceava

Tudor Dochia

  • Scoala: Colegiul National Petru Rares Suceava
  • Clasa: 9
  • Judet: Suceava
  • Oras: Suceava

Screenshots