Sistemele pe care se face prezentarea (2004)

Salut,

In tabara vor fi urmatoarele resurse:

1. 24 de statii Compaq D230m (P4/2.66GHz, 256MB DDRAM, HDD 40 GB, adaptor grafic integrat Intel Extreme) cu mediu dual: WindowsXP+SP1 si RedHat Fedora Core2;

Dintre acestea, 4 vor fi utilizate pentru prezentarea lucrarilor, iar restul de 20 sunt destinate cursurilor care se vor organiza pentru profesori.

2. 5 statii HP Brio PIII/1GHz (256MB RAM, HDD 20 GB, nVidia GeForce MX 200 cu 64Mb RAM - au mai fost folosite si in anii trecuti) cu WindowsXP+SP1, pentru uz intern (organizare) si acces internet.

Am inteles ca statiile Compaq au un singur COM.

E posibil ca pe statia compaq de la soft sa fie pusa o placa video de pe un Brio.

ce versiuni de php vor avea statiile folosite pentru web?

Probabil ultimul 4.

ultimul e 5 daca nu greshesc. oricum ar fi mai bine sa fie pe 4 pentru ca multi n-am apucat sa ne uitam care ar fi problemele de compatibilitate. :wink:

Ultimul e 5. Noi vom pune ultima varianta de 4, adica… 4.3.8.

Ce vreau sa va rog… Instalati ultima versiune 1.3 de la Apache si nu 2.0 deoarece are probleme mari cu el cu unele imagini care imi spune despre ele ca sunt “stricate” ( broken images ), cu alte cuvinte, nu se afisau. Si am vazut aceasta treaba si anul trecut la niste prieteni de-ai mei carora nu le-a afisat imaginile din “soft-ul” de biblioteca virtuala.

Problema este a ta, nu a apache-ului.

Te sfatuiesc sa iti faci site-ul sa mearga pe Apache2, este lansat deja de suficienta vreme cat sa fie considerata versiunea standard.

Nu cred ca e vina mea, din moment ce imaginile pe care nu le incarca erau direct exportate din corel ca slice-uri. Ori e Corel-ul de vina ori e Apache 2.0 ( banii mei sunt pe Apache ).

Vivi, eu mi-am testat siteul pe Apache 1.3.31 si 1.3.8, pe 2.0 am incercat dar sub windows sucks, nu ridica probleme dar merge nashpa … Providerul meu ruleaza 1.3.31 deci nu am cum sa vad cum ar merge pe 2.0 si linux, aa, trebuie sa reformatez ce am de linux pt ca se pare ca se futu :stuck_out_tongue:.

Jay-C

Ce vreau sa va rog.. Instalati ultima versiune 1.3 de la Apache si nu 2.0 deoarece are probleme mari cu el cu unele imagini care imi spune despre ele ca sunt "stricate" ( broken images ), cu alte cuvinte, nu se afisau. Si am vazut aceasta treaba si anul trecut la niste prieteni de-ai mei carora nu le-a afisat imaginile din "soft-ul" de biblioteca virtuala.

mah nu pricep. cum reacu sa conteze serverul folosit? am ajuns acuma sa ne facem griji pentru compatibilitate si cu SERVERE? nu erau de ajuns zecile de combinatii browser-OS diferite? chiar nu pricep de ce sa conteze serverul. daca serverul nu-mi afiseaza pagina calumea e vina lui si sa-l ia reacu. daca pagina mea mi se valideaza xhtml strict ma doare undeva de server... am i missing smth?

Am lansat la mine acasa cele 2 servere web:

Apache 1.3.31 : http://jay-c.ath.cx

Apache 2.0.50 : http://jay-c.ath.cx:8080

In directorul images v-am lasat niste imagini cu care sa va jucati si sa vedeti care e treaba, si daca stiiti ceva, va rog sa ma anuntati.

EDIT:

Ciudat in IE: cand merge, cand nu merge sa vada imaginile

In Mozilla: cateodata afiseaza imaginea intreaga, cateodata doar o parte, si de cele mai multe ori deloc.

Daca dumneavoastra spuneti apache 1 , este la fel cu apache 2 , atunci eu zic sa fie instalat apache 1.3.3 , ca sa nu existe probleme.

ok … si ce are daca instalam si apache 1 si 2

adica nah faza k imaginile poate ii de la php …

saui poate servul nu e configurat

si dk e asa …e greu sa pui pe un cd servul … i-l copierzi pe compul de acolo il rulezi si gata prezintzi … k in web developement …accentul se pune pe client … mare parte din useri habar nu au pe ce serv ruleaza pagina care o vad …

Eu zic sa vina toata lumea cu soft-urile la el (pe CD) shi in prima zi cand o sa fie shedintza tehnica (asha scrie in program) o sa vedem concret ce o sa fie. Sunteti de acord :question:

da e bine asa …

BlackKiss

Eu zic sa vina toata lumea cu soft-urile la el (pe CD) shi in prima zi cand o sa fie shedintza tehnica (asha scrie in program) o sa vedem concret ce o sa fie. Sunteti de acord :question:

Sedinta tehnica nu este ptr elevi.
Vom face in asa fel incat sa fie bine ptr toata lumea.
Vivi
BlackKiss

Sedinta tehnica nu este ptr elevi.
Vom face in asa fel incat sa fie bine ptr toata lumea.
Normal ca nu e numai pentru elevi ca nu elevii is in comisie shi plus deatat nu putem face ce vrem cu compurile din tabara! Ziceam ca o sa vedem concret la fata locului ... concurentzii propun shi organizatorii decid. nuh ?

ceva FAQ cha ash vrea sa stiu si eu cum sta treaba

1. Site-urile le instalam in fatza comisiei sau putzin inainte? nu de alta dar dureaza sa configurezi corect un portal

2. cat timp tzine o prezentare?

Mega_Bytu

ceva FAQ cha ash vrea sa stiu si eu cum sta treaba
1. Site-urile le instalam in fatza comisiei sau putzin inainte? nu de alta dar dureaza sa configurezi corect un portal

2. cat timp tzine o prezentare?

Daca te uiti in regulament te lamureshti singur ... banuiesc ca site-ul se instaleaza in fatza comisiei. Asha ar fi corect. Timpul de configurare cred ca se scade din timpul de prezentare.

Nu e de la PHP, fiindca nu am setat apache-ul pentru PHP. Sunt ultimele versiuni ce am instalat, si nu e de la configuratie ca ar fi o prostie sa configurezi apache-ul sa-ti serveasca imaginile corect (de exemplu la apache 1.3.31 are setarile default, mai putin directorul din care serveste paginile ).

Mega_Bytu si BlackKiss, site-ul nu se instaleaza in fata comisiei deoarece poate dura chiar si 15 minute si se pierde timp pe degeaba.

Asta cu Apache-ul este o problema. Eh, poate e varianta de Windows proasta, dar eu nu am vazut pana acum un web hoster care sa foloseasca Apache 2.0, poate ca tot 1.3 este cel mai sigur si cu mai putine bug-uri. Si repet, nu numai mie mi s-a intamplat asta, chiar am vazut si anul trecut in tabara la un soft educational.