"salveaza-te de admiterea la facultate!"

background


salveaza-te de admiterea la facultate!


asta scria pe o poza funny de la ONI 2003…



topic


probabil ati auzit si voi ce a “soptit” dl. Prof. Onea la sfarsitul premierii (de la InfoEducatie). am inteles ca nu trebuie sa o luam ca atare, ca e doar o intentie samd. si sa nu ne facem nici pe departe iluzii, dar as dori sa stiu (si nu numai eu):



premiile de la InfoEducatie 2003 vor conta pana la urma la admitere?




numai bune,


wickedman

bai wickedman, bai, am stat in aceeasi cabana cu tine.


sunt ala cu ochelari de la suceava si vreau sa-ti spun sa nu pui botu la faza asta si sa ne punem cu burta pe carte (adica pe mate, stii tu la ce ma refer, ca avem aceeasi problema :wink: ).



ba.


daca-ti dau adresa mea de acasa, imi scrii si mie “the wall” pe un CD ca ti-l platesc ramburs?


please!

bai wickedman, bai, am stat in aceeasi cabana cu tine.


sunt ala cu ochelari de la suceava si vreau sa-ti spun sa nu pui botu la faza asta si sa ne punem cu burta pe carte



am spus de la inceput ca nu imi fac sperante, oricum ma apuc de invatat dar -prin absurd- daca as avea intrare libera la facultate as putea “sa-mi ascult inima” :unamused: si sa ma pregatesc mai mult pentru olimpiada de info… :disappointed:



la mate nu cred ca voi avea probleme, e mai naspa cu romana la BAC si cu fizica la admitere, dar asta e…




numai bune,


wickedman

Oricum trebuie sa invaei ca sa intri la Fcultate!


Stiu pe unii, “olimpici”, care au dat chix dupa primul an ! (nu la informatica!)




emil

in concluzie, nici vorba admitere la facultate, nu ?

Ascultati sfaturile unui patit!



Baieti, poate intrati fara examen, poate nu, da’ invatati obligatoriu toate fizica din liceu. S-o stiti ca pe tatal nostru daca dati la UPB :fearful: . Nu glumesc.



Bacul e panarama. La fel si admiterea.


Dar sa vedeti voi dupa aia…


La UPB sunt doua materii legate de programare in primul an. Una care se cheama Programarea Calc… si care se preda, normal, in C. Dar chiar daca nu stii C tot iei 10 daca stii altceva (depinde si aici). In semestrul 2 e SDA (Structuri de date si algoritmi). Care algoritmi, nu stiu, ca cel mai complicat a fost backtracking la mine la curs. Din pacate eu urasc ‘algoritmul’ asta. N-am reusit niciodata sa retin mai mult decat ideea la el. Pe langa mai sunt vreo 4 matematici si 3 fizici. Anu’ 2 e cu inca 4 fizici.



In rest e misto tare pe aici. Daca nu ai chef de invatat… si cum eu nu am avut, iata ca acum am ‘bube’ multe.



Daca sunteti obisnuiti sa invatati cantitati mari de materie repede si bine, sau sa invatati in fiecare zi, nu e nici o problema. Altfel, obisnuiti-va.



Sfatul meu e sa nu dati aici doar pentru numele facultatii. Mai ales daca vreti sa faceti programare si in/dupa facultate. Ganditi-va bine inainte. Nu veti avea timp prea mult pentru asta. Aici sa veniti daca vreti sa faceti in principal parte de hardware. Eu am venit cu gandul la programare insa am avut norocul sa-mi placa o materie legata de automatica prin anul 2. Si mi-am schimbat parerea. Chiar daca am trecut-o cu 5.



PS


incubus ma stie, cred. Poate si-a dat seama cine sunt. (daca nu, niste indicii: patul conjugal :smile:, scoala-te si bea apa etc.)

dakalro

Baieti, poate intrati fara examen, poate nu, da' invatati obligatoriu toate fizica din liceu. S-o stiti ca pe tatal nostru daca dati la UPB :fearful: . Nu glumesc.



Pe langa mai sunt vreo 4 matematici si 3 fizici. Anu’ 2 e cu inca 4 fizici.



Gresesti. Eu nu am stiut deloc fizica de liceu… si nu am avut probleme cu fizica de facultate. E drept, sunt doua materii numite Fizica1 si Fizica2 din care nu am inteles mare lucru, insa daca invatai cat te tinea memoria, intelegeai cat puteai si memorai o parte din restul, le treceai fara foarte multe emotii.


Mai sunt electrotehnicile care se bazeaza pe niste fizica de clasa a 8-a, insa erau usoare si puteau fi intelese fara cunostinte din liceu.



dakalro

Sfatul meu e sa nu dati aici doar pentru numele facultatii. Mai ales daca vreti sa faceti programare si in/dupa facultate. Ganditi-va bine inainte. Nu veti avea timp prea mult pentru asta.


