Site Luna Amara - Web - Bucuresti - 2007 Nationala

Informatii generale

 • Categorie: Web
 • Judetul: Bucuresti

Descriere

Noul site al formatiei Luna Amara. Intrucat membrii grupului isi doresc un site dinamic, realizat in flash, dar nu au timp sa updateze continutul acestuia, am incercat sa gasim o solutie: updatare dinamica, folosind o baza de date mysql cu accesare din php care genereaza un fisier XML.

Tehnologii

Flash, MySQL, Php, XML, HTML, Photoshop,

Cerinte sistem

cerinte sistem
Pentium 2 la 350 MHz, 256 RAM, banda Internet 4 Mb - pentru utilizator.

Realizatori

Popescu Radu

 • Scoala: Colegiul National Spiru Haret
 • Clasa: X
 • Judet: Bucuresti

Chirita Elena Claudia

 • Scoala: Colegiul National Spiru Haret
 • Clasa: X
 • Judet: Bucuresti

Draghicescu Bogdan

 • Scoala: Colegiul National MIhai Viteazul
 • Clasa: X
 • Judet: Bucuresti

Screenshots4 MBps cerinta de banda pentru un utilizator care acceseaza site-ul? Este destul de mult si nu stiu cati utilizatori exista care sa aibe o asemenea latime de banda. Mai exact pentru ce este nevoie de o latime de banda atat de mare?

Intro-ul are aproape 6 MB, dar nu exista nici un buton de skip si astfel cei care au conexiuni slabe trebuie sa astepte incarcarea completa a intro-ului.

4 Mb??:)) glumesti nu?:))

abia au bagat astia de la upc 3Mb banda si tu vrei 4??:))

lol

si 6 mb intro-ul e f mult… totusi e site…

lolipop

4 Mb??:)) glumesti nu?:))
abia au bagat astia de la upc 3Mb banda si tu vrei 4??:))
lol
si 6 mb intro-ul e f mult... totusi e site..


Eu am avut 6Mb de la UPC :smile:

Dar destul cu lauda.

Intrebarea mea este de ce e bilingv situl? Adica meniul e in engleza si restul in romana.

pot sa raspund eu?:D:D

pt ca e la moda

daca ai obserar se foloseste extraordinar de mult romengleza… pacat…

lolipop

pot sa raspund eu?:D:D
pt ca e la moda
daca ai obserar se foloseste extraordinar de mult romengleza.. pacat..
Nu, lolipop, nu poti raspunde tu. As prefera sa dam noi un raspuns, cei care am ales sa scriem meniul in engleza, si nu in romana. Meniul nu este in romana pentru ca ar fi fost mai mult decat ciudat sa scriem: "acasa" in loc de "home", sau "descarcare/magazin". Am preferat sa avem toate titlurile rubricilor in engleza decat doar o parte din ele. In plus, site-ul a fost creat in asa fel incat sa se muleze in proportie de aproape 100% cu stilul formatiei, care oricum are multe melodii in limba engleza.

Intr-adevar, cei 4 Mb sunt o greseala, (si ca sa folosesc limba preferata a lui lolipop) un typo. 1 Mb este mai mult decat suficient pentru vizualizarea site-ului, fara sa trebuiasca sa astepti prea mult incarcarea acestuia. Asadar, daca binevoiti, luati "1 Mb" in loc de "4 Mb".


Intro-ul are dimensiunea aceasta impresionanta datorita melodiei de pe fundal, care este la calitate maxima. Formatia nu accepta o comprimare a piesei, asadar a trebuit sa ne conformam. De asemenea, inexistenta unui buton de skip pentru intro se datoreaza tot pozitiei artistilor vis-a-vis de existenta intro-ului: cu alte cuvinte, vor ca toti vizitatorii sa urmareasca intro-ul.

Toate cele bune.
catoblepasul

Meniul nu este in romana pentru ca ar fi fost mai mult decat ciudat sa scriem: "acasa" in loc de "home", sau "descarcare/magazin".Eu gasesc ca ar fi fost normal. Faptul ca suna ciudat e o prejudecata. Utilizarea englezei devine stereotip.

Dar cum pentru 99% din "auditoriu" engleza suna bine.. s-ar putea ca alegerea voastra sa fie cea potrivita.

Mihneasim, eu una nu gasesc ca ar fi fost normal, deoarece “publicul” deja cunoaste un limbaj standard cand vine vorba de site-uri. Se asteapta sa folosim termenii echivalenti in engleza, ceea ce inseamna ca navigarea nu este ingreunata de folosirea unor cuvinte in engleza. Nu trebuie sa pozam in gardienii limbii romane (care oricum nu are de suferit o data cu introducerea unor neologisme de provenienta straina, pentru ca limba nu este una arhaica, moarta, ce nu poate fi modificata, ci din contra. Vocabularul trebuie sa se extinda, sa evolueze). Am lasat orgoliul “prutanistic” pentru alte ocazii, nu pentru un site al unei formatii rock englezofile. :laughing:

Parintii mei nu cunosc engleza, dar navigheaza pe internet. Cuvintele englezesti nu le usureaza navigarea, din contra. Eu unul m-as simti ofensat sa nu exista macar o versiune in limba romana, dat fiind targetul. Astazi internetul nu e accesat in Ro doar de cunoscatori de lb eng. Si eu ascult Luna Amara si nu mi s-au parut atat de prinsi de globalizare… dovada ca si-au ales un nume pur romanesc. “Acasa, descarcare, inapoi, reincarca” sunt frecvent utilizate pe siteurile romanesti. Cred ca nu ai vazut versiunea Windows in lb romana - “paravan de protectie, kilo-octeti, revocare, fisier de paginatie”.Subiectul e unul foarte controversat… cred ca am putea scrie pagini de forum pe asta (da, am vazut pagini de forum scrise pe chestia asta)… si nu cred ca are o relevanta atat de mare pentru proiectul vostru… in definitiv, siteul / prezentarea sa fie ok :unamused: Succes :wink:

catoblepasul

Intro-ul are dimensiunea aceasta impresionanta datorita melodiei de pe fundal, care este la calitate maxima. Formatia nu accepta o comprimare a piesei, asadar a trebuit sa ne conformam. De asemenea, inexistenta unui buton de skip pentru intro se datoreaza tot pozitiei artistilor vis-a-vis de existenta intro-ului: cu alte cuvinte, vor ca toti vizitatorii sa urmareasca intro-ul.Mai mult decat atat, cand voi faceti un site trebuie sa jucati si rol de consutant, voi stiti cum trebuie sa arate un site, voi stiti ce trebuie sa fie si ce nu pe un site, voi stiti ce vrea un vizitator si trebuie sa-i creeati un profil. Daca formatia aia facea filme si nu accepta comprimarea lor si vroia sa aiba in intro un film de 600 MB, ce faceati? Il puneati asa?

Chestia cu Skip-ul este o alta dovada a faptului ca cei pