Pseudorandom number generator - Soft - Galati - 2011 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Galati

Descriere

Proiectul pune in aplicare diferiti algoritmi de generare a numerelor pseudoaleatoare, precum Mersenne Twister, pentru a incerca sa dea rezultate cat mai greu de prezis.

Tehnologii

Python (2.5.6)

Cerinte sistem

orice system cu Python 2.5.6

Realizatori

Marinus Ioan

  • Scoala: Liceul de Chimie
  • Clasa: XI
  • Judet: Galati

Screenshots

De unde sa sa vad eu ca nu foloseste o stupida functie random. Din poza publicata nu reiese mare lucru. Si de ce iti trebuie un astfel de mediu?

Cu tot respectul, domnule Emil Onea, dar nu vi se pare ca va bateti joc de un concurs care a crescut datorita perseverentei, inteligentei si unor tineri care au revenit ani la rand, evoluand datorita feedback-ului primit la editiile precedente?

Nu va intereseaza cine sunt, pentru ca, desi traim intr-un mediu mediu si o tara democratica, sunt sigur ca dumneavoastra nu ati crescut in acest mediu si aveti o alta parere despre opiniile unui participant al editiei de anul acesta.

Totusi, tinerii acestia, care dumneavoastra i-ati luat foarte urat, reprezinta tocmai ceea ce da valoare unei competitii - exista oameni care si-au dedicat viata domeniului si oameni care acum o incep. Dumneavoastra, prin astfel de mesaje tocmai le-o distrugeti.

Unde exista un feedback constructiv in mesajul lasat de dumneavoastra? Unde exista bun simt in mesajul dumneavoastra? Unde exista un mesaj care sa demonstreze ca dumneavoastra reprezentati acest eveniment cu adevarat si nu-l faceti de rusine? Sau ce va intereseaza, ati avut grija sa atrageti ceea ce e palpabil si simplu motiv ca unii dintre noi vin in tabara aceasta cu proiecte mediocre pentru a invata de la cei buni il transformati intr-un moft.

Daca as fi organizatorul acestui concurs si as vedea cum unul dintre membrii juriului abordeaza astfel concurentii l-as da afara din competitie in prima clipa indiferent cine ar fi acesta. Nu va puteti permite sa decideti dumneavoastra niste chestii care va depasesc.

Ca sa inchei cu ceva ontopic, care e problema ca tanarul in cauza a ales Python in defavoarea unor medii vizuale? Omul a spus clar ce foloseste pentru a determina acele valori aleatorii, dumneavoastra cum puteti contesta asta cu o saptamana inainte de eveniment? Membrii juriului pentru ce sunt? Nu pentru astfel de probleme? In al treilea rand, o aplicatie de genul celei in cauza chiar nu ar merita efortul sa fie scrisa intr-un mediu care suporta interfata grafica. Pentru ce?

Mi-as dori sa vad ca aveti taria sa va primiti reprosurile si sa fie citite de toti pentru ca va garantez, nu-s singurul care si-a format o opinie. Bucurati-va de puterea ce o mai aveti in concursul acesta, la un moment dat va va prinde din urma. :smile:

Stimate Unparticipant.
Ce nu iti convine? Ca nu ma lamuresc cu modul de comunicare a unui parrticipant? Ca nu imi place superficialitatea cu care se prezinta? Stim bine cu totii ca primul lucru care conteaza in lumea in care traim, este o prezentare buna si bine pregatita, nu facuta la repezeala! Ce mesaj constructiv sa dau acestei lucrari? Daca era facuta frumos, fii sigur ca apreciam. De aceea este facut acest Forum si discutiile pentru ca lumea sa isi dea cu parerea. Mesajul meu nu este nici bun nici rau. Este o opinie, o intrebare, decenta. Daca cumva esti autorul lucrarii, atunci raspunde deschis sau lasa-l pe cel care a postat sa raspunda. Nu te face avocatul “nemultumitilor” sau frustratilor… Nu jucam aici teatru si nici nu ne ascundem in spatele internetului!

Eu am creat acest concurs, il duc cu toate greutatile de 18 ani, aducand bani, premii, oameni de calitate, cu toate neajunsurile si bucuriile pe care le implica organizarea sau violenta unor detractori. Sunt gata sa raspund oricaror intrebari si observatii, te astept la o discutie publica despre valoarea acestei competitii, unica in Romania prin traditia, prin calitatea si modul de organizare, deschis si mereu in dezvoltare. Nu ma sperie altceva decat decat prostia, mediocritatea si lipsa de raspundere, in rest ma bazez pe oameni destepti, bine intentionati care sustin valoarea. “Puterea” pe care o am in acest concurs este sprijinul unor prieteni adevarati, al unor companii de prestigiu, al unor studenti si profesori inimosi, al optimismului cu care reusesc sa trec peste multele greutati.

Si ca sa fiu tot ontopic sa stii ca nu eu influientez juriul, la fel cum nu influienteaza niciunul din candidatii care comenteaza, mai mult sau mai putin placut. Mie nu imi place modul de prezentare a acestei lucrari si nu am inteles explicatiile ambigue si nici “poza” care nu spune nimic… Mai sunt lucrari de acest tip si le-am comentat. Sunt si unele care mi-au placut si le-am comentat favorabil. Dar nu eu decid ierarhie si valori. Daca e o lucrare buna, foarte bine, sa castige!

