Read Me 2

Pentru mine 2003 se aseamana 2004…ceea ce m+a facut sa pun acest topic in sectiunea pagini web 2003…greseala a fost remediata… :fearful:

Ma gandesc ce ar putea fi…prost gust!? Toata lumea ramane socata cand vede un site in flash de parca s-ar reinventa o data cu butonul refresh.
Si ce este mai grav este ca de obicei lumea (juriul inclusiv) ramane socata de site-urile educative facute in flash!
Aici apare problema…ati vazut vreun site educativ facut in flash care sa fie cu adevarat educativ!? Si aici nu ma refer ca are in el fraze care daca le dezbini poti reinventa alfabetul…ci ma refer la faptul ca…un site educativ trebuie sa contina prin definitie informatii cu adevarat utile intr-o proportie destul de mare…iar flash-ul dupa spusele multor specialisti lasa de dorit cand este vorba de asa ceva,…mai ales in comparatie cu html…asa ca…de ce sa ne chinuim? de ce sa lucram la proiecte de proportii mari cu un design placut care desi complexe nu pot face fata la un site “educativ” facut in flash…

pentru mine nu se aseamana cha in 2003 eram a 8-a si nu aveam voie sa particip oficial :smile:.logic ca toata lumea ramane socata cand vede un site in flash, efectele le iau ochii. In legatura cu parerea ta, ca siteurile educative nu trebuie sa fie in flash, sunt partial de acord doar.Un site educativ abordeaza o anumita tema => ca e site de prezentare al temei => ca trebuie sa contina cat mai multe materiale despre acea tema. Dar cum materiale gasesti in carti cu tona si sincer nu ma pasioneaza rasfoitul pentru ca e monoton ma uit la Discovery ca e mai interesant. Daca vrei ca siteul sa fie folosit in scoli atunci nu e nevoie de flash si de efecte pentru ca daca are informatii la greu profu o sa il arate elevilor si aia de frica unui 2 or sa se uite. Daca vrei sa iti intre lume si din afara atunci de preferat e sa abordezi tema intr-un mod multimedia, pe langa cei pe care ii intereseaza tema, sa mai intre si altii care sa se uite la poze (plus ca atunci nu te injura nici elevii :smiley:, de plictseala mai butoneaza functiile Zoom ale flashului :stuck_out_tongue:).Nu e de preferat sa fie 100% flash, eu, de exemplu, nu stau sa se incarca un site in flash, n-am rabdare si chef, exceptii fac siteuriloe de prezentare ale firmelor de webdesign care sunt spectaculoase si siteurile mediatizate pe forumuri, in rest nu.In schimb imi plac siteurile partial in flash, gen www.e3insider.com, care se incarca rapid si nu vad nici unde ‘loading…’.