Pseudocode - Soft Educational - Prahova - 2014 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft Educational
  • Judetul: Prahova

Descriere

Pseudocode reprezinta poarta dvs. catre lumea programarii sistemelor de calcul. Beneficiind de o interfata simpla, intuitiva si eficienta, aplicatia Pseudocode va permite sa creati algoritmi, rapid, intr-un mod facil, intr-un limbaj aproape natural, denumit pseudocod. Mai mult, aplicatia poate converti codul dvs. in cinci limbaje de programare diferite: C++, Pascal, C#, Basic 6 si JavaScript, precum si Schema Logica si include optiuni avansate de lucru cu codul, precum debugging, watchuri, breakpointuri si code coverage, pe langa executarea a ceea ce dvs. ati programat. Ajutata de un editor profesional si modern, cu functionalitati de ultima generatie, precum evidentierea sintaxei, identare si completare automata, bari vizuale si ajutor contextual, aplicatia Pseudocode reprezinta cheia catre succesul dvs., pentru inceput academic, iar, pe termen lung, profesional.

Tehnologii

Programat in C# cu ajutorul Visual Studio. Interfata realizata folosind API-urile WinForms. Necesita o copie a compilatorului GCC (vine impreuna cu programul de instalare). Innovasys hepStudio 2014.1 folosi pentru crearea fisierelor de asistenta. Mai multe detalii in cadrul Documentatiei Tehnice.

Cerinte sistem

Drepturile de acces

Pentru a instala Pseudocode pentru toți utilizatorii computerului, este necesar să executați programul de instalare de pe un cont cu privilegii administrative.

Pseudocode poate fi instalat și de pe un cont standard. O astfel de instalare va face aplicația disponibilă numai în cadrul profilului curent și doar pentru utilizatorul conectat în momentul instalării pe computer.

Hardware-ul

Cerințele hardware minime pentru executarea Pseudocode sunt următoarele:
•Procesor compatibil cu instrucțiuni x86 (Intel sau AMD) cu un nucleu și frecvență de 1 Ghz sau mai mult.
•512 MO memorie cu acces aleatoriu (RAM) în Windows™ XP și Windows™ Vista, 1 GO memorie cu acces aleatoriu (RAM) în Windows™ 7 și Windows™ 8
•30 MO spațiu-disc liber pe unitatea de stocare pentru o instalare minimală
Spațiul-disc ocupat poate crește în funcție de componentele alese în cadrul instalării. Ar putea fi necesar spațiu-disc suplimentar pe unitatea de stocare dacă Microsoft® .NET Framework 4 nu este instalat pe sistem.
•Conexiune la Internet disponibilă pentru preluarea fișierelor de instalare

Deși nu este necesar, un dispozitiv de indicare cu două butoane (de exemplu, un maus) și o tastatură completă sunt recomandate pentru a obține o experiență optimă cu aplicația. Pseudocode poate fi utilizat, de asemenea, și cu un creion și beneficiază de suport complet pentru ecrane tactile.

Sistemul de operare

Pseudocode se execută pe următoarele sisteme de operare:
•Microsoft® Windows™ XP Service Pack 3
Pseudocode poate fi executat, de asemenea, și pe versiunile Windows XP Media Center 2005 Edition Service Pack 3, Windows XP x64 Edition Service Pack 2 și Windows Fundamentals for Legacy PCs Service Pack 3.
•Microsoft® Windows™ Vista Service Pack 2
•Microsoft® Windows™ 7 Service Pack 1
•Microsoft® Windows™ 8
Pseudocode nu suportă și nu se poate instala sau executa pe Microsoft® Windows™ RT.
•Microsoft® Windows™ 8.1 (inclusiv Microsoft® Windows™ 8.1 with Update)
Pseudocode nu suportă și nu se poate instala sau executa pe Microsoft® Windows™ 8.1 RT.

Software-ul suplimentar necesar

Pentru a se executa, Pseudocode are nevoie de următoarele software-uri suplimentare:
•Microsoft® .NET Framework 4
Pseudocode nu poate rula dacă este instalată versiunea Microsoft® .NET Framework 4 Client Profile. Este necesară versiunea completă Microsoft® .NET Framework 4 pentru instalarea și executarea Pseudocode.
•Adobe Flash Player 11 sau superior instalat
•Microsoft® DirectX versiunea 9 sau superior instalat
•În Windows XP, Pseudocode ar putea necesita instalarea Windows™ Live Mail sau Microsoft® PowerPoint Viewer în funcție de disponibilitatea pe sistem a unor resurse partajate

Realizatori

Radu Valentin

  • Scoala: Colegiul National ,Mihai Viteazul" Ploiesti
  • Clasa: 11
  • Judet: Prahova

