Open?

Am auzit ca baietii dela soft s-ar putea sa aiba open. E valabil si pentru noi designerii? Asta asa ca sa stiu sa pregatesc kituri de acasa :smile:

A fost intotdeauna si va mai fi :smiley:


tare faza , si anul trecut s-a venit cu unul la web , cu mambo , cred k site-ul a fost facut cu 2 ore inainte de prezentare :stuck_out_tongue:

a fost tot din bucuresti (bucale :smile:).Anul trecut au fos prinsi la prezentare si de open sa nu vb, ca nu au intrat. Dar probabil ai auzit de ei , ca sunt faimosi. Oricum , eu stiu ca la open nu ai voie sa vii cu chestiile tale la care ai lucrat acasa , eventual cu editoare , help-uri .

fluffyone

Am auzit ca baietii dela soft s-ar putea sa aiba open.De unde stii tu ca nu sunt si fete? :smiley:

Pai care sunt regulile?

Eu prefer sa nu particip daca nu pot folosi ce folosesc si acasa sau la servici. A se citi editoarele mele de cod, editoarele mele grafice… au trecut vremurile in care webdesignul se facea in notepad…Cine sunt aia faimosii ca eu n-am auzit de ei. Si cum adica a fost facut cu 2 ore inainte? Fiti si voi mai expliciti.

La open aveti voie cu editoare de cod sursa, editoare grafice, software in general cu conditia ca ceea ce folositi sa puneti la dispozitia tuturor. Nu este permisa utilizarea de cod sursa cu care veniti de acasa, acesta trebuind scris in intregime la Galaciuc, in cadrul probei de open.

fluffyone

Pai care sunt regulile?
Eu prefer sa nu particip daca nu pot folosi ce folosesc si acasa sau la servici. A se citi editoarele mele de cod, editoarele mele grafice.. au trecut vremurile in care webdesignul se facea in notepad..

Cine sunt aia faimosii ca eu n-am auzit de ei. Si cum adica a fost facut cu 2 ore inainte? Fiti si voi mai expliciti.


Pe langa ce a spus liviu, gandeste-te ca poate fi un concurs care sa te testeze din mai multe puncte de vedere. Scopul nu este neaparat sa realizezi un super site, ci sa se vada cat de bine poti sa produci cu niste resurse, in timp limitat, in anumite conditii. Si cat timp cu totii au la dispozitie aceleasi resurse, mie mi se pare o competitie corecta.

Spun asta pentru ca a fost un an in care toata lumea a avut niste laptopuri pentium ceva mai vechi, Photoshop5, notepad si o versiune mai veche de dreamweaver... ma rog, ideea era ca resursele erau intr-adevar limitate.

Nu stiu daca ai vazut vreodata la Discovery o emisiune unde doua echipe se intreceau ca in 12 ore sa produca... ceva... cu tot ce puteau gasi intr-o mare groapa de gunoi de fier vechi si masini vechi.

p.s. Daca te simti limitat de anumite produse pe care le folosesti la servici sau acasa, poate nu ai asa multa incredere in capacitatile tale? Ideile bune si partile importante nu sunt realizate de unelte. Ele doar ne ajuta, nu ne dau idei si nu fac munca in locul nostru.

Pui problema intr-un mod atat de boem…

Unde e regulamentul oficial ca ma lamuresc eu ce si cum…

fluffyone ce a zis vivi e boem si are foarte mare dreptate.

Sa luam niste exemple concrete.

Editor grafic : Photoshop sau altceva , vital pentru ca nu te pui sa faci grafica unui site in paint nu?

Editor de cod sursa : hm … de ce nu e bun notepad? editorul iti face munca mai usoara , te ajuta cu un autocomplete in cazul in care ti lene sa scrii toata functia , sau ai uitat-o , te ajuta cu highlight , sa iti vezi codul mai bine si sa iti dai seama mai rapid de greselile de sintaxa , unele editoare te ajuta sa iti organizezi proiectul.

In rest ,cum a zis si vivi , toate ideile care iti vin pt site vin de la tine , de la imaginatia ta si eventual experienta ta. Si realizarea ideilor este evident reflectat de experienta ta in web si te harul tau de programator sau designer.

Pentru asta e open-ul . Sa iti dau alt exemplu : 2 site-uri participa la galaciuc … super tari amandoua , locul 1 si locul 2 , la cel de pe locul 1 s-a lucrat 1 an jumate sa zicem si la celalalt 5 luni . La open sa zicem ca ordinea se schimba.Trage tu concluziile :smile:

Inseamna pe pe unul l-a durut capul si nu s-a putut concentra!?

Sa fim seriosi…de aceea exista alergatori pe distante lungi…dar care nu sunt la fel de buni si pe distante scurte…la fel si in cazul de fata…la unii nu le place deadline-ul :smile:

mitza


Editor de cod sursa : hm .. de ce nu e bun notepad? editorul iti face munca mai usoara , te ajuta cu un autocomplete in cazul in care ti lene sa scrii toata functia , sau ai uitat-o , te ajuta cu highlight , sa iti vezi codul mai bine si sa iti dai seama mai rapid de greselile de sintaxa , unele editoare te ajuta sa iti organizezi proiectul.Nu e bun Notepad. Sa fim seriosi acum, exista unelte de dezvoltare pentru cresterea productivitatii si noi promovam Notepad. De ce mai folosim Windows? Hai sa trecem pe DOS, e buna si o linie de comanda.

P.S. urmatorul raspuns va fi 'eu folosesc Linux'. :laughing:

Nu promovam nimic. Exista doar si genul de concursuri unde limitarea de unelte si resurse face parte din joc.

Nu inseamna ca anul asta asa va fi, dar posibilitatea nu trebuie neglijata, exista.

a, ok, in cazul asta este ok, sunt si consursuri dinastea, stiu. dar nu de chestia asta m-am legat eu :smile:.

Mega_Bytu

[
P.S. urmatorul raspuns va fi 'eu folosesc Linux'. :laughing:


aici ai comis-o rau de tot ... nu uita ca exista KDE, GNOME si aplicatii de webdevelop super in mod grafic. :wink:

scuza-ma :stuck_out_tongue: n-am comis-o chiar asha de rau de tot, nu vreau sa dezvolt ca sa nu devenim off-topic.

Asa, revenind… vreau sa vad si eu regulamentul complet ca sa stiu la ce sa ma astept.

Il vei stii in tabara, sau cu cateva zile inainte.

Fuffyone… lasa regulamentu… daca se va mai organiza concursu si anul asta si vei vrea sa participi ok… daca nu stai si baga un gratarel cu o br rece si gata.Plus ca degeaba exista regulament pentru ca regulile se pot schimba pe loc si degeaba vii de acasa cu arsenalul.Daca te crezi in stare sa faci o pagina web in orice conditii si presat de timp inscrie-te …daca nu lasa pe altii :wink:P.S.: a nu se intelege gresit mesaju… nu critic si nu jignesc pe nimeni :stuck_out_tongue:P.P.S.: chestia asta cu un concurs contra timp in conditii extreme suna ca scena din Swordfish cand trebuie sa sparga codul de ministerul apararii :wink:

Mortis Vivis

P.P.S.: chestia asta cu un concurs contra timp in conditii extreme suna ca scena din Swordfish cand trebuie sa sparga codul de ministerul apararii :wink:


cel puţin treaba cu pistolul nu se poate aplica :smile: