Osciland intre trecut si viitor - Soft - Timis - 2008 Nationala

Informatii generale

 • Categorie: Soft
 • Judetul: Timis

Descriere

Osciland Intre Trecut si Viitor este un soft educational ce si-a propus sa usureze procesul de invatare in domeniul fizicii. Studiaza doua teme importante din fizica de liceu: Oscilatii mecanice si Lumina

Tehnologii

Adobe Flash 8, Adobe Photoshop CS2, Cybermotion 3D-Designer

Cerinte sistem

Procsor la 1800+
256MB ram

Realizatori

Popescu Petre

 • Scoala: Col. Na.t C.D. Loga
 • Clasa: XII
 • Judet: Timis

Timofte Lucian

 • Scoala: Col.Nat. C.D. Loga
 • Clasa: XII
 • Judet: Timis

Gaita Laura

 • Scoala: Lic. Grigore Moisil
 • Clasa: XII
 • Judet: Timis

Screenshots

Super implementat flashul , ati putea lucra cu cei din echipa AEL :smile: :wink:

Da. Toata partea de programare a fost realizata in flash. Absolut totul este dinamic. se pot modifica valoriile dupa bunul plac (in nishte limite totusi din motive de reprezentare pe ecran). Garficele, mishcariile, tot este dinamic. Utilizatorul interactioneaza foarte mult cu softul. Animatiile pot fi oprite in orice moment pentru a putea vedea diferite valori, lucru ce este imposibil intr-un experiment in laborator.
Deasemenea la lumina am studiat mai multe capitole precum reflexia, refractia, formarea umbrei si a penumbrei, imagini in oglinzi si formarea de imagini in lentile. Totul deasemenea este dinamic. La refractie poate fi modificata culoarea razei de lumina si deasmenea cel de al doilea mediu. Astfel se poate observa schimbarea unghiului de refractie in functie de cei doi paramatri. Deasemenea poate fi schimbat si unghiul de incidenta. La Formarea de imagini in lentile pot fi deasemenea formate cele trei raze care trec prin focare si prin centru lentilei. Fiecare raza poate fi independent scoasa pentru a ajuta elevul in ralizarea desenului in caiet.
Deasemenea exista si animatii introductive (care nu sunt dinamice) realizate in 3D. Cei prezenti la galaciuc o sa vada intregul soft.

Deasemenea am mai atasat cateva screenshoturi:
http://i38.tinypic.com/28l829d.jpg
http://i36.tinypic.com/2w347sx.jpg

felicitari ca totul e scriptat in flash si e dinamic (chiar as fi curios in ce proportie :smiley:) insa nu inteleg de ce nu ati incercat sa folositi papervision3D (open source) pentru animatiile 3D care putea fi dinamice in acest mod :smiley:

si ca sa fiu un pic rautacios :laughing: ati putea pana la galaciuc sa creati propriile componente ori sa creati macar skinuri noi :smiley:

Proiectul asta este putin mai “vechi” ca sa il numesc asa. Vara trecuta a participat in finala Siveco. Eu si echipa mea am fost clasa a XII-a anul acesta si nu am avut timp sa mai facem ceva nou (decat cateva mici bug-uri rezolvate). Ca sa fiu mai explicit, cand acest proiect a inceput pluginul de papervision era inca untr-un stadiu foarte primitiv. Cand a aparut flash CS3 proiectul era gata in proportie de 80-85% si ca sa nu avem probleme de compatibilitate intre AS2 si AS3 am hotarat sa ramanem pe AS2.

Multumesc oricum pentru sugestie:)