Dudescu Alexandru

  • Scoala: Colegiul National ,Mihai Viteazul" Ploiesti
  • Clasa: 11
  • Judet: Prahova

Screenshots



hi

1. e moral sa vii/revii la acelasi concurs cu aceiasi lucrare. chiar daca e adaugita si eliminate bug-uri

2. ce spui tu acolo e o poveste de adormit “neavizatii” chestia ca transforma pseudocod in orice limbaj (aproape, pana la anul adaugi si php si python…si uite asa vii si la editia urmatoare). unul avizat din comisie te-ar elimina din concurs pt. ca sustii falsuri stiintifice. cum transformi pseudocod in clasa, metode etc etc si toate celelalte lucruri complexe din programarea orientata obiect de exemplu? sau pe ce baza isi alege tipurile de date caci in pseudocod nu specifici de exemplu decat ca e intreg nu si cele n-spe tipuri de intregi. sau il pui pe cel mai mare ca si domeniu? dar daca nu e nevoie? ai auzit de eficienta programarii? si as putea continua cu exemplele dar nu merita, caci probabil nu ai intelege. daca ai fi citit mai multe, inclusiv chestii din teoria limbajelor formale probabil ai stii ca nu exista doua limbaje intre care sa se poata face o translatare corecta/posibila de suta la suta.
chestia ta merge la exemple simple/elementare (clasa I de studiu programare) si e frumos si asa dar de aici pana la a sustine ca e instrumentul ce poate face orice si oricand e mult prea de tot. fii un pic onest!!
oricum bafta la concurs. nu cred ca te voi “bruia” pe acolo. o sa ma distrez uitandu-ma la aceia care vor fi in extaz la prezentarea ta

intre noi fie vorba, ce faci tu nu e oricum deloc interesant din punct de vedere practic. interesant ar fi daca ai putea translata din limbajul X in pseudocod. si eventual dupa aia sa transformi in alt limbaj Y. sau sa transformi direct din X in Y. cand vei reusi sa faci asta va fi cu adevarat interesant. practic, cam toti programatorii de pe planeta vor ramane someri!!!

ionionel

hi

1. e moral sa vii/revii la acelasi concurs cu aceiasi lucrare. chiar daca e adaugita si eliminate bug-uri

2. ce spui tu acolo e o poveste de adormit "neavizatii" chestia ca transforma pseudocod in orice limbaj (aproape, pana la anul adaugi si php si python...si uite asa vii si la editia urmatoare). unul avizat din comisie te-ar elimina din concurs pt. ca sustii falsuri stiintifice. cum transformi pseudocod in clasa, metode etc etc si toate celelalte lucruri complexe din programarea orientata obiect de exemplu? sau pe ce baza isi alege tipurile de date caci in pseudocod nu specifici de exemplu decat ca e intreg nu si cele n-spe tipuri de intregi. sau il pui pe cel mai mare ca si domeniu? dar daca nu e nevoie? ai auzit de eficienta programarii? si as putea continua cu exemplele dar nu merita, caci probabil nu ai intelege. daca ai fi citit mai multe, inclusiv chestii din teoria limbajelor formale probabil ai stii ca nu exista doua limbaje intre care sa se poata face o translatare corecta/posibila de suta la suta.
chestia ta merge la exemple simple/elementare (clasa I de studiu programare) si e frumos si asa dar de aici pana la a sustine ca e instrumentul ce poate face orice si oricand e mult prea de tot. fii un pic onest!!
oricum bafta la concurs. nu cred ca te voi "bruia" pe acolo. o sa ma distrez uitandu-ma la aceia care vor fi in extaz la prezentarea ta

intre noi fie vorba, ce faci tu nu e oricum deloc interesant din punct de vedere practic. interesant ar fi daca ai putea translata din limbajul X in pseudocod. si eventual dupa aia sa transformi in alt limbaj Y. sau sa transformi direct din X in Y. cand vei reusi sa faci asta va fi cu adevarat interesant. practic, cam toti programatorii de pe planeta vor ramane someri!!!!!!!!!!!!!



+1


pe langa asta, de ce e soft educational?
ar fi considerat soft educational si un MS Paint, pentru ca ar fi util pentru a invata 'pictura'...
poate eu fac cu el un generator de injuraturi...

nu vreau sa par hater, programul pare foarte complicat si reusit ..
Paul

...


ionionel

...



Probabil ca e la soft educational si nu utilitar pentru ca scopul nu e sa transleze orice minunatie de structura in limbajele alea, ci sa ofere un mod mai usor de inteles/intuitiv pentru o introducere in programare sau sa explice sintaxa unor limbaje sau ce mai vrea el(i.e. educatie).

In limbaj direct pare mai intuitiv/usor de inteles(imo), dar, scopul e acolo.