Simularea execuției aplicațiilor C++ - Educational - Maramureș - Lucrari 2022 Nationala

Informatii generale

Descriere

Aplicația este destinată elevilor începători, care vor să învețe programare. Proiectul își propune să vină în ajutorul acestora, pentru a-i face să înțeleagă modul cum se parcurge un program, respectiv să vadă cum arată tabelul de valori al unui program. Pe lângă tabelul de valori, proiectul oferă posibilitatea utilizatorului să vadă informații tehnice despre codul său sursă. În cazul în care se dorește adăugarea unui algoritm nou, în cazul în care acesta conține greșeli, va apărea un mesaj informativ, care să îndrume utilizatorul unde să corecteze greșeala (erori de compilare). Există opțiunea de a vedea și alte informații despre algoritm, ca de pildă numărul de variabile, tipurile de date folosite, respectiv structurile folosite, însoțite de definiția acestora. Elevul poate, astfel, să învețe atât despre structuri, cât și despre tipurile de date existente.
Proiectul are următoarele facilități: arată modul cum se parcurge un algoritm, afișează tabelul de valori în timp real – adică în funcție de linia de cod executată, tabelul de valori va fi actualizată, cu posibilitatea ca după parcurgerea completă a programului să se poată salva tabelul –, oferă informații despre timpul de execuție (cu o marjă de eroare de 0.01s), oferă informații despre algoritm – tipuri de date, structuri, număr de variabile.

Tehnologii

Proiectul a fost realizat în limbajele de programare C#, C++, respectiv s-a folosit un fișier Batchfile. Interfața desktop și programul de bază a fost scris în C#, algoritmii C++ au fost salvați în C++ și prelucrați pentru o mai bună manipulare a datelor, iar pentru a calcula timpul de execuție necesar pentru parcurgerea unui algoritm, am folosit un Batchfile. Sursa icon-ului este designhub – Flaticon.

Cerinte sistem

Cerinte minime:

Windows 8 64 bits
.NET Framework 5.0
Microsoft Access Engine 2010
GNU Compiler (MinGW)

Realizatori

Alex Pop

  • Scoala: Liceul Teoretic Emil Racoviță
  • Clasa: 12
  • Judet: Maramureș
  • Oras: Baia Mare

Screenshots