Pixel World: The Cursed Dungeon - Utilitar - București Bucuresti - Lucrari 2017 Online

Informatii generale

Descriere

Jocul este un open world action-rpg. Perspectiva este top-down intr-un univers 2D in care grafica este pixelata. Jucatorul il controleaza pe Timy, un aventurier legendar si un mare vrajitor. El a trait foarte mult, dar datorita „pietrei tineretii” el este inca tanar. Fara acest element magic ar imbatrani rapid si ar muri. Cand Timy experimenta o vraja a facut o mare greseala si cazut intr-un somn adanc vreme de 10 ani. Intre timp i-a fost furata piatra nemuririi, iar acum el trebuie sa o gaseasca in cel mai scurt timp posibil. In aventura lui se vor ivi multe obstacole: dungeon-uri protejate de puzzle-uri si ghicitori, inamici puternici, dar si aliati care il vor ajuta daca le castiga simpatia.

Exista doua moduri de joc: Story Mode si Duel Mode. In Duel Mode, doi jucatori se dueleaza folosind acelasi calculator, element ce prelungeste timpul petrescut in joc.

Tehnologii

Pentru a dezvolta acest proiect am folosit C++ si SDL pentru manipulare multimedia. Engine-ul jocului l-am scris de la zero, folosind bilioteca SDL doar pentru a putea folosi grafica si muzica. Este impartit pe mai multe module care au fost dezvoltate individual (Shop, Menu, Duel Mode/Story Mode, Script Interpreter, Launcher) iar apoi legate intre ele. Fiecare modul contine mai multe clase, fiecarei clase fiindu-i atribuite anumite sarcini, totul fiind scris de la 0. Codul este ușor de modificat, elegant, respectând regulile din “The Pragmatic Programmer”.

Cerinte sistem

Această versiune de joc a fost testată doar pe Windows 10. Se recomandă cel puțin 1 Gb de RAM ( desi jocul nu va depasi niciodata 500 mb ) și un procesor de cel puțin 1,5-2 Ghz. Daca este rulat de pe un laptop, se recomanda folosirea Power Planului High Performance.

Realizatori

Marian Alexandru Cioltan

  • Scoala: CNI Tudor Vianu
  • Clasa: 10
  • Judet: București
  • Oras: Bucuresti

Laura Amira Talaat Hamid

  • Scoala: Colegiul National Mihai Viteazul Bucuresti
  • Clasa: XI
  • Judet: Bucuresti
  • Oras: Bucuresti

Screenshots