Program de instalare

cum sa faci un program de instalare pentru un soft educational ce foloseste php,apache,mysql

Daca folosesti php, cam iese din sfera soft-ului educational. De ce folosesti php-ul daca il denumesti soft? ai anumite parti din aplicatie care foloseste php-ul? la ce? Cu sql-ul nu este o problema. Vezi ca sunt o gramada de exemple de programe de acest gen si invata de acolo.

Apache + php + mysql pot rula si fara sa fie instalate, ci copiate cu configurarile facute de tine.De aceea, un program minimal de instalare poate face urmatoarele:

- ma lasa sa aleg directorul in care vreau sa se instaleze

- il creaza.

- copiaza in el apache + php + mysql cu baza de date si site-ul si tot ce vrei tu pe acolo

- ruleaza demonii de mysql si de apache (eventual pe porturi nestandard, pentru a nu intra in conflict cu eventualul apache si mysql deja instalate pe acel calculator).Nu cred ca este un efort prea mare.

special thanks to vivi

z-up maker … mi se pare cel mai simplu de folosit. Cautati-l. installer bun :wink: (parerea mea…)

multzam… o sa ma uit pe el. :smile:

Eu optez pentru Inno Setup

Ok, am pus mana pe z-up maker , o sa-l incerc :smile: Din ce arata siteu pare promitator.

Installerul (z-up maker ) este genial, multumim ptr ca ne-ai spus de el.

Revenind la topicul initial, despre instalarea apache, php, mysql pe un drive, puteti citi aici: http://learn.reflex.ro/viewtopic.php?t=4654

Nu vreau sa fiu rau, dar care topic initial despre apache?era vb despre program de instalere :smile: ( Neaahhh…don’t mind me :smile: ) :laughing:

ScRaTcH

Nu vreau sa fiu rau, dar care topic initial despre apache?era vb despre program de instalere :smile: ( Neaahhh...don't mind me :smile: ) :laughing:


Mesajul initial spunea cum sa faci un program de instalare pentru un soft educational ce foloseste php, apache, mysql
Principala problema cu aceste trei tehnologii este ca, daca vrei sa le incluzi intr-un program de instalare, trebuiesc configurate in asa fel incat sa fie utilizabile fara a se instala ele singure, ci doar copiate pe hard (eventual chiar rulate de pe un mediu ReadOnly).

Daca le rulezi installerul lor propriu se vor suprapune cu versiunile deja existente pe sistem si asta e o problema.

Te-am lamurit?

Nu te supara domnu, dar "Post subject: program de instalare" iti spune ceva? Ca omu a inceput oleak off-topic din prima that’s another story.P.S: Pe mine nu m-a interesat decat SUBIECTUL postului, nu ce i-ai explicat cu copierea apacheului,php,mysql pe HDD si etc…Te-am lamurit? :wink: Si mai apoi eu nu folosesc nici php nici mysql nici apache ptr aplicatia mea :unamused: , intelegi?

Vai, ce gresala grava din partea mea sa consider ca cel care a pornit topicul mai degraba a gresit titlul si il interesa ce a scris in mesaj, decat sa consider ca a gresit mesajul si a pus titlul corect.Si ce gresala grava deasemenea sa consider ca poate sunt altii care sunt in aceeasi situatie si care au nevoie de instalare apache php mysql pentru soft, si pe care poate nu ii intereseaza ca pe tine nu te intereseaza acest tip de instalare.

Daca tot postam aiurea:

White Men Can’t Jump!!!

Nu vad ce aveti cu Vivi! Nu a facut decat sa raspunda la topicul propus de mine, si a raspuns perfect, adica m-a lamurit si stiu ce e de facut acum.Daca nu puteti fi utili pe acest forum, macar nu mai uzati tastaturile, si asta nu o spun rautacios. :smiley: