Pimung - Utilitar - Brăila - Lucrari 2015 Nationala

Informatii generale

Descriere

Pimung este un player muzical. Cu ajutorul unui senzor de vibratii poti schimba melodiile batand in masa sau din palme. Batand de doua ori in masa dai play/stop la melodie. Batand de trei ori treci la urmatoarea melodie iar batand de patru ori treci la melodia precedenta. Mai mult, poti trimite muzica prin retea la sistemul audio si astfel te poti plimba prin camera cu laptop-ul iar muzica inca se aude in sistemul audio din coltul camerii.

Pe langa un player excelent, Pimung te ajuta sa iti organizezi sarcinile si sa devii mai productiv. El ofera posibilitatea utilizatorilor sa isi creeze liste cu sarcini offline!

Pe placa electronica externa ce contine senzorul de vibratii se mai afla un ecran LCD pe care sunt afisate ceasul si temperatura din camera.

Tehnologii

Proiectul este alcatuit din 3 parti: aplicatia pentru Windows, o placa Arduino Uno si o placa raspberry pi 2.

Aplicatia pentru Windows este facuta in C# folosind Visual Studio 2013. Aceasta este un player muzical si un planner. Aplicatia comunica serial cu placa Arduino Uno si prin reteaua locala cu Raspberry pi.

La placa Arduino sunt conectati: un piezo (pentru detectarea vibratiilor), un senzor te temperatura si un ecran LCD. Pe ecran se afiseaza ceasul si temperatura iar cand sunt detectate vibratii, se comunica serial cu aplicatia pentru windows.

Placa Raspberyy Pi este conectata la reteaua locala prin cablu sau WiFi. Ea primeste melodiile de la player si le transmite boxelor ce sunt conectate prin cablu la Raspberry.

Cerinte sistem

Windows

Realizatori

Ionut Marius Mihalache

  • Scoala: Colegiul National Nicolae Balcescu Braila
  • Clasa: 10
  • Judet: Brăila
  • Oras: Braila

Screenshots

La cerinte de sistem am uitat sa le adaug pe urmatoarele:

-driver-ul pentru Arduino Uno trebuie sa fie instalat pe calculator
-calculatorul si raspberry-ul trebuie sa fie conectate la reteaua locala prin cablu UTC / WiFi
-o modalitate de a afla adresa IP a placii raspberry