SecuryCam - Soft - Caras - 2006 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Caras

Descriere

Scopul programului SecuryCam este de a veni în ajutorul administratorilor de reţea.
Prin intermediul programului, administratorii pot supraveghea cu uşurinţă utilizatorii din reţeaua lor.
Pe scurt programul conţine următoarele opţiuni: vizualizarea în miniatură a imaginii care este afişată pe toate calculatoarele monitorizate, controlul asupra acestora (mouse + tastatură), apeluri de voce între administrator şi utilizatori, mod demonstrativ (permite utilizatorilor conectaţi să vadă ecranul administratorului), chat, notificări, serviciu de mesaje, transfer de fişiere, control asupra proceselor ce rulează pe calculatoarele monitorizate, posibilitatea de a bloca, reseta sau de a scoate din funcţiune o staţie de lucru, server de web integrat etc.

Tehnologii

Delphi 7

Cerinte sistem

  • PII @ 300 MHz
  • Placă video cu 16M RAM
  • 64 MB RAM

Realizatori

Iancuţa Liviu

  • Scoala: Liceul Teoretic ,Mircea Eliade"
  • Clasa: XII
  • Judet: Caras

Screenshots


pagina e: http://www.lcibrossolutions.com/securycam. cred ca m-am grabit cand am inscris aplicatia si nu am scris tot :smiley:

interesanta ideea doar k nu stiu dak ar fi prea multi amatori sa foloseasca programul. Suna mai mult a spyware.E destul de riscant sa ai asa ceva instalat pe un calculator. Dak securitatea programului nu e perfecta s-ar putea sa ai mari probleme cu el. Dak reuseste sa se conecteze o persoana mai putin binevoitoare (ca sa nu spun hacker) la PC poate sa iti fure orice ai pe HDD ceea ce nu e chiar placut mai ales dak iti stochezi parole pe el.Conexiunea intre client si server e criptata?

este prin Blowfish… am verificat :wink:

Cum zicea si Dex mai sus datele transmise sunt criptate folosind Blowfish. Serverul are intotdeauna parola, deci o conexiune catre el se poate face doar de la un client in care e introdusa o parola corecta.

Si nu, nu e Spywere pt ca nu are intentii ascunse, tot ceea ce face aflii inainte sa-l instalezi + ca are si icoana in tray.Si crede-ma is amatori… sefi care vor sa vada daca angajatii lor chiar isi fac treaba in timpul orelor de lucru :smiling_imp::

da, numai ca exista totusi riscul ca cineva sa isi asume accesul complet al calculatorului si atunci se transforma in troian. Cu atat mai mult ca multi useri nici nu se uita in tray prea des… si pot fi pacaliti usor. La tine partea de remote Viewer e componenta sau e conceptie complet originala?

pai ca sa il instalezi tre sa ai acces la compu’ fizic. Din moment ce ai acces la compu’ fizic inseamna ca-l poti buli si stand in fata lui… acu’ faptu’ ca oricine are acces la compu’ tau si iti instaleaza programe fara sa stii nu e vina programului.Vieweru ca si serveru sunt conceptie proprie.

dar deja e VNC-ul care face asta, si Remote Admin… al tau se comporta mai bine?

iar faza cu componentele sta asa… ca daca ai folosit componente de viewer, cineva poate cu usurinta sa-ti gaseasca asta (cum mi-ai facut-o tu) si sa faca un soft cu aceleasi componente, usurandu-i sarcina destul de mult…

da stiu ca exista VNC, remote admin si altele, dar cred ca ai vazut ca alea se bazeaza pe controlul unui singur comp, programu meu afiseaza in miniatura imaginile de la mai multe compuri simultan, insemnand ca adminu poate vedea ce face fiecare pe comp. Plus ca programu meu are functii in plus. Daca ai unde sa-l testezi o sa vezi.ti-am mai zis si mai sus nu e nici o componenta, dak mai vii la concurs o sa-ti arat sursele sa te multumesti. e munca mea acolo. Si da, recunosc: deocamdata la captura ecran sta mai prost ca Radminu’ da’ e deabia la inceput (BETA). dupa ce termin cu bacu o sa frek la el si sper sa-l mai perfectionez.

bine… eu atat am zis ca daca tot faci un program ce se bazeaza pe idei deja existente (similar cu mine) e bine sa aduci ceva original sau sa perfectionezi o tehnica… altfel nu are rost sa faci ceva mai prost decat un soft existent… decat daca-l faci open-source :smiley:

am adus ceva original la el: partea cu monitorizatu’ mai multor compuri deodata (poate mai exista, n-am prea cercetat piata :smiley:, doar ca ideea asta mi-a venit fara sa fi vazut vreun program asemenea ). Deasemenea mai are si alte idei zic io originale. ia-l la puricat daca vrei sa le afli :smiley:

