Ripple - Educational - Brăila - Lucrari 2019 Nationala

Informatii generale

Descriere

Ripple este o aplicatie educationala de mobil, cross platform, ce are ca scop dezvoltarea culturii generale a oricarei persoane curioase, dornice de a afla informatii noi, prin invatarea zilnica.

Aplicatia prezinta mai multe domenii de interes posibile, din care user-ul poate alege, urmand ca in fiecare zi sa primeasca o lectie scurta pe una din temele dorite, intr-un format lejer, accesibil oricand, ideal pentru invatarea in orice moment al zilei. Caracterul pur offline al aplicatiei o face ideala pentru invatarea oriunde, indiferent de disponibilitatea semnalului (in metrou, in tren).

Lectiile sunt organizate intr-un format ordonat, existand posibilitatea de a vizualiza oricand progresul user-ului din momentul respectiv. Totodata, utilizatorul poate alege oricand sa renunte la un anumit subiect de studiu si sa opteze pentru altul.

Aplicatia permite, de asemenea, trimiterea unei notificari care sa aminteasca utilizatorului de lectia zilnica.

Tehnologii

Aplicatie creata cu frameworkurile Ionic, Angular, Apache Cordova, folosind limbajele HTML, CSS, TS, SQL.

Continutul lectiilor si informatiile despre categoriile disponibile este organizat intr-o baza de date SQL, folosind database manager-ul SQLite.

Pentru functionalitatile native sistemelor de operare pe care ruleaza aplicatia, am folosit plugin-urile de Cordova/Ionic Native urmatoare:

ionic-storage, cordova-plugin-local-notifications, cordova-sqlite-storage, cordova-plugin-sqlite-porter.

Cerinte sistem

Android 4.4 (API level 19-28)

Realizatori

Nicoleta Ciausu

  • Scoala: Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci”
  • Clasa: 12
  • Judet: Brăila
  • Oras: Braila

Screenshots