PenguChat - Utilitar - București - Lucrari 2021 Online

Informatii generale

Descriere

Proiectul este o aplicație de chat criptată end-to-end, precum Whatsapp sau Telegram, permițând utilizatorilor să aibă conversații private. Este prevăzut cu un sistem de autentificare de tip username-parolă și destinat utilizării în interiorul unui intranet. În plus, permite nu doar trimiterea de mesaje text, ci și de fișiere. Programul este scris în limbajul de programare Python, interfața folosește framework-ul Kivy, iar anumite module sunt scrise în Cython, pentru eficientizare.

Tehnologii

PenguChat este un ecosistem de aplicații, ce se compune dintr-o aplicație tip server ( care rulează pe o mașină centrală, fiind un releu, „poștașul” ce transmite mesajele ) și una de tip client, ce are o interfață grafică, fiind modul în care utilizatorii trimit mesaje.
Pentru a garanta securitatea, mesajele trimise nu sunt stocate pe server, ci pe mașinile fiecăruia dintre clienți ( serverul le salvează doar atunci când sunt în tranzit și destinatarul nu este on-line ). Astfel, fiecare client are o bază de date ( SQLite ) salvată local, populată cu mesajele criptate. Decriptarea se face doar atunci când aplicația este pornită și utilizatorul autentificat.

Cerinte sistem

Intel Core 2 sau mai puternic
1gb de ram sau mai mult
250mb de stocare local
OpenGL 2

Realizatori

Alexandru-Ioan Anastasiu

  • Scoala: Colegiul național “Gheorghe Șincai”
  • Clasa: 12
  • Judet: București
  • Oras: București

Screenshots