Propunere in legatura cu jurizarea

Pornesc de la ideea unei jurizari cat mai obiective. [Cu toate ca stiu bine ca toti incearca sa ascunda punctele mai slabe :wink: si sa “marcheze” cu partile mai reusite ale lucrarii.]Experienta din anii trecuti ma face sa consider ca e util ca juriul sa poata studia din timp documentatia lucrarilor voastre. Intentionez sa propun sa se introduca in regulament [pentru anul viitor] obligativitatea de a posta o documentatie de 4-5 pagini, atunci cand se inscrie lucrarea pe site. Daca juriul vede din timp aceasta documentatie, poate identifica mai bine intrebari care sa puna in evidentza atat partile mai reusite cat si cele mai putin reusite ale lucrarilor. In conditiile in care un membru al juriului a vazut anul trecut 55 de lucrari la soft, iar anul asta e posibil sa vada 66 [daca nu vor exista comisii separate], sunt sanse ca la final sa iti amintesti mai greu un amanunt din prezentarea unuia dintre primii trei concurenti … Deci obiectivitatea juriului este imbunatatita de cunoasterea cat mai buna, din timp, a lucrarilor.Daca ideea va fi acceptata, se va stabili ulterior daca documentatia va fi accesibila si celorlalti concurenti sau numai juriului.Sa nu uit, unora nu le place sa scrie documentatia … Nu discut alte aspecte, intreb doar: cat timp va ia sa scrieti 4-5 pagini despre un subiect pe care il cunoasteti foarte bine? Cat timp v-a luat sa realizati lucrarea? :smile:De fapt e simplu: aveti documentatia facuta inainte de faza judeteana … sau nu ? :wink:

NU…doresc sa pun o contra-intrebare. Dak sa zicem eu mai lucrez la proiect in timpul existent dintre faza judeteana si faza nationala, proiectul meu poate suferi modificari substantiale. Realizezi k documentatia s-ar putea sa nu mai corespunda cu proiectul propiu-zis :question: Dupa umila mea parere documentatia se prezinta o data cu proiectul, nu vand pielea ursului din padure.

Unii lucreaza de zor si in noaptea de dinaintea prezentarii … :smile:Intre incheierea inscrierilor si inceputul concursului sunt cam 2 saptamani. Daca postezi documentatia cand te inscrii, chiar daca faci modificari substantiale, cred ca poti arata esenta lor in 2-3 minute in timpul prezentarii. Apoi juriul te mai intreaba, daca e de parere ca e util…Ovidiu Rosca,

membru in juriul Infoeducatie, 2002, 2003, 2005

Mi se pare ok ca o “descriere sumara a proiectului” ( cand zic sumar ma refer la 2 - 3 pagini ) sa fie trimisa de fiecare concurent cu 2 saptamani inainte de etapa nationala. Documentatia propriuzisa ramanand sa fie inmanata in timpul prezentarii.

BlackKiss

Mi se pare ok ca o "descriere sumara a proiectului" ( cand zic sumar ma refer la 2 - 3 pagini ) sa fie trimisa de fiecare concurent cu 2 saptamani inainte de etapa nationala. Documentatia propriuzisa ramanand sa fie inmanata in timpul prezentarii.Nu in timpul prezentarii... tot inainte este mai bine. In prima zi din tabara, la inscriere.

asa e si mai bine :smile:

Consider ca este o idee foarte buna. Am mai jurizat si la alte concursuri de acest gen (Infomatrix) si pot sa spun ca documentatia trimisa dinainte dar mai ales demo-urile au fost de un real ajutor. Se poate ca in timpul prezentarii, din cauza anumitor factori (emotii) , concurentii sa scape anumite detalii care ar putea conta pentru un punctaj mai bun. Daca juriul are din timp o documentatie a proiectului atunci zic eu ca intrebarile pot cuprinde si acele detalii scapate de catre concurenti in timpul prezentarii si juriul ar avea o privire mai consistenta asupra lucrarii.Am avut o initiativa anul trecut legata de introducerea unui demo la inscrierea pe site asa ca anul acesta optiunea a fost disponibila la inscriere. Nu stiu cate demo-uri s-au primit din moment ce anumiti concurenti nu au nici macar bunul simt pentru a pune un screenshot real al lucrarii. Astfel de practici denota o nesiguranta de sine si sincer nu cred ca o persoana de acest gen ar putea avea succes mai departe in vreun domeniu. Incercarile de a “pacali” juriul nu se termina de obicei cu bine.

Apropos de demo-uri, la site-uri este neaparat anul acesta sa dam un demo daca nu vrem sa se puna pe CD lucrarile?

