Roboti Micro Sumo - Roboti - Suceava - Lucrari 2018 Online

Informatii generale

Descriere

Roboții sunt implicați în prezent în diferite activități sociale, militare, de siguranță și de entertainment. Asta vrem să vă prezentăm si noi, doi roboți micro-sumo. Roboții sumo sunt acei roboți care se lupta prin împingere cu ajutorul unui plug într-un ring circular negru cu marginea albă, câștigător fiind robotul care rămâne ultimul pe ring. Primii roboți de genul se numeau sumo. Dimensiunea lor era în jur de 25x25x25 cm. După piesele au avansat și s-a ajuns la mini-sumo, un robot ce nu depășea 10x10x10cm. Iar acum, datorita noii tehnologii, am ajuns să construim roboți micro-sumo, cu o dimensiune maximă de 5x5x5cm, roboți pe care vrem să vi prezentăm și noi. Încurajăm cu tărie dezvoltarea roboților sumo, deoarece aceștia pot înlocuii luptele cu animale si cele brutale cu oameni, astfel oamenii pasionați de lupte se pot bucura în continuare de acțiunea oferită, fără a implica animale sau oameni pentru distracție.

Tehnologii

Vrem să vă prezentăm doi roboți micro-sumo. Le vom da și nume: primul se numește Turnuleț datorită vechiului design al lui, iar cel de al doilea, mai nou construit, îl vom numi Pensetă, datorită designului ce necesită o pensetă pentru a putea porni robotul. Roboții sunt alcătuiți din 2 motoare, 2 roți, șasiul pe care sunt puse toate componentele, placa arduino cu driver pentru motoare (Turnulețul are placa arduino făcută în totalitate de noi), senzori de linie pentru a identifica linia alba ( atunci cand robotul este pe cale de a ieși din ring) și senzori de distanța ( Turnulețul are un singur senzor digital de distanță așezat in față, pe cand Pensetă are 2 în față si unul in spate). Toate detaliile tehnice despre roboți, soft, si componentele lor le găsiți în documentul word (Documentatie.docx) de pe github.

Cerinte sistem

Roboții au fost programați cu Arduino IDE.

Realizatori

Tudor Petracovici

  • Scoala: Colegiul National Stefan cel Mare Suceava
  • Clasa: 9
  • Judet: Suceava
  • Oras: Suceava

Alexandru Albu

  • Scoala: Colegiul National Stefan cel Mare Suceava
  • Clasa: 11
  • Judet: Suceava
  • Oras: Suceava

Screenshots

Fain, încearcă să le pui și o protecție pentru circuite.

Protecție pe baterie există. Dimensiunea fiind atat de mică și folosind componente făcute de noi, nu am avut loc si de o carcasa(shield).