Organizare

Bun…am sa incep prin a spune ca juriul la categoria pagini web a fost mai mult decat satisfacator , cel putin in sensul in care nu au apreciat niste lucrari slabe mai mult decat era nevoie (au fost unele exceptii dar…) , dar totusi ceva a scartait serios si aici ma refer la componenta lui.

Liviu si Hobeanu au facut o echipa buna (liviu este din domeniul paginilor web , hobeanu stie bine ce inseamna munca si a navigat la viata lui pe meleagurile internet-ului) , am avut si profesori daca nu ma insel care au facut unele observatii la unele site-uri referitoare la diferite , scoli/institutii…etc…

Dar totusi…lipsea ceva…

Eu unul chiar l-am intrebat pe Liviu de ce se pune atata accent pe implementare…de ce nu se leaga si de design…el mi-a raspuns ceva de genu: “M-am legat de toate…”…ma rog , citatul este 90% modificat dar cam asta este ideea…

Cei de la greenpixel ziceau parca ca utilizatorul prima oara se loveste de design…daca este nemultumit de ceea ce vede pleaca…unde se vad implemantarile in toata treaba asta!?

Nu zic…multe site-uri aratau bine si erau ingrijite…dar putine la numar…

A comentat cineva din juriu? nu…ei s-au legat de formularele de login care se gaseau in abunedenta in fiecare colt al fiecarui site.

Cred ca un site ar trebui sa atraga din mai multe puncte de vedere…iar juriul a fost atras doar din unu sau doua puncte (implermentarea si css baschet bucuresti). Dupa cum ziceam…juriul a fost relativ bun…Liviu si Hobeanu si-au gasit locul…la fel si unul dintre acei profesori…dar cam atat. Dupa parerea mea acolo lipsea cineva important , ori un psiholog ori cineva care sa cunoasca arta…sa vada de la distanta un site prost realizat din punct de vedere estetic…am avut in tabara cel putin un psiholog daca nu ma insel…si acea doamna Gabi *** care a avut acel seminar referitor la culori…

Cred ca un juriu format dintr-un om de specialitate (web designer) , un programator/venit din randul elevilor(tineretului) , un profesor si un psiholog/om cu simtul artisitc (care sa aiba unele cunostinte legate de web) ar fi ideal…nu cred ca ar mai exista atatea probleme. Atunci cred ca s-ar lua in considerare toate lucrurile cvare fac un site sa fie cu adevarat bun. Atunci ar avea o sansa si proiectele bune care nu se bazeaza neaparat pe php,asp etc…dar care isi indeplinesc foarte bine scopul…

Astept opinii din partea voastra…va multumesc!

Liviu lucreaza in domeniul web-ului ? Eu stiu ca a fost olimpic la info si ca administreaza ( nu inseamna neaparat ca e facut in totalitate de el ) un portal / concurs online de informatica. Stii niste lucrari de ale lui ?

Ma rog…probabil nu este in domeniu…dar s-a comportat ca atare…ceea ce este tot una…next question… :smile:

Hai … nu te mai da important :smile:

bloodpath sunt aproape complet de acord cu tine… totusi, dupa cum pui problema (artist/psiholog) sa stii ca nu e tot una… nu prea vad ce treaba ar avea un psiholog (sincer sa fiu) cu juriul la web…

insa sunt de acord ca juriul ar trebui oarecum “structurat”… asta i-am sugerat acum vreo 2 zile d-lui onea… un membru sa noteze la design, altul la usability, etc, si eventual fiecare sa dea o nota care sa reflecte impresia sa generala asupra site-ului… ceva gen internetics, dar nu chiar :wink:

dirtykid…eat my mambo! :smile:

floppy…ce treaba are un psiholog in toata treaba asta…gandeste-te la target…poate iti vine o idee…si am zis psiholog/artist nu pentru ca ar semana cei doi termeni si pentru ca oricare dintre cei doi ar aparea in componenta unui juriu ar aduce schimbari importante…nu este neaparat nevoie de amandoi…

Jay-C

Liviu lucreaza in domeniul web-ului ? Eu stiu ca a fost olimpic la info si ca administreaza ( nu inseamna neaparat ca e facut in totalitate de el ) un portal / concurs online de informatica. Stii niste lucrari de ale lui ?Site-ul pentru concursul online de informatica de care vorbesti tu este realizat integral de mine. Si da, lucrez in domeniu. Principalul meu job este acela de web admin la SIVECO Romania - www.siveco.ro - si in plus mai am si alte proiecte mai mici la care lucrez.

Motivul pentru care am lasat impresia ca pun mai mult accent pe partea de programare este deoarece acolo lucrurile sunt mai obiective. Pana la urma design-ul este in mare parte subiectiv (bineinteles ca exista totusi anumite principii de baza si aici). Cum era sa pun intrebari de genul: "Dar de ce nu ai folosit albastru in loc de verde? Eu cred ca site-ul tau ar da mai bine pe albastru decat pe verde". Acolo unde situatia impunea acest lucru m-am legat si de design. De exemplu la site-ul Ingeri la care am considerat ca design-ul nu se potriveste cu tema abordata.

mda…

Atunci imi cer scuze, dar nu stiam :smile:. De cati ani am fost eu la galaciuc nu am stiut niciodata pentru un moment cu ce te ocupai.

cred ca mereu vor exista polemici in ceea ce priveste juriul. mie mi s-a parut acceptabil,chiar …surprinzator (eram obisnuit intr-o oarecare masura cu profi de bio,de romana…ca juriu la web:P). in fine…parerea mea e ca pe langa “specialisti” ar trebui sa existe cel putin o persoana care habar n-are de pagini web…e interesant sa vezi impactul pe care un site il creaza.(aici ma refer la design(poze), text(scris),etc…). cam asa concepe un “oarecare” un web site: poze si text. imi plac? hai ca intru…nu? atunci ma duc sa mulg vaca.

poate ca am fost cam ironic, dar sunt de parere ca pe langa specialisti, in juriu ar trebui sa fie si o persoana care habar n-are.

mda…ce fac drogurile de oameni… nks14 , din cate am observat erau cel putin 2 persoane care erau “pe langa” … ceea ce este cam mult…daca exista un profesor ar fi bine…el este cel care verifica partea de continut (daca e cazul) …el este cel care reprezinta “multimea” care nu prea intelege cuvantul “web”…in fine…eu am incercat sa trag un semnal de alarma iar tu vii si postezi aiurea!