Optimised - Utilitar - Argeș - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

Optimised este un program destinat profesorilor de pretutindeni. Cum informatica a devenit o materie obligatorie o sa apara si profesori noi in acest domeniu. Pentru a le usura munca si viata in acelasi timp pot utiliza aceasta aplicatie, unde pot beneficia de urmatoarele functii:

  1) Conectarea fiecarui calculator la un singur cont de administrator pe site-ul https://optimised.biz (Profesorul isi realizeaza un cont pe site, in urma confirmarii, acesta isi poate adauga cate un subcont nou in panoul de control, subconturile vor fi conectate in aplicatia de windows la cate un calculator diferit)
  2) Odata asociat un subcont calculatoarelor, profesorul are control la acestea in urmatoarele metode (tot ce este mai jos se poate utiliza pentru fiecare calculator in parte sau simultan catre toti, in ambele cazuri calculatoarele trebuie sa fie online, minim 1 online la actiunile trimise simultan):

  2.1) Restart/Shutdown (Profesorul castiga timp si flexibilitate la finalul zilei in momentul in care este nevoit sa stinga un numar foarte mare de calculatoare, cu Optimised o poate face in timp real cu un singur click direct din panel)
  2.2) Optimizarea sistemelor de operare (Fiecare aplicatie sau fisier lasa in urma sa in memoria windows-ului diferite fisiere si loguri, acestea pot dauna calculatoarelor pe o perioada mai lunga de timp. Cu un singur click acestea se pot elibera fara ca elevul sa fie deranjat in timpul orelor sau profesorul sa fie nevoit sa le caute prin diferite foldere ascunse sau registrii in windows pentru a le sterge manual, destul de periodic.)
  2.3) Deschiderea temelor de lucru a devenit mai usoara cu Optimised, in timpul orelor profesorul poate trimite catre toate calculatoarele din sala o pagina web deja deschisa pentru elevi.
  2.4) Profesorul primeste la fiecare pornire a calculatoarelor mici informatii din acestea: IP Local, IP Public, MAC, OS. 
  2.5) In timp real la fiecare calculator online se trimite catre panoul de comanda procesul principal pe care se afla elevul in timpul orelor, profesorul are acces sa le stinga acest proces in cazul celor ce stau si se joaca pe calculatoare.

  3) Sistem de raportare a defectiunilor aparute calculatoarelor. Elevul ce detecteaza o defectiune de orice tip la calculator o poate raporta foarte usor. Acesta trebuie sa dea click dreapta pe iconita din bara si sa apese pe "Report", pe urma va aparea un formular cu 2 casete de text: Nume si Defectiune. Formularul va ajunge catre profesor in dreptul subcontului respectiv foarte evidentiat. Defectiunea rezolvata se poate sterge cu un singur click din panel.

   4) Sistem de logs, fiecare calculator isi pastreaza logurile actiunilor trimise din panel pana in momentul in care profesorul doreste sa le stearga.

Urmatoarele update-uri au in plan:

  1) Realizarea actiunilor de mai sus la o data programata de ex: In fiecare luni la ora 10:00 AM sa va trimite o optimizare pentru fiecare calculator ce o sa porneasca la o ora mai mare de 10:00 AM, asta in cazul in care nu este online in acel moment.
  2) Trimiterea fisierelor de orice tip catre calculatoare.
  3) Sistem de aplicatii autorizate, orice aplicatie ce nu este autorizata de profesor se va stinge automat, acest lucru previne jocurile pe calculator sau programele rau intentionate instalate de elevi.

Tehnologii

Web:
1) Pusher Server
2) Laravel 5.6
3) ReactJS 16.4
4) Boostrap 4.1.1
5) Javascript
6) HTML5
7) CSS (SCSS)
9) React-Notification-System
10) Axios
11) React-Bootstrap-Table2
12) phpMyAdmin
13) SQL
14) PHP
Client:
1) Pusher Client
2) C#
3) Newtonsoft.Json
4) TaskScheulder
5) iTalk
Server:
1) Ubuntu Server 18.04 (Bionic Beaver)
2) Apache
3) PHP 7.2
4) mySQL Server

Cerinte sistem

Pentru partea de client cat si web este necesar .NET Framework 4.6.1 si o conexiune stabila la internet.

Realizatori

Mihai Daniel Eremia

 • Scoala: Liceul Teoretic Ion Cantacuzino
 • Clasa: 10
 • Judet: Argeș
 • Oras: Pitesti

Paula Marinescu

 • Scoala: Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”
 • Clasa: 9
 • Judet: Argeș
 • Oras: Stefanesti

Screenshots

Github pentru partea de web. https://github.com/eredani/Optimised-Web