Nord contra Sud - Soft - Calarasi - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Calarasi

Descriere

Va invit la un exercitiu de imaginatie, pentru a face din Jules Verne un profesor impresionant prin eruditie si lipsa de ostentatie. Cea mai mare parte a informatiei necesare lectiei noastre ii apartine. Celelalte surse bibliografice le folosim numai pentru a ne orienta in contextul istoric general.
Concursul InfoEducatie are meritul de a ne introduce in acest spatiu al cautarilor,sau cum ne place sa spunem, al frontierelor.Interferentele literaturii cu celelalte paliere ale cunoasterii sunt pentru multi,o lectie care trebuie invatata.A sti sa umbli prin labirintul creatiei unui scriitor inseamna a-l intelege, a te delecta cu totalitatea imaginatiei sale. Jules Verne este, din acest punct de vedere, inepuizabil. Putini autori au reusit ca el, sa coaguleze domenii atat de diferite, intr-o forma atat de captivanta. Mobilitatea incredibila a ideilor si situatiilor, trecerile ingenioase din planul fictiv in cel real, specifice autorului amintit, ne pot feri, pe noi cei de azi, de nedorite stereotipii.
Proiectul nostru isi propune sa pledeze in acest sens. Am ales sa extragem din romanul “Nord contra Sud” o lectie de istorie. Decuparea ei a fost o actiune agreabila, ce a scos in evidenta stratul de veridicitate sedimentat pe fondul unui apreciabil potential narativ. Am apelat doar la cateva informatii menite sa intregeasca in plan cronologic fragmentul ales de Jules Verne din desfasurarea razboiului de secesiune, pentru a-si construi opera. In rest, toate ingredientele invatamantului interactiv se decupeaza de la sine din cartea in discutie. Un eveniment de referinta din istoria lumii moderne este trecut prin spatiul vietii cotidiene. Putem spune ca autorul dedubleaza istoria intr-o versiune ampla a faptelor cruciale si una a istoriei ignorate pe nedrept, cea a vietii domestice fortata sa treaca prin valtoarea schimbarii.Totodata, cartea aleasa de noi surprinde convingator componentele de mediu, clima, traditie care insotesc intotdeauna marea istorie. De aceea, afirmam fara teama ca Jules Verne ne propune sa vedem lumea altfel, intr-o perspectiva mai completa, mai exacta.
Intocmind proiectul, ne-am consolidat cunostintele dspre o lume apropiata-libertatea este un bun universal - si l-am redescoperit pe Jules Verne, gata sa ne ajute cu o solutie pentru a iesi dintr-un impas. Orice impas!

Tehnologii

Adobe flash CS3 Professional, Adobe Photoshop CS2, Macromedia Dreamweaver 8.

Cerinte sistem

Orice sistem care are instalat flash player si un browser. Pentru derularea optima a animatiilor este necesar un sistem mai performant.

Realizatori

Velicu Gabriel Daniel

  • Scoala: Liceul “Teoretic Neagoe Basarab” Oltenita
  • Clasa: 10
  • Judet: Calarasi

Rosu Andra

  • Scoala: Liceul “Teoretic Neagoe Basarab” Oltenita
  • Clasa: 10
  • Judet: Calarasi

Screenshotsfain proiectul

http://www.cartoonsmart.com/dynamic_web.htmlcu mentiunea ca l-am vazut intr-un tutorial :smiley: