Seminarii

Dupa cum ati vazut pe http://www.infoeducatie.ro/seminarii.php in anii

trecuti au fost sustinute seminarii pe diverse teme.Despre ce ati vrea sa se vorbeasca anul acesta?

Sunt teme din ani trecuti care ar vrea sa fie (re)dezbatute ?Ce alte subiecte v-ar interesa?Ati auzit despre o tehnologie /platforma noua , sau un buzz word / concept

care suna fain?Scrieti aici.

Uite niste idei care mi s-ar parea mie faine:- Modele de calcul paralel si aplicatii

- Inteligenta artificiala si aplicatii

- Haskell, Lisp, programare functionalaPoate sunt putin subiectiv aici, dar in ultimii doi ani, seminariile mi s-au parut ca se axeaza cu precadere pe partea de Web. Poate anul asta mai schimbam macazul si inspre soft… just a thought :unamused:Iarasi ar fi misto sa organizam cumva un forum, unde fiecare sa poate veni cu probleme gen: “M-am gandit la o pagina despre/un soft cu […]. Cum ziceti ca ar trebui abordata ideea? Ce pareri aveti?” Stiu ca de obicei lumea nu-si da ideile asa pe gratis, dar ar putea sa fie un qui pro quo si toata lumea sa aiba de castigat.Mh… si ce ziceti de idea de workshopuri? Ceva gen: workshop de programare, workshop de design/grafica, workshop de webdesign and so on - in cadrul carora sa se prezinte niste tehnologii si participantii (fie ei in numar limitat) sa poata lucra practic cu tehnologia/programul/limbajul/conceptul respectiv.Ah da… si respectiv astia mai “batrani”… ar putea prezenta cum trebuie sa se desfasoare un proiect (web, utilitar si respectiv educational - depinde la ce se pricepe fiecare) de la stadiul de idee pana la debugging pana la prezentare. Sunt convins ca fiecare are stilul lui, dar cred ca-s niste idei de baza care le-ar putea fi de folos tuturor.

Poate spun o prostie, poate nu… imi dati in cap ca vin pt prima data la glc :flushed: , dar mi sar parea interesant sa se faca un seminar despre programarea sistemelor de operare sau despre asm si cum a reusit Busyka sa faca atatea crackuri :smiley:

Idei hmm- criptografie

- hardul : respectiv teoria pentru recuperarea datelor pierdute (sterse cu shift+del :smiley: )

- procesoare si cum lucreaza ele respectiv : segmente TSS, mapare, alocarea memoriei etc.

- asamblare + diferente intre asm-ul “clasic” si MSIL-ul introdus de pretenii nostrii (sau nu :stuck_out_tongue:), Microsoft.

- protocoale in special : ARP-ul

- securitate (dar nu pentru web :stuck_out_tongue:) si pericole existente pentru sistemele de operare de azi.

- microsoft directx sdk

- Microsoft Windows Vista : programe pentru Vista, compatibilitatea acestora atat pt Vista cat si pentru XP.

si da as fi de acord cu krueger cand e vb de LISP si AI. Aaa si sa nu uit DE UNDE DOWNLOADAM LISP?? din cauza ca nu am gasit nicaieri nici de cumparat nici de downloadat.

Pai tu stii ce e ala LISP? Vrei sa downloadezi limbajul de programare? Poate tu vrei IDE pentru LISP :laughing: .Informeaza-te aici.Un seminar despre Windows Vista cred ca ar avea popularitate mare:).

Da, as vrea un IDE … de parca nu stiai la ce ma refer :stuck_out_tongue:

Pai exista Google asadar nu e prea greu sa gasesti. Sper sa iti fie de folos : link2.

merci … anyway gata nu mai deviem de la subiect :smile: .

dranaxum

DE UNDE DOWNLOADAM LISP?? din cauza ca nu am gasit nicaieri nici de cumparat nici de downloadat.http://clisp.cons.org/