Observatii Meteori - Prezentari 2007 Nationala

Descriere

Intrucat in perioada Galaciucului va fi maximul curentului de meteori perseide vom face cateva observatii pe aceasta tema. Pe langa meteorii (stele cazatoare) care se vor putea vedea cu ochiul liber vom incerca sa aratam si ceva mai spectaculos cu ajutorul catorva instrumente: craterele de pe Luna, satelitii lui Jupiter, stele duble.

Autori

  • Mircea Ulinic

  • Victor Carbune

  • Stefan Neculai

Eu sunt pro…nimic nou nu strica…

Ok, great. Asteptam si sugestii sau sfaturi din partea celor care mai stiu despre ce e vorba.Sincer, tot ceea ce am in cap e sa organizam intr-o seara [eventual cand scapam de probe/penultima seara, etc…] in care sa facem niste observatii la meteori [atentie recomandabil izoprene and stuff] si pe de alta parte sa se lase totul cu un foc de tabara, si atmosfera care caracterizeaza galaciucul.O sa incercam pe cat posibil, sa venim si cu instrumente astronomice, cat se poate dupa cum zicea st3fan, alte materiale … surpriza :smiley:Just give us some feedback, in legatura cu ce doriti.

Aduceti cel mai mare telescop pe care il aveti…eu unu n-am vazut niciodata vreun bolovan spatial printr-un telescop…cine stie…poate se gasesc noi astrologi printre noi :smiley:

Nu avem cum sa aducem cel mai mare telescop pe care il avem pentru ca dupa cum am zis sunt probleme cu caratul si cu accesul la aceste intrumente, insa vom aduce o luneta.Astrologia se ocupa cu prezicerea viitorului dupa pozitia anumitor stele si ale constelatiilor, mai pe scurt minte lumea. Astronomia nu prezice viitorul. :stuck_out_tongue:

Te rog nu confunda.:smile:

Tot la pietre spatiale se holbeaza si unii si altii…deci pe scurt e tot aia…:stuck_out_tongue:

Ok, deci chestiile chiar n-au nicio tangenta una cu cealalta. Un link despre conceptiile proaste referitoare la astrologie in legatura cu astronomia…http://www.badastronomy.com/bad/misc/astrology.html

:stuck_out_tongue:

suna super interesant. de fiecare data, daca ma gandesc, cand a fost galaciucul s-a intamplat ceva de genul asta :smiley: si parca anul trecut a fost ploaie de asteroizi, ceva similar. anul trecut, in ziua openului, (adica a inceperii acestuia) a trecut un super nor deasupra taberei…“zbura” la altitudine foarte joasa, puteai vedea clar cum se expandeaza…

subscriu celor spuse de simi. tare interesant, cu siguranta as vrea sa particip si eu

Ne bucura sa vedem ca sunt amatori. Speram sa avem parte de vreme frumoasa :smiley:

St3faN

Ne bucura sa vedem ca sunt amatori. Speram sa avem parte de vreme frumoasa :smiley:


Dar te-ai inscris la Seminarii?
Asteptam!

In timpul concursului se va putea observa curentul de meteori Perseide, unul dintre cei mai mari curenti de meteori. Suntem 4 participanti la concurs care se ocupa de astronomie si ne-am gandit ca ar fi interesant ca intr-o seara sa facem observatii la meteori - stele cazatoare . Am vorbit cu dl onea, dumnealui a fost incantat si m-a indrumat sa scriu aici. Asteptam pareri pro/contra. :smiley:Noi vom aduce binoclu, harti si speram luneta(mai greu cu caratul lunetei). :smile: Incercati sa aduceti o lanterna cu voi - va fi nevoie.