PROJECT:Akatsuki - Multimedia - Teleorman - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

Descriere

Ți-ai dorit vreodată să intri într-un tablou și să admiri peisajul ca și cum ai fi fost acolo? PROJECT: Akatsuki te ajută cu acest lucru. Folosind puterea vizuală dată de Unreal Engine 4, nivelul de detaliu dat de Autodesk 3DS Max și eleganța Adobe Photoshop am realizat un mediu 3D explorabil pentru utilizator, un fel de ”tablou viu” în care se poate ”intra” și admira.

Tehnologii

Voi prezenta realizarea pe segmente, câte un segment pentru fiecare program, după care urmează să explic cum a fost asamblat totul.
3DS MAX: Am utilizat 3DS MAX pentru realizarea clădirilor prezente în proiect. Pornind de la simple poliedre lipite, am sculptat cu minuțiozitate câteva zile la ele până au ajuns la forma ce se poate vedea în proiect. După finalizare, acestea au fost exportate spre Unreal Engine 4.
SPEEDTREE: Vegetația existentă a fost realizată folosind SpeedTree. Acest program permite render-ul de vegetație cu un nivel de realism foarte ridicat, fiind posibilă de la controlarea direcției de creștere a copacului la felul în care acesta este afectat de fenomene naturale în cadrul unei simulări.
ADOBE PHOTOSHOP: Folosind Photoshop am preluat poze din viața reală pe care le-am prelucat până la nivelul la care acestea au devenit texturi utilizabile în cadrul Unreal Engine 4.
UNREAL ENGINE 4: Aceasta este platforma pe care am utilizat-o pentru asamblarea tuturor elementelor din PROJECT: Akatsuki. UE4 este o platformă dedicată realizării tuturor lucrurilor ce țin de 3D, în principal jocuri și are ca principiu de funcționare programarea vizuală care este nativă în C++. Ce înseamnă acest lucru? În loc să scriu linii întregi de cod, pot să folosesc noduri și rețele care au aceeași funcție.
La început nu a fost nimic, am pornit de la o scenă goală unde am adăugat un sky sphere (cerul și tot ce ține de el) și o bucată de teren simplu de 16x16 quads(quad-ul este unitatea de măsură standard în UE4) pe care am aplicat o textură de sol și folosind pensulele de sol am erodat, netezit și ridicat solul până a ajuns la forma din prezent. Folosind texturile din Photoshop am pictat mediul pe unde trebuie cu ce textură trebuie. Totuși, deocamdată este doar o bucată mare de teren care are o formă dubioasă. Următorul strat aplicat a fost apa, am luat un plan gol căruia i-am aplicat o textură de apă pe care am dinamizat-o. Cascada a fost realizată cu ajutorul unui emițător de particule căruia i s-a aplicat o textură de apă. Dar apa ieșită din emițător nu se comportă din start cum face cea din realitate așa că am adăugat efect de gravitație ca apa să se scurgă pe roci.
Următorul strat a fost vegetația. Am importat plantele executate în SpeedTree și am făcut un foliage care a permis întinderea vegetației pe hartă într-un mod cât mai realist și estetic posibil. După am adăugat clădirile care au fost așezate și scalate în așa fel încât să pară reale.Toataceste straturi au dus la produsul final care se poate observa.

Cerinte sistem

Minim Intel I5 2400 3.1GHz
4 Gb Ram DD3
Video Radeon R7 200 series

Realizatori

Catalin-Daniel Anghel

  • Scoala: Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza”
  • Clasa: 12
  • Judet: Teleorman
  • Oras: Alexandria

Alexandru-Bogdan Vulpescu

  • Scoala: Colegiul National “Alexandru Dimitrie Ghica”
  • Clasa: 12
  • Judet: Teleorman
  • Oras: Alexandria

Screenshots