Povestea mea... fat32

salut …toata primavara, pe cind altzii zumzaiau din club in discoteca si-napoi, eu am codat un program care recupereaza fisiere pierdute. acum, ca se-apropie concursul, as vrea sa stiu daca hdd-urile pe care prezentam lucrarile au partitii fat32. pt ca doar n-am sa-mi transport de-acasa pc-ul 6 judete in rucsac, ca altii …!


serios insa, programelul meu ar fi inutil pe ntfs-uri, sistem de fisiere pentru care (credeti-ma) nu gasesti documentatie decenta nici daca-o furi …linie: sunt sau nu partitii fat32 ?

pt ca doar n-am sa-mi transport de-acasa pc-ul 6 judete in rucsac, ca altii ..! [/quote:3du7up92]


Daca vrei sa faci treaba buna, trebuie sa te descurci cu ce ai. Programul tau e foarte posibil sa fie depunctat ca functionalitate (doar FAT32), dar daca vrei neaparat sa-l prezinti atunci vino cu PC-ul de acasa (desi stiu ca nu prea e permis). Numai asa poti sa fi sigur ca o sa prezinti programul.[quote:3du7up92]serios insa, programelul meu ar fi inutil pe ntfs-uri, sistem de fisiere pentru care (credeti-ma) nu gasesti documentatie decenta nici daca-o furi…Imi permit sa nu te cred, pentru ca exista zeci de programe pe piata care recupereaza fisiere sterse, si pot sa recupereze fisiere si de pe NTFS. Asa ca, daca nu exista documentatie cum altii au reusit sa faca programele alea? Raspunsul evident: exista documentatie pentru NTFS.Toate cele bune,


Sandman

Sandman, eu zic sa nu fii rau.


Daca programul este numai pentru FAT32 nu cred ca inseamna ca e inutil, la fel cum ai zice ca daca e doar pentru windows va trebui depunctat ca nu merge si pe Linux.Oricum, eu nu sunt in masura sa iti spun daca va fi sau nu FAT32. Eu cred ca va fi… probabil ca daca ai reusi sa faci rost de un laptop pe care sa fii sigur ca iti merge, ca ar fi excelent.Da si tu un mail la organizatori (emil@lufo.ro) si intreaba.( atentie, acesta nu este un raspuns oficial. este parerea mea personala )

da domnule Sandman, sunt pe sourceforge la lost&found :wink:si-apoi, stie cineva in ce sta diferenta (la depunctare…) dintre utilitarul X (specific platformei Y si depunctat ca atare pt acest fapt) rulat pe calculatoarele taberei, si utilitarul X (care cistiga concursul…) rulat pe calculatorul cu care-am venit eu la pachetzel ?neregularitatea regulii …

si-apoi, stie cineva in ce sta diferenta (la depunctare..) dintre utilitarul X (specific platformei Y si depunctat ca atare pt acest fapt) rulat pe calculatoarele taberei, si utilitarul X (care cistiga concursul..) rulat pe calculatorul cu care-am venit eu la pachetzel ?


Nu prea am inteles problema, dar iti dau un sfat. Stai tu linistit. Nu o sa fie criteriu de departajare platforma/platformele pentru care este dezvoltata aplicatia, decat in cazul in care cineva are o aplicatie asemanatoare ca a ta. In cazul acela, normal ca cea punctata mai bine va fi cea care este superioara ca functionalitate si portabilitate. Conteaza cat de util si finalizat este proiectul tau. Si nu in ultimul rand… conteaza sa ruleze :smile:Daca stai bine cu ceea ce am mentionat mai sus, nu ai de ce sa-ti faci griji. Un sfat pentru concurenti: competitia este de multe ori mai importanta decat castigarea ei. Fiti corecti cu voi, nu mai copiati coduri sursa de pe Internet, si va fi si juriul corect cu voi.Ganduri bune,


SandmanP.S. Un prim sfat pentru kP^: exista o carte editata de Microsoft Press prin '94 despre NTFS. Acum esti convins ca exista documentatie?

Mai exista o problema cu care m-am confruntat si eu referitoare la documentatie… Eu am “obtinut” documentatie cu privire la un protocol de la autorii unor programe care au utilizat protocolul… mi-am omorat nervii mai bine de doua saptamani si pana la urma tot mai am probleme… cu protocolul… intelegi? Nu intotdeauna ce poti obtine este corect sau complet, iar in general incearca sa obtii aceleasi chestii din mai multe locuri, in mai multe feluri. Documentatie exista pentru orice (si ceea ce cautam eu exista, dar de la cateva mii de dolari in sus, asa ca m-am lins pe bot)… Ai mare grija cu ceea ce gasesti si de unde gasesti, ca nu toti sunt bine intentionati… :disappointed:

pina acum 4 zile nu mergea pe nucleu NT.


acum merge. numai pe NT.


inapoi in 9X, invata de VXD-uri, downloadeaza alte masm-uri, ddk-uri…


cit pe-aci sa-mi dau toate alocatiile pe VMware Workstation, nu alta …


si-asta numai din cauza “incompatibilitatilor” dintre teorie si practica.SteelY, eu cred ca daca nu te-ai confruntat macar o data cu bug-uri intre ce spune “documentatia” si erorile “nedocumentate”, despre care toti scriu dar nimeni nu stie cu adevarat, iar singurul care-o poate rezolva cere extra-$$$, nu te chemi dezvoltator de software;esti ca si un matematician care n-a gresit niciodata o demonstratie …

kP^

pina acum 4 zile nu mergea pe nucleu NT.


acum merge. numai pe NT.


inapoi in 9X, invata de VXD-uri, downloadeaza alte masm-uri, ddk-uri…


cit pe-aci sa-mi dau toate alocatiile pe VMware Workstation, nu alta …


si-asta numai din cauza “incompatibilitatilor” dintre teorie si practica.
kP^

pina acum 4 zile nu mergea pe nucleu NT.


acum merge. numai pe NT.


inapoi in 9X, invata de VXD-uri, downloadeaza alte masm-uri, ddk-uri…


cit pe-aci sa-mi dau toate alocatiile pe VMware Workstation, nu alta …


si-asta numai din cauza “incompatibilitatilor” dintre teorie si practica.
kP^… suna idilic ce spui acolo. Adica acum 4 zile nu mergea pe nucleu NT, dar acum merge. Acum te intorci in 9X, inveti de VXD-uri… Hmm… cateva zeci de dezvoltatori te-ar invidia pentru viteza cu care te misti. Sa inveti cateva zile despre VXD-uri… suna promitator. Dar e doar o iluzie. Pentru a invata sa scrii VXD-uri iti trebuie cel putin (daca esti foarte bun) cateva luni. Si asta pentru ca totul se dobandeste prin practica. Daca stau sa ma gandesc mai mult, poti sa ai dreptate. Poate ai avut noroc si ai gasit pentru ceea ce iti trebuie tie un sample VXD pe care sa-l folosesti.


Oricum, daca ai probleme putem discuta personal. Ma gasesti pe Yahoo! Messenger seara (cand vin de la slujba) cu ID-ul sandmanstorm.Sunt curios de ce ti-au trebuit VXD-uri… poate te complici inutil.

am realizat si eu … dar oricum mi-a prins bine.sandman, uite, iczelion are un kit de vxd-uri cu cit se poate de bune referinte. cu minima experienta de programare in asm si 4 zile libere, pui pe roate citeva “jucarii” pt W9X, asta … intre noi fie vorba dincolo de subiect.eu cel putin sper sa fie macar o partitie FAT … daca nu vin cu ea pe disketa :smile:

O lucrare buna este PORTABILA!


emil