PIF 2.0 - Soft - Botosani - 2008 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Botosani

Descriere

Numele lucrarii este “Termodinamica” iar subnumele este PIF (program de invatat fizica). Numele este inspirat din continutul lucrarii, care cuprinde intregul capitol de termodinamica studiat in liceu. Aplicaţia poate fi folosită pentru lecţiile de fizică, clasa a X-a, capitolul termodinamica, dar mai poate fi folosită cu succes de orice persoană care doreşte să capete cunoştiinţe de bază în termodinamică. Scopul principal al acestui soft este de a introduce utilizatorul în lumea termodinamicii şi conţine lecţii ce oferă bagajul minim de cunoştiinţe necesar unei persoane pentru viata de zi cu zi (cel putin). In marea ei parte aplicatia este constituita din lectii interactive de termodinamica, lectii care il poarta pe utilizator prin intreaga lume a fenomenelor termice prin intermediul teoriei dar si a animatiilor sugestive. Portabilitatea aplicatiei este extrem de mare deoarece pentru realizarea acesteia a fost folosit programul Flash 8 Proffesional, si dupa cum bine se stie aplicatiile create in flash sunt portabile pe orice sistem de operare ( de la Linux, Mac, pana la arhicunoscutul Windows, fara a necesita resurse considerabile, ba chiar modeste, aplicatia depinzand doar de versiunea de flash player care nu poate fi mai mica de 8 si de un server, open source precum apache, care are instalat suportul php si mysql), iar pentru a mari utilitatea aplicatiei a fost creat un editor de lectii si teste care permite utilizatorului sa-si creeze propria lectie interactiva.

Tehnologii

Flash , Php,Mysql

Cerinte sistem

Orice platforma care suporta php+mysql si apache

Realizatori

Poamă-Neagră Gabriel

  • Scoala: Liceul Teoretic “N.Iorga” Botosani
  • Clasa: a11a
  • Judet: Botosani

Şchiopu Alexandra

  • Scoala: Liceul Teoretic “N.Iorga” Botosani
  • Clasa: a11a
  • Judet: Botosani

Screenshotsohoo cu cine ne intalnim … :smiley:

confuzie
urmaresc de cativa ani cu interes concursurile de informatica si apreciez foarte mult pasiunea cu care se implica multi participanti. In spatele unei lucrari sunt zeci de ore de munca, de multe ori in defavoarea altor activitati mai atractive.
Si atunci cum este posibil un asemenea plagiat?
Va rog sa ma contraziceti, sa-mi spuneti ca nu am inteles bine:
:confused:
Unirea 2008
http://www.unirea.lufo.ro/participanti.php?what=87

Infoeducatia 2007
http://www.infoeducatie.ro/forum/viewtopic.php?f=28&t=1546
Sunt numai 2 situatii in care am intilnit aceasta lucrare. Lucrarea a mai fost prezentata si la alte concursuri, avandu-l ca realizator pe Matei Stefan.
Cine este de fapt autorul lucrarii?
Ce aduce in plus lucrarea fata de cea prezentata anul trecut, si mai ales de ce si-a schimbat realizatorii?

Cum este posibil ca la un concurs de nivelul Infoeducatia sa se intimple asa ceva?
:disappointed: :disappointed: Mi se pare o situatie cel putin jenanta, cu atat mai mult cu cat Gabriel in mod sigur ar fi putut face ceva original. Daca a vrut sa participe, de ce nu a facut propria sa lucrare? :question:

nici o explicatie? :confused:
de la organizatori sau de la cei care au inscris lucrarea

ofni

nici o explicatie? :confused:
de la organizatori sau de la cei care au inscris lucrareaNu-ti fa griji. La prezentare se vor lamuri si aspectele mentionate de tine. Poti sa fii chiar tu acolo in sala sa pui intrebarile necesare.
Poate ca autorii chiar au o explicatie rezonabila, sau poate ca nu...


InfoEducatie este destul de faimos pentru faptul ca plagiatorii sunt de cele mai multe ori identificati si descalificati.

Nu sunt de acord. Daca exista suspiciunea de frauda, de ce nu se face o verificare?
Elevii si-au dat adresele de mail, pot fi contactati.
Pe locul respectiv putea participa un alt elev cu o lucrare originala.

Acest lucru se putea face de la faza judeteana. Daca comisia de acolo nu a fost capabila de acest lucru, cu siguranta va fi cea de la faza nationala. :smiley:
Daca ti-au luat locul si merg in locul tau ghinion. :laughing:

Nu s-a organizat etapa judeteana.

