Problema cu conexiune la o rețea locală în mașina virtuală

Am un proiect la secțiunea roboti care folosește microcontrolerul Intel Galileo. Cu Galielo trebuie să mă conectez la aceeași rețea locală ca și PC-ul de pe care vreau fac crosscompile codului prin SSH (să uplodez codul). Problema este că eu având o mașină virtuală în interiorul PC-ului conectat la rețeaua locală nu pot să mă conectez la Galileo deoarece mașină virtuală creează o punte între conexiunea la rețea a PC-ului pe care rulează mașina și ea și îmi schimbă adresa ip. Pe scurt îmi apare mașina virtuală în altă rețea decât cea la care este conectat PC-ul și Intel Galileo. Am încercat să caut pe internet raspunsuri, dar nu cred ca se poate să conectez direct masina virtuală la wifi/lan.

Din punctul meu de vedere, fiind un overhead utilizarea unei mașini virtuale, cred că se poate face o excepție, dar depinde de comisia de la Roboți.

@mbdroid ce părere ai?

Din tutorialul de virtualbox Tutorial VirtualBox

Network

Configurare avansată, ntework

VirtualBox permite activarea a până la 4 adaptere pentru placa de rețea, iar în tab-ul Network putem seta date precum tipul, adresa MAC, reguli pentru Port Forwarding.

În primă instanță, avem opțiunea de a selecta modul de networking. Aici putem alege între mai multe opțiuni:

Not attached: mașina virtuală nu va avea nicio conexiune la Internet
NAT (Network Address Translation): acesta este modul default setat de VirtualBox la crearea unei mașini noi și permite accesarea Internetului de către mașina virtuală
Bridged networking: se folosește atunci când dorim să simulăm conexiunea la o rețea sau să rulăm servere în mașina virtuală.

Te rog sa selectezi la “attached to” Bridged.
In felul asta si masina virtuala si PC-ul sunt pe aceeasi retea.

Robert

1 Like

Multumesc frumos! :smiley: Functioneaza perfect