Din nou gresesti. Intr-adevar, in primii doi ani nu se fac prea multe chestii care sa aiba legatura cu programarea. Insa din sem2 al anului trei se fac niste lucruri foarte misto, pe care nu prea ai cum sa le inveti altfel. O sa vezi cand o sa ajungi acolo, si eu zic ca merita.


Facultatea nu are un nume degeaba… si e singura optiune valida ptr cei care vor sa devina programatori seriosi (nu de php sau visual basic).

Da, dar asta depinde si de profesorii peste care dai. Pt. ca la UPB, daca fiecare student si-ar putea alege profesorul la care sa se duca la curs ar fi super.


Sunt cativa profesori care sunt intr-adevar foarte buni, dar multi au materie invechita si sunt si cei care nu predau pt. ca nu sunt platiti, zic ei (eu am dat peste 2 din astia pana acum).



La partea cu invatatul mai e o problema, daca omul nu poate invata pe de rost teoreme si demonstratii, pt. ca eu stiu sigur ca nu pot. Mie imi trebuie ceva timp cand invat un curs de fizica doar pt. ca trebuie sa stau sa inteleg fiecare formula si idee dintr-o demonstratie. Si se intampla sa mai gasesti si cate o eroare in curs si atunci chinuie-te sa faci singur demonstratia sa vezi unde s-a gresit.



Intr-adevar ELTH e mai simplu. Dar si aici am nimerit ceva mai rau. Dl. Constantinescu. Cursul e super. Pt. ELTH 1 e si in format PDF, la fel pt. o parte din ELTH 2. Doar ca el are obiceiul de a preda vreo 5-6 cursuri pe care alti profesori nu le predau. In schimb problemele sunt simple, chiar fizica de generala (sau ma rog, idei de acolo cu formule de analiza de facultate sau liceu).



Si chiar, cam ce chestii misto se fac in anul 3, ca poate ajung si eu acolo dupa olimpiada de toamna?



Pe langa UPB, mai e o optiune, Facultatea de Informatica Iasi, din cate stiu eu singura facultate de gen din tara, restul sunt sectii in cadrul facultatilor de matematica. Acolo e un program destul de lejer (aprox. 25 ore/sapt), nu se face fizica, matematica doar ce trebuie pt. a putea face niste demonstratii la algoritmi si niste profesori buni. In rest toate materiile sunt legate de calculatoare si programare. Se face C, C++, Java, Visual C++ si multe altele. In plus materia este destul de noua. http://www.infoiasi.ro/fcs/en/plan.html. Dupa parerea mea este cea mai buna alegere la ora actuala pentru o persoana care vrea sa faca programare sau cercetare in domeniul algoritmilor.

am propus topic`ul acesta ca sa aflu un raspuns la o intrebare…



in concluzie, premiile InfoEducatie nu au nici o legatura cu admiterea la facultate (deocamdata), nu ?

In Romania…nu cred. De fapt sunt sigur.



Poate daca ajungi in state unde se pune mai mult accent pe latura practica si unde activitatile extrascolare si concursurile conteaza FOARTE MULT pentru admiterea la facultate…da.



Dar… multi nici nu stiu ce inseamna InfoEducatie…cred ca este o joaca. Multi zic…ce concurs e ala? Desenezi un buton cu mouse-ul si gata. Multi nu inteleg ca cei care vin la concurs lucreaza (multi dintre ei) ore in sir pe zi ca sa realizeze proiectul respectiv. Dar concursul inseamna mult mai mult decat o simpla joaca, si acei oameni cu cap care au dat viata concursului acum cativa ani stiu foarte bine acest lucru.


E la fel ca si pregatirea pentru olimpiada. E nevoie de un volum foarte mare de cunostinte si exista foarte multe probleme de care te lovesti, la care profesorul de la scoala nu te poate ajuta asa cum te-ar ajuta in cazul in care te-ai pregati pentru olimpiada.



Oricum…nu va descurajati. Chiar daca in Romania Ministerul nu o sa va recunoasca rezultatele… fiti siguri ca mai tarziu acestea vor conta la angajare.



Si va spun din proprie experienta ca o firma serioasa este mult mai interesata atunci cand vede ca tu ai participat la dezvoltarea unui produs ce s-a bucurat de un mare succes, decat daca vii si ii pui pe masa diplomele de la olimpiada si cand te pune la practica vede ca nu prea merge treaba.



Asa ca…pregatiti-va pentru admitere si lasati visele. Fiti increzatori in fortele proprii. Multa munca…succes garantat!