Shattered : Worlds Apart - Utilitar - Hunedoara - Lucrari 2023 Nationala

Informatii generale

Descriere

Shattered: Worlds Apart este un joc video de acțiune și aventură în care jucătorii sunt puși în slujba protagonistei, Bella. Scopul jocului este găsirea tatălui ei, care a dispărut subit într-o altă lume, astfel jucătorii beneficiază de oportunitatea de a explora lumea vastă în care se desfășoară jocul, descoperind o multitudine de noi abilități și obstacole pe parcursul poveștii.
În timp ce jucătorul se plimbă prin lume, acesta va întâmpina și diferiți inamici pe care îi poate învinge pentru a câștiga puncte de experiență. Aceste puncte de experiență pot fi folosite pentru a crește anumite atribute ale caracterului, precum rezistența la lovituri, dar și impactul pe care îl au atacurile proprii asupra inamicilor.
De asemenea, utilizatorul are la dispoziție mai multe tipuri de atacuri, spre exemplu: lovitura cu pumnul care se realizează sub acțiunea unui click pe mouse, dar și abilități mai avansate, cum ar fi aruncarea de cuțite speciale, care își găsesc singure ținta.

Tehnologii

Proiectul este realizat cu ajutorul motorului de joc Unity, care ne oferă o varietate de unelte la dispoziție, și în care putem combina graficile 2D, precum imaginile pentru interfața cu utilizatorul, graficile 3D, cum ar fi modelele pentru caractere și codul in limbaj C# sub care acționează totul

Mecanicile de mișcare și de luptă sunt fluide și intuitive, oferind jucătorului posibilitatea de a folosi o varietate de mișcări precum: dash, rostogolire, alunecare și săritul, dar și atacuri: lovituri cu pumnii și aruncarea de cuțite. Luând inspirație din jocuri precum seria Dark Souls, Elden Ring și Bloodborne, este prezent în joc și un sistem de level up prin care pot fi crescute atributele caracterului folosind punctele de experiență (numite „SP”), câștigate la învingerea inamicilor. De asemenea, în joc sunt prezenți și diferiți inamici precum și tipul de „boss”, astfel oferind fanilor de acțiune lupte captivante care, alături de efecte sonore și grafici impresionante, transportă jucătorii în lumea unică din Shattered: Worlds Apart.
Unity este o platformă de dezvoltare de jocuri video, care permite dezvoltatorilor să creeze jocuri pentru o varietate de platforme, inclusiv PC, console, dispozitive mobile și realitate virtuală și augmentată. Unity oferă unelte și funcționalități puternice pentru crearea de grafică 3D, fizică, animații, sunet și interacțiuni cu utilizatorul, precum și o comunitate puternică de dezvoltatori care oferă suport și resurse. Este una dintre cele mai populare platforme de dezvoltare de jocuri video din lume și este utilizată de dezvoltatori de jocuri, artiști și designeri din întreaga lume.
Librarii externe:
-A* pathfinding project.
Aplicatii folosite:
-Blender
-Microsoft Visual Strudio
-FL studio
-Audacity
-Photoshop

Cerinte sistem

Recomandat:
Placa video: GTX 1060
Procesor: Intel I5
RAM: Min. 8 GB
Sistem de operare: Windows 10

Realizatori

Mihnea Vitejeanu

  • Scoala: Colegiul National Mihai Eminescu Petrosani
  • Clasa: 11
  • Judet: Hunedoara
  • Oras: Petrosani

Tudor Ludinașiu

  • Scoala: Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani
  • Clasa: 10
  • Judet: Hunedoara
  • Oras: Petroșani

Screenshots