ServiciiRO - Web - Caraș Severin - Lucrari 2021 Online

Informatii generale

Descriere

Acest proiect este o interfată pentru identificarea unor prestatori de servicii de către beneficiari (persoane fizice sau juridice).
Doresc ca prin această aplicație să vin în întâmpinarea cererii tot mai mari de a găsi persoane calificate în domeniul prestărilor de servicii de categorie mică și mijlocie (meseriași din diverse domenii).
Am încercat crearea unui site cât mai simplu și facil de utilizat astfel încât să fie ușor accesibil și persoanelor care nu au cunoștințe foarte avansate de lucru cu calculatorul - atât pentru cei care oferă servicii cât și pentru cei care caută un prestator.
Concret, site-ul oferă posibilitatea ca un anumit prestator de servicii să își prezinte oferta de activități specifice muncii pe care o desfășoară comunicând un nume, o descriere a tipului de activitate prestată, o adresă de mail, un număr de telefon, putând suplimentar să încarce fotografii ale unor lucrări/activități finalizate în scopul dovedirii bunelor practici.
De asemenea, cu ajutorul site-ului, o persoană care caută un anumit tip de prestator de servicii poate identifica cu ușurință o persoană calificată care poate să îndeplinească cerințele căutării.

Tehnologii

Partea de back end este construită în Django și Django Rest Framework, desigur am folosit și alte biblioteci precum: Pillow, PyJWT, django-cors-headers. Baza de date este în SQLite3.

Partea de front end este construită în React, o bibliotecă JavaScript pentru construirea interfețelor cu utilizatorul.
Pe partea de design m-am ajutat de Material-UI pentru o dezvoltare web mai rapidă și mai ușoară a componentelor React și nu în ultimul rând Axios pentru a face legătura cu partea de back end.

Cerinte sistem

Pentru a accesa site-ul:
-Browser modern (Chrome, Firefox, …)

Pentru a găzdui site-ul:
-Python 3 (>= 3.5)
-Instalarea requirements.txt (pip install -r requirements.txt)

Realizatori

Tudor Vladuceanu

  • Scoala: Colegiul National “Mihai Viteazu” Alba Iulia
  • Clasa: 11
  • Judet: Caraș Severin
  • Oras: Resita

Screenshots