Salut,
Eu sunt Stefan Matei, cel care a prezentat lucrarea cu acelasi nume anul trecut si cel care a inceput-o initial. In ultimul an lucrarea a fost preluata de catre Gabi si Alexandra si acestia si-au adus contributia lor, astfel incat sa poata fi prezentata si anul acesta. Daca sunteti curiosi de ce nu am continuat eu sa lucrez la ea…e simplu…nu am mai avut timp caci am tocmai am terminat clasa a 12-a si nu eram sigur ca voi putea participa anul acesta.
Eu m-am inscris anul acesta la sectiunea web impreuna cu un alt coleg, motiv pentru care i-am lasat doar pe cei 2 sa participe cu acea lucrare, dar daca vor fi nelamuriri putem discuta fara probleme.
Ambele lucrari cu care va participa echipa din Botosani au fost prezentate la etapa judeteana Infoeducatie, si ambele au fost alese de juriu pentru a participa la faza nationala.

Si pentru cei ce nu cunosc…la acest concurs se poate participa si fara sa castigi sau sa participi la etapa judeteana, in schimb trebuie sa-ti platesti cazarea, masa + transport.

Daca mai sunt intrebari va rog sa le scrieti pe mail la contact.webservice@gmail.com sau discutam direct in tabara ca mai sunt doar 2 zile si ne vedem acolo :smile:

PS. @Ofni: Zi-mi te rog cine esti si daca vei veni in tabara? Ca macar sa stiu cu cine discut, ca nu te gasesc intre participanti? Sau esti unul dintre concurentii de la faza judeteana care se oftica ca echipa noastra a luat toate premiile.

Salut,
Eu sunt Stefan Matei, cel care a prezentat lucrarea cu acelasi nume anul trecut si cel care a inceput-o initial. In ultimul an lucrarea a fost preluata de catre Gabi si Alexandra si acestia si-au adus contributia lor, astfel incat sa poata fi prezentata si anul acesta. Daca sunteti curiosi de ce nu am continuat eu sa lucrez la ea...e simplu...nu am mai avut timp caci am tocmai am terminat clasa a 12-a si nu eram sigur ca voi putea participa anul acesta.[/quote:2nic741b]
Atunci ar fi interesant sa vii la Galaciuc cu lucrarea de anul trecut, ca prin comparatie sa vedem imbunatatirile aduse de cei 2 colegi carora le-ai cedat lucrarea.
[quote:2nic741b]PS. @Ofni: Zi-mi te rog cine esti si daca vei veni in tabara? Ca macar sa stiu cu cine discut, ca nu te gasesc intre participanti? Sau esti unul dintre concurentii de la faza judeteana care se oftica ca echipa noastra a luat toate premiile.

Nu sunt din Botosani, asa ca nu am concurat la etapa judeteana de acolo. Apropo, unde putem afla detalii despre etapa judeteana de la Botosani?

Si o intrebare, recunosc rautacioasa: Esti unul din organizatorii Grepit. Ai accepta situatia aceasta la concursul respectiv? :confused:

Salut,
1)Detalii despre faza judeteana de la Botosani cred ca poti afla doar de la inspectorat, ai aici adresa http://www.isj.botosani.ro/nou/ (nu cred ca au publicat ceva)

2)Daca numele e acelasi nu inseamna ca si lucrarea e aceeasi sau ca nu are modificari. Ca sa dau un exemplu verifica lucrarile cu numele “Al 2-lea razboi mondial” care au participat in ultimii 3 ani la toate concursurile din tara.

3) Da, sunt unul din organizatorii de la GrepIT (desi nu vad relevanta), si da, as accepta asa ceva (lucru care cred ca s-a si intamplat deja). Nu am nimic impotriva atata timp cat concurentul recunoaste cat a lucrat el, si cat a lucrat altul sau a luat de pe internet. Nici eu nici ceilalti nu-i agreem pe cei care copiaza 75% din continut de pe net si pe urma sustin ca totul e facut de ei. Iar acest lucru poate fi depistat de catre juriu. Conditia e ca juriul sa fie in masura sa puna intrebari care sa dezvaluie adevarul.

PS. Imi plac intrebarile rautacioase :stuck_out_tongue:…Acum am si eu una:
Ai avea “curaj” sa vii la GrepIT?:smiley:

PPS. Tot nu mi-ai spus cine esti, si de unde ma cunosti (aparent destul de bine) sau doresti sa pastrezi asta ca pe un “avantaj”? :smiley:

Bafta

Nu stiu cat de mult au lucrat cei doi la proiect, insa grafica pare asemanatoare cu cea de anul trecut http://infoeducatie.ro/lucrari/2007/703poza1.jpg