Abia astept sa iti dezvalui identitatea si sa justifici pe fata acest mesaj. As vrea sa imi explici “lipsa de bun simt” si faptul ca “nu ma pricep”… De asemenea, astept, asa cum este normal, orice comentariu, bun sau rau, pentru ca de aceea a fost construit forumul.

Multumesc pentru…feedback!

emil

Stimate Unparticipant. ...Probabil, ca să nu mai existe numulțimiți, și critica constructivă să fie la ”ea acasă”, ar fi interesant să adăugați ca și criteriu de jurizare aprox 5% din nota finală acordată unei lucrări să fie reprezentată de ... ”prestația?” de la lucrarea de pe forum. Probabil așa ar fi și interacțiunile între studenți mai... ”benefice” :smile:

Poate totuși, e o idee cam ”nebună”, dar discutabilă.
timotei21


Probabil, ca să nu mai existe numulțimiți, și critica constructivă să fie la ”ea acasă”, ar fi interesant să adăugați ca și criteriu de jurizare aprox 5% din nota finală acordată unei lucrări să fie reprezentată de ... ”prestația?” de la lucrarea de pe forum. Probabil așa ar fi și interacțiunile între studenți mai... ”benefice” :smile:Asta ar face toţi concurenţii să-şi pună piedici unul altuia. E mai bine ca juriul să fie total neutru.

Imi cer scuze pentru intarziere. Nu-mi permit luxul de a vizita prea des comunitatea Infoeducatie. Daca erau dubii, nu, nu sunt participantul care are acest proiect. Nu as vrea sa-i stric reputatia pustiului.

Da, dar uneori, pentru un incepator conteaza foarte mult si modul cum il faceti prost. Pe mine ma puteti face in fata, e ok, nu ma deranjeaza, accept si modul acesta de a primi feedback, dar cu cat lucrarea e mai slaba cu atat ar trebui acordata atentie mai mare pentru a motiva respectivul individ.

Dumneavoastra, avand o pozitie foarte influenta atat in Infoeducatie cat si in afara acestui eveniment ar trebui sa aveti o mare responsabilitate asupra cuvintelor folosite si a modului in care incurajati sau taiati picioarele viitoarei generatii de programatori. De unde stiti ca pustiul in cauza nu ar putea ajunge peste cativa ani unul dintre cei mai buni de la noi sau din afara? Dar poate acestuia ii lipseste viziunea suficient de larga pentru a ajunge asa.

In momentul in care ati fost ontopic ati dat dovada de un raspuns pe masura nivelului dumneavoastra, care, dupa umila mea parere, ar fi trebuit sa fie de la inceput.

P.S : Nu e frumos sa ne povestiti despre istoria acestui eveniment atunci cand sunteti atacat pentru ca perturbati atentia cititorilor si incercati sa-i sensibilizati.
P.S2 : Apreciez faptul ca mi-ati permis sa-mi expun parerea si a ramas asa. Poate candva, voi avea nivelul necesar de a purta o discutia fata in fata cu dumneavoastra. Pana atunci, o seara placuta! :smile:

UnParticipant

Imi cer scuze pentru intarziere. Nu-mi permit luxul de a vizita prea des comunitatea Infoeducatie. Daca erau dubii, nu, nu sunt participantul care are acest proiect. Nu as vrea sa-i stric reputatia pustiului.

Da, dar uneori, pentru un incepator conteaza foarte mult si modul cum il faceti prost. Pe mine ma puteti face in fata, e ok, nu ma deranjeaza, accept si modul acesta de a primi feedback, dar cu cat lucrarea e mai slaba cu atat ar trebui acordata atentie mai mare pentru a motiva respectivul individ.

....
P.S : Nu e frumos sa ne povestiti despre istoria acestui eveniment atunci cand sunteti atacat pentru ca perturbati atentia cititorilor si incercati sa-i sensibilizati.
P.S2 : Apreciez faptul ca mi-ati permis sa-mi expun parerea si a ramas asa. Poate candva, voi avea nivelul necesar de a purta o discutia fata in fata cu dumneavoastra. Pana atunci, o seara placuta! :smile:


Nu imi place stilul in care ataci, fara motiv. Sunt convins ca ai legatura cu cauza, pot face investigatii si pot afla, dar nu am timp de aceasta...
Nu am facut pe nimeni prost si nu acesta este scopul acestui forum, construit special pentru observatii si critici. Concursul a evoluat si prin aceasta masinarie despre care pot sa spun ca functionat chiar mai slab in acest an!

Ei bine, eu am timp sa ma uit pe acest forum, sunt convins ca si dumneata ai avut timp(iti pot trimite urmele) dar ai pregatit raspunsul..., usor libidinos..
Dispretuiesc persoanele care se ascund in spatele internetului, elevi, dar mai ales adulti(!)
De preferat sa inchidem discutia, inutila, neconstructiva!
Imi cer scuze fata de participantii care asteapta discutii tehnice si de folos.
Avem treaba!

totusi care este scopul acestui proiect?
folosirea mai mai multor scripturi pentru crearea unui random?
pai pare a fi munca inutila de “reinventare a caramizilor”…
vrei un generator de numere randomizate pe care sa nu le poti ghici? pai foloseste o exceptie…

oricum nu vad utilitatea acestui soft