Lucrarile se vor pune pe CD obligatoriu! Scrie in regulament, e pretul pe care il platim… e o masura de care se folosesc organizatorii pentru nu a participa cu lucrari pe care le vom folosi si in alte parti.Am vrut sa uploadez un demo dar avea scriptul un bug - imi dadea intruna eroare “nu ai ales judetul”…

mihneasim

Lucrarile se vor pune pe CD obligatoriu! Scrie in regulament, e pretul pe care il platim.. e o masura de care se folosesc organizatorii pentru nu a participa cu lucrari pe care le vom folosi si in alte parti.De la cine ai auzit ideea asta?

simpla deductie… :unamused: … si oarecum din experienta pe care am avut-o din alte concursuri (pe alte teme, nu de info). Lucrarile se predau/publica si uneori se cere chiar exclusivitate (utilizarea de un “client” unic). A se vedea concursul de fotografie Vezi Orange care cere exclusivitate 2 ani pentru fotografiile premiate si chiar utilizarea lor in propriile campanii de publicitate.Daca exclusivitatea nu e ceruta de organizatori, va fi cu siguranta ceruta de un alt eventual cumparator al produsului…

(personal mi se pare just)

La Orange era normal sa ceara exclusivitate daca vroau sa foloseasca poza in campanii, nu mai avea efect daca mai aparea pe undeva poza. Omul trebuia sa o asocieze cu Orange.Daca exclusivitatea nu e ceruta de organizatori, va fi cu siguranta ceruta de un alt eventual cumparator al produsului…
(personal mi se pare just)
Daca ti-a cumparat cineva produsul.

Cred ca mergi putin cam departe. Organizatorii nu cer exclusivitate si nu se “fura” programul nimanui desi multi vin la Galaciuc cu frica asta. Personal nu inteleg de ce.Tu pui pe CD un demo asa ca nu trebuie sa-ti faci grija daca programul tau va fi cumparat de cineva mai tarziu, chiar daca acel cineva iti cere exclusivitate.mihneasim

e o masura de care se folosesc organizatorii pentru nu a participa cu lucrari pe care le vom folosi si in alte parti.

Am jurizat o lucrare anul trecut la InfoEducatie, anul acesta la InfoMatrix si la CIA Buzau. In conditiile in care am jurizat aceeasi lucrare de 3 ori la 3 concursuri diferite nu cred ca te poti plange de exclusivitate.

Oh… nu ma temeam… ma “impacasem” cu ideea… e foarte bine de stiut insa pentru ceilalti :smile:

Mega_Bytu

La Orange era normal sa ceara exclusivitate daca vroau sa foloseasca poza in campanii, nu mai avea efect daca mai aparea pe undeva poza.


Da.. unii vor asta si pt software/aplicatii web.. mai ales daca ti-l cumpara pt distributie.. oricum.. cititi postul lui twins, unicul autorizat sa ne informeze..! (me and my big mouth :flushed: )

Lucrarile sunt insciptionate pe CD (desi incepe sa se vada nevoia de DVD) pentru profesorii insotitori. Ideea e ca ei sa se intoarca fiecare in judetul sau si lucrarile sa poata fi consultate de eventualii doritori de participare, in ideea in care sa-si faca o idee despre genul de lucrari prezentate, despre nivelul concursului etc. De obicei aceste CD-uri raman uitate pe la profesorii insotitori.Concluzia: Foarte putin probabil sa va fure cineva munca. Mai mult, numarul lucrarilor care ar putea avea sanse de cumparare din partea unor firme e din ce in ce mai mic in ultimii ani, dar speram ca situatia se va schimba. Nu uitati ca de la un proof-of-concept project pana la un produs care sa se vanda e o cale de strabatut.

Mega_Bytu

Apropos de demo-uri, la site-uri este neaparat anul acesta sa dam un demo daca nu vrem sa se puna pe CD lucrarile?In aceasta situatie am dori sa stim raspunsul la intrebarea lui Mega_Bytu :smile: La siteuri e oarecum diferita problema, eu unul nu ma simt deloc comfortabil stiindu-mi scripturile php pe calculatoarele altor elevi. La soft e altceva... pentru ca pui pe CD ceva compilat.

atata frica pe unii :confused: pan’ la urma pt ce faceti un soft? Nu sa reusiti sa faceti vreun ban de pe el? Daca da, atunci de ce vii frica ca o sa-l vada cineva? Acel cineva poate fi un potential client.

Desigur nu puneti si voi pe CD varianta full a softului, doar un demo: la web cateva pagini salvate sa-si faca omu’ impresia, iar la soft o versiune limitata.

ioman

la web cateva pagini salvate sa-si faca omu' impresiawell.. e destula munca sa extragi doar cateva pagini.. sa ne gandim ca trebuie sa decupezi din: biblioteca de clase/functii, baza de date(!), css .. etc.

Daca ni se cere DEMO al lucrarii.. fara suparare, dar o sa scot un export html al catorva pagini .. plus ca unele siteuri sunt valabile si pe internet. twins?

ma refeream la export in html, nu m-am exprimat io bine.