PythFinder - Utilitar - Maramureș - Lucrari 2024 Nationala

Informatii generale

Descriere

Derivat din extensia limbajului Python (‘.py’) îmbinată cu termenul de ‘Path’, PythFinder este o librărie specializată în planificarea mișcării autonome a roboților. Proiectată inițial pentru cea mai mare competiție internațională de robotică, FLL, această librărie oferă soluții eficiente și flexibile pentru navigarea și coordonarea roboților în diverse medii și scenarii cunoscute. :red_car:

Acest proiect are ca obiectiv principal familiarizarea copiilor cu tehnici avansate din domeniul roboticii industriale prin intermediul vizualizării grafice și al reprezentărilor schematice. Astfel, pe lângă utilitatea sa versatilă, facilitează și învățarea într-un mod accesibil, captivant și interactiv, stimulând curiozitatea și interesul celor mici pentru tehnologie și știință! :mortar_board:

Compatibil cu orice robot capabil să citească date dintr-un fișier text, PythFinder poate fi utilizat nu doar în cadrul competițiilor, ci și în aplicații industriale, logistice sau de cercetare! :stars:

Tehnologii

Librăria utilizează geometria fiecărui tip de șasiu pentru a generaliza vectorii de viteză pe trei axe: viteza liniară pe două axe și cea unghiulară. De asemenea, formulele incluse descompun acești vectori în viteze individuale pentru roți, adaptând astfel mișcarea la specificul fiecărui robot. :dash:

Folosind formule din cinematica clasică, librăria generează profile de mișcare trapezoidale, parametrizate de distanță, viteza inițială și viteza finală. Aceste profile impun limitările fizice ale robotului într-o manieră controlabilă de utilizator, asigurând continuitatea vitezei și, implicit, o mișcare lină. Utilizatorul poate vizualiza aceste profile pentru o înțelegere mai bună a mișcării robotului (butter smooth). :butter:

Codul se bazează pe principiile de abstractizare și modularizare, fiind astfel ușor de înțeles și de îmbunătățit. Structurat pe module distincte, librăria este bine organizată, facilitând extensibilitatea și adaptabilitatea la diverse tipuri de roboți și scenarii. :computer:

Cerinte sistem

  • python >= 3.10
  • pip >= 24.1.1
  • fontul ‘graffitiyouthregular’

Realizatori

Adrian Contraș

  • Scoala: Colegiul Național ‘Gheorghe Șincai’
  • Clasa: 10
  • Judet: Maramureș
  • Oras: Baia Mare

Screenshots