Pixel World: The Cursed Dungeon - Utilitar - București Bucuresti - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

Descriere

Jocul este un open world action-rpg. Perspectiva este top-down intr-un univers 2D in care grafica este pixelata. Jucatorul il controleaza pe Timy, un aventurier legendar si un mare vrajitor. El a trait foarte mult, dar datorita „pietrei tineretii” el este inca tanar. Fara acest element magic ar imbatrani rapid si ar muri. Cand Timy experimenta o vraja a facut o mare greseala si cazut intr-un somn adanc vreme de 10 ani. Intre timp i-a fost furata piatra nemuririi, iar acum el trebuie sa o gaseasca in cel mai scurt timp posibil. In aventura lui se vor ivi multe obstacole: dungeon-uri protejate de puzzle-uri si ghicitori, inamici puternici, dar si aliati care il vor ajuta daca le castiga simpatia.

Exista doua moduri de joc: Story Mode si Duel Mode. In Duel Mode, doi jucatori se dueleaza folosind acelasi calculator, element ce prelungeste timpul petrecut in joc.

Acum si suport pentru controller si grafica accelerata hardware!

Tehnologii

Pentru a dezvolta acest proiect am folosit C++ si SDL2 pentru manipulare multimedia. Engine-ul jocului l-am scris de la zero, folosind bilioteca SDL2 doar pentru a putea folosi grafica si muzica. Este impartit pe mai multe module care au fost dezvoltate individual (Shop, Menu, Duel Mode/Story Mode, Script Interpreter, Launcher) iar apoi legate intre ele. Fiecare modul contine mai multe clase, fiecarei clase fiindu-i atribuite anumite sarcini, totul fiind scris de la 0. Codul este ușor de modificat, elegant, respectând regulile din “The Pragmatic Programmer”.

Initial folosea SDL1 si grafica era accelerata software, apoi SDL1, openGL, SOIL si grafica era accelerata hardware, iar intr-un final SDL2 cu grafica accelerata hardware.

Pentru configurarea controalelor pentru gamepad foloseste SDL2 Gamepad Tool by General Arcade.

Cerinte sistem

Această versiune de joc a fost testată doar pe Windows 10. Se recomandă cel puțin 1 Gb de RAM ( desi jocul nu va depasi niciodata 500 mb ) și un procesor de cel puțin 1,5-2 Ghz, si optional, o placa video dedicata. Daca este rulat de pe un laptop, se recomanda folosirea Power Planului High Performance, sau rularea cu placa video dedicata.

Realizatori

Marian Alexandru Cioltan

  • Scoala: Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu”
  • Clasa: 10
  • Judet: București
  • Oras: Bucuresti

Laura Amira Talaat Hamid

  • Scoala: Colegiul National Mihai Viteazul Bucuresti
  • Clasa: XI
  • Judet: Bucuresti
  • Oras: Bucuresti

Screenshots