Pinify - Utilitar - Teleorman - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

Pinify este o aplicatie pentru salvarea de notite (memo-uri/pin-uri) si impartasirea anumitor informatii cu grupurile de colegi/prieteni. Pinify permite crearea de grupuri si distrubuirea notitelor/imaginilor/video-urilor persoanelor din grup.
Pentru a conferi siguranta si intimitate, grupurile pot fi securizate cu o parola iar notitele (pin-urile) din grup sunt criptate folosind end-to-end encryption; acest lucru asigura siguranta totala, astfel, informatiile si mesajele nu pot fi decriptate nici in cazul in care baza de date este compromisa. Chiar mai mult, odata ce toate persoanele din grup si-au sincronizat un anumit pin, acesta este sters complet din baza de date.
Pentru a facilita o simpla utilizare, utilizatorii se pot conecta chiar si cu contul de Facebook, putand adauga toti prietenii care de asemenea folosesc aplicatia in diferite grupuri si nefiind necesara crearea unui cont separat.
Pinify foloseste si API-ul de la YouTube pentru a permite utilizatorilor sa vizioneze video-urile salvate de pe YouTube direct in aplicatie, si diferite alte API-uri pentru a oferi o integrare mai adanca cu alte site-uri.

Tehnologii

Tehnologiile utilizate in crearea aplicatiei:
Aplicatia in sine este realizata in Node.js, folosind framework-ul Electron [folosit pentru crearea de aplicatii desktop cross-platform]. Aceasta se foloseste de un server (hostat pe Heroku) scris, de asemenea, in Node.js cu care comunica prin websockets. Server-ul, la randul sau, comunica cu baza de date prin MySql.
Fiind dezvoltata in Node.js, mai exact Electron, aplicatia va putea fi compilata foarte usor pentru Windows, Mac si Linux, iar mai apoi va putea fi portata chiar pentru Android si iOS folosind Apache Cordova.
Este implementata de asemenea o functie de auto-update, aplicatia descarcand toate update-urile in fundal de pe Github, apoi intreband utilizatorul daca este de acord sa le aplice.

Cerinte sistem

Minim:
CPU: 1 GHz dual core
RAM: 1GB
Windows 7
Dezvoltare:
CPU: 3.2GHz quad core
RAM: 16GB
Windows 10

Realizatori

Andrei Cracanau

  • Scoala: Colegiul Național Anastasescu
  • Clasa: 9
  • Judet: Teleorman
  • Oras: Vârtoapele de Sus

Screenshots

am lasat din greseala clasa a 9-a, sunt a 11-a;
se poate modifica, va rog?

Am modificat.

O zi buna!