Open 2

La OPEN o sa avem conexiune la internet?

In ultimii 2 ani a fost conexiune la internet in timpul openului, cel mai probabil si anul acesta va fi. Subiectele sunt in schimb adaptate :smile:

Tot anul trecut a fost un script automat care sincroniza un folder pe diskul local cu un repository de git, astfel putem monitoriza dezvoltarea si eventuala frauda.

Da, mi se pare normal asa :smiley:

Si, o sa lucram pe calculatoare de acolo sau putem sa folosim si laptopurile noastre?

Se lucreaza pe calculatoarele de acolo. Veniti pregatiti cu softurile de care aveti nevoie - le puteti aduce pe orice mediu vreti voi(cd/dvd/hdd extern) iar orice participant la open va avea acces la ele.

Pentru ca toata lumea trebuie sa aiba aceleasi sanse. Daca nu ai coleg de echipa?
Daca laptopul tau este mult mai performant decat laptopul cuiva?

Sunt foarte mult lucruri ce ar dezavantaja unele persoane. Asa ca toata lumea lucreaza pe acelasi hardware, si pe un singur calculator.

OK, am inteles. Si daca toate echipele de la Open ar fi formate din cate 2 membri, atunci s-ar putea regandi planul cu un singur calculator? :smiley:

Probabil ca nu. E problema si de performanta hardwarului/cat de obisnuit esti cu el etc. Toata lumea trebuie sa aiba aceleasi conditii ca totul sa fie corect.

Bine ar fi sa fie cate 2 calculatoare la echipa si cei care sunt singuri in echipa sa lucreze pe cate doua. :laughing: :laughing: :laughing:
Aceasta metoda i-ar dezavantaja pe cei care sunt singuri sau sa se aplice cum e metoda de la teza… copiaza unul dupa altu si se imparte nota la 2 :smiley:

hurrycane

Probabil ca nu. E problema si de performanta hardwarului/cat de obisnuit esti cu el etc. Toata lumea trebuie sa aiba aceleasi conditii ca totul sa fie corect.Nu ma refer de pe laptop-uri, ci pur si simple sa existe doua desktop-uri / echipa, daca toate echipele au 2 membri.

Nu toate echipele sunt formate din 2 membri.

Eu unul zic ca e totusi un avantaj destul de mare sa fie doi in echipa, chiar daca este doar un singur calculator.

Ma urmaresti? Am spus daca toate echipele sunt formate din doi membri…

linkyndy

Ma urmaresti? Am spus daca toate echipele sunt formate din doi membri...Da, am citit insa niciodata nu o sa fie toate echipele formate din 2 membri, asta atata timp cat regulamentul nu impune explicit asta.


Si, inca o intrebare: Este vre-un soft deja instalat pe calculatoare? (Notepad++,Photoshop, etc... )

Din cate imi aduc aminte in ultimi doi ani erau softuri gen Photoshop, dar oricum vin ceilalti si sigur nimeresti pe cineva care sa aibe, daca nu intrebi prin tabara cu o zi inainte daca are si te ajuta cineva.

Edit:
Eu as fi de parere ca nu ar trebuie sa fie internetul accesibil.

Doar pentru ca exista riscul ca cineva sa isi download-eze intreg proiectul de undeva nu inseamna ca trebuie taiat netul in totalitate :smile: . Echipele sunt oricum supravegheate, la fel si sursele, asa ca riscul de a copia scripturi (si aici nu ma refer la librarii/framework-uri etc.) este minim.
Ultimele update-uri ale dependentelor unui proiect le gasesti pe net. Manualele la fel. Sunt de exemplu unele servicii care pot fi utilizate in cazul in care nu se poate instala un server pe statia locala, sau instalarea lui ar fi prea complicata si ar dura mult prea mult timp.
In fine, nu cred ca internetul este un lucru atat de rau, daca situatia este tinuta sub control - si este :smile:

P.S.: Vorbesc pentru partea de web a open-ului, nu si pentru cea de soft.

Sa va pun si eu o intrebare…daca in formularul de inscriere am uitat sa trec si a2a persoana cu care am lucrat la site… Ce pot face ca sa modific acest lucru ?
Ms anticipat !

Cristy


Da, am citit insa niciodata nu o sa fie toate echipele formate din 2 membri, asta atata timp cat regulamentul nu impune explicit asta.

Si, inca o intrebare: Este vre-un soft deja instalat pe calculatoare? (Notepad++,Photoshop, etc... )De ce spui ca niciodata? :laughing: Sunt aproximativ 17% sanse sa fie toate echipele formate din 2 membri :smile: Oricum, n-are rost sa ne mai certam acum si aici pe tema asta.

Soft deja instalat, posibil, insa oricum programele care le vor avea concurentii prin tabara vor fi share-uite intre echipe pentru a beneficia fiecare de aceleasi "tools of trade".

Nu dar eu acum 2 ani la open cand am fost la educational am cautat niste poze pentru butoane. Anul trecut atat la educational cat si utilitar am cautat niste GUI-uri ca sa le pun si eu in aplicatia mea. In rest nu am avut nevoie. Mai frumos a fost acum 3 ani la Close in care nu aveam internet ca din cabana unde s-a tinut close-ul nu prindea :smile: pacat ca nu le-am mai putut prezenta :disappointed:

@doru posibil sa il cautati pe dl Mihai Oaida (username mitza)

Eu unul folosesc “intens” internetul cand lucrez la un site pentru ca poate imi trebuie librarii diferite, sau poate parti noi ale unei librarii pe care am mai folosit-o. Cum e si la olimpiada de info unde este pus la dispozitie un document ce contine toate functiile din STL. Nu cred ca scopul concursului (OPEN, web) este acela de a vedea cine stie cele mai multe functii (jQuery,php,mysql,etc…) ci cine stie sa le foloseasca cel mai bine.

Cat despre posibilitatea de a lua proiectul deja facut eu zic ca sunt slabe sanse deoarece probabil nu se gaseste ceva identic cu cerinta care o sa ne fie pusa si in plus parca s-a spus ca o sa fim si supravegheati…

Referitor la surse. Acum 3 ani s-a dat un paint pe socketi. Borland/Embarcadero Delphi si C++ Builder de la versiunea 3 in sus(2011) contine un exemplu de paint, si un alt exemplu pentru socketi doar daca puneai cap la cap sursele iesea proiectul. Interesant e ca unul dintre concurenti asta a si facut :smile: Pana si icoanele din exemplu le-a folosit :smiley: