Porkholt / Beeno - Soft - Prahova - 2011 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Prahova

Descriere

Project Porkholt este un engine de joc 2D lightweight, portabil si scriptabil scris de la zero (singurul component “strain” fiind engine-ul de fizica Box2D) pentru deviceuri mobile impreuna cu un level designer usor de folosit.
Beeno este numele jocului pe care il dezvoltam in paralel cu engine-ul. Benno este mai mult decat un platform-RPG standard. Beeno este o poveste. Am observat ca la ora actuala sunt mult prea putine jocuri, mai ales pentru platforme mobile care au un storyline de calitate. Beeno este o combinatie dintre un RPG fast-paced si o poveste captivanta si hazlie. Scopul nostru este sa facem playerul sa joace prin nivele de dragul de a afla continuarea povestii

Tehnologii

C++, Lua, OpenGL ES, Box2D, Objective-C, Cocoa/Cocoa Touch

Cerinte sistem

iPhone/iPad sau intr-un simulator pe Mac OS X. In viitor si pentru Android si sisteme de operare bazate pe Qt de la Nokia (Symbian, Maemo, MeeGoo)

Realizatori

Petcu Marius

  • Scoala: C. N. “Mihai Viteazul” Ploiesti
  • Clasa: 10
  • Judet: Prahova

Nita Sorin

  • Scoala: C. N. “Mihai Viteazul” Ploiesti
  • Clasa: 10
  • Judet: Prahova

ScreenshotsNu cred ca are vreo importanta, dar am uitat sa mentionez de libpng :smile:

Se pot scrie scripturi complexe gen: Player-ul se gaseste intre [a,b] si nu mai exista monstri atunci sa apara un superboss in partea dreapta? Si sa apara un timer pentru 40 de secunde si atunci cand s-au dus cele 40 de secunde sa explodeze tot?

gigaevil

Se pot scrie scripturi complexe gen: Player-ul se gaseste intre [a,b] si nu mai exista monstri atunci sa apara un superboss in partea dreapta? Si sa apara un timer pentru 40 de secunde si atunci cand s-au dus cele 40 de secunde sa explodeze tot?Yup... That can be done... Obiectele/mobii se pot spawna/distruge mid-level, timere avem, pozitii, rotatii, forte, etc avem... Animatii avem, mai nou...

Presupun ca scriptul il scrii(adica e cod), ne poti atasa un astfel de script sa vedem syntaxa oferita de tine… se pot face 10 monstri cu un for?

gigaevil

Presupun ca scriptul il scrii(adica e cod), ne poti atasa un astfel de script sa vedem syntaxa oferita de tine... se pot face 10 monstri cu un for?http://pastie.org/2214249

Uite aici exemplul pe care il foloseam in momentul de fata pentru testing... lui beeno i se aplica o forta, apoi e "aruncat" in sus in timp ce se roteste de 3 ori peste cap, iar apoi i se da cu o cutie in cap odata pe secunda... La secunda 10, wreckerul este rotit cu 181 de grade (adica este pus aproximativ vertical si lasat sa cada) cu o miscare smooth de fade in/out ( ma rog... o sinusiodala pe acolo )

Si da... e crazy...

Pentru a afisa campurile/proprietatile/methodele obiectelor ai folosit reflection? Deasemenea sa invoci methodele dinamic in functie de nume cu parameteri respectiv ai folosit reflection?

Folosesti cunostinte din teoria compilari, faci o analiza lexicala, sintactica, o echivalare intr-un arbore sintactic si o parcurgere a lor in preordine? Pot sa fac variabile, matrici tridimensionale? Instructiuni elementare for,while,do, se pot face functii recursive? Cum ai facut tabelele de variabile dar pentru functii recursive

gigaevil

Pentru a afisa campurile/proprietatile/methodele obiectelor ai folosit reflection? Deasemenea sa invoci methodele dinamic in functie de nume cu parameteri respectiv ai folosit reflection?

Folosesti cunostinte din teoria compilari, faci o analiza lexicala, sintactica, o echivalare intr-un arbore sintactic si o parcurgere a lor in preordine? Pot sa fac variabile, matrici tridimensionale? Instructiuni elementare for,while,do, se pot face functii recursive? Cum ai facut tabelele de variabile dar pentru functii recursiveE Lua standard, nu e interpretorul scris de mine... Ar fi fost o munca inutila cand deja exista un limbaj interpretat matur si extrem de rapid precum Lua...

Deviza concursului de anul acesta este “Programare pentru lucruri utile” Sper ca juriul sa descopere ca ati facut un lucru bun si util…Efortul vostru va fi judecat dupa multe criterii, mai putin dupa lungimea programelor scrise… Stiu ca fiecare dintre voi are o speranta si trebuie sa o aveti daca sunteti oameni destepti si creativi. De aceea zic ca orice efort facut de voi este o valoare pentru noi… dar mai ales pentru experienta si pregatirea voastra!
InfoEducatie este locul unde va lasam sa va produceti dar va expunem si exigentelor, criticilor…

De asemenea, ca observatie, nu inteleg unde duce blogul din semnatura…
No other comment!

Va multumesc.
Blogul din semnatura (de fapt, tehic vorbind, site-ul, ca blogul e la http://porkholt.org/blog) e relativ facut pe principiul “hai sa avem blog pe care punem progress reporturi si ne facem advertising”, dar a cam ajuns locul de joaca al lui Sorin ( si stilul lui publicistic despre care nu comentez ). Ma scuzati daca nu am inteles intrebarea.