Nu vreau sa par toma necredinciosu si nu n-am nimic cu softu. Intr-adevar exista o piata destul de buna pentru astfel de soft, dar partea cu monitorizarea display-urilor mai multor calc-uri simultan nu mananca multa banda pe retea?Poate ca ar merge sa ii prezinti si ca o alternativa la software de cooperare (gen webmeeting). Nu ti-am incercat ink programul, dar am sa o fac cat de curand. (de vreme ce prind ceva timp liber) dar poate ar suna mai bine decat un soft de control :smiley:. FFF multi oameni tin la intimitate si confidentialitate (desi folosesc Windows :smiley: ) si nu cred ca le suna prea bine. No offense da dak mi s-ar oferi un post la o firma care ti-ar fi client cred ca as refuza :smiley: (desi patronu nu ar fi de aceeasi parere cu mine).Oricum daca transf se face criptat m-am linistit :wink:

PS: Partea cu instalatu fara stirea utilizatorului nu e cea mai complicat lucru. Windows-ul e expert la instalat software fara sa stii. (o spun din proprie experienta 10 min lasat calcu conectat direct la net si a trebuit sa reinstalez OS-ul). Oricum dak are icoana in tray si poti sa il opresti knd vrei e ok :smile:.

pai cand vrei sa supraveghezi doar mai multe compuri nu ai nevoie de un refresh rate forarte ridicat (4 secunde zic eu e destul). Avand in vedere ca acele capturi sunt transmise in miniatura marimea unei capturi ajunge undeva la 10-15 KB (daca e activitate pe comp si se modifica o parte mare din ecran) inmultit cu, sa zicem, 20 (de calculatoare) ar veni 200-300 de kb la 4 secunde ceea ce nu e foarte mult.cat despre intimitatea ta la lucru… aici e loc de discutii. Din moment ce esti la lucru n-ar trebui sa-ti fie teama ca superiorul te supravegheaza, asta doar in cazu’ in care nu vii la lucru doar sa stai pe mess sau io mai stiu ce altceva sa faci ce nu are legatura cu scopul pt care te aflii acolo.and again… nu e vina programului ca windowsul e asa cum e si ca nu sunt instalate toate cele enspe mii de updateuri de securitate

ok… de acord… programul zicem ca e ok… numai sa stii tu ca nu are prea mare aplicare practica… o sa-ti zic si de ce… Angajatii unei firme nu vor fi prea fericiti sa stie ca sunt verificati in permanenta iar sefii nu vor cumpara astfel de programe pentru ca cel putin in corporatiile mari se judeca altcumva problema… angajatul multumit e si cel care da cel mai mare randament. + ca mai omiti faptul ca de obicei in birouri au camere video… si orice firma prefera un sistem de securitate profesional in raport cu unul care se uita prin webcamuri si iti arata monitorul. Si stiu chestiile astea ca in vara am lucrat la o ditamai firma canadiana… am observat stilul de lucru.

dex nu e chiar asa. In romania sunt destui patroni care si-ar dori ca in orice moment sa poata vedea ce face Gigel (popescu e km expirat).Chiar stiu o firma care si-ar dori ff mult sa aiba asa ceva. Putini isi dau seama ca nu poti lucra 8 ore in continuu (cel putin nu in anumite domenii). Oricum nu ai sa vezi tu vre-una din corporatiile despre care vorbesti cumparand un soft de la o firma mai mica deci despre ei nici nu se pune problema. Ei lucreaza doar cu alte corporatii (le place atm. cred :smiley: ).Probabil ca functia cea mai interesanta a programului este aceea de remote admin si pentru asta exista o piata destul de solida. Si Intel are niste produse hardware+software pentru remote admin, deci potential exista. Trebuie doar sa fie destul de sigur si sa nu manance prea multe resurse (desi putem presupune ca resursele ar fi destule)

Dar e foarte bun in licee in laboratoarele de info. Cu sigurantza elevii nu vor mai sta pe net in timpul orelor si vor avea randament mai mare, in cazul in care proful nu foloseste deja Net Suport Manger. Bine pana la urma si acela se poate hackui relativ usor.

Programul asta pare destul de bine facut… Mi se pare misto in special optiune de apel prin voce… Dar eu nu inteleg: de ce la fiecare concurs trebuie sa fie cel putin un net controller, mai bine sau mai putin bine facut?! (fara suparare)

Pai dupa parerea mea sunt tipiri de programe care nu necesita nu stiu ce documentatie elaborata, adica se fac relativ usor. In plus se cer destul de mult pe piatza.

tividan

... adica se fac relativ usor.


Ti se pare ca e usor de facut? Atunci te provoc sa faci ceva de genu sa vezi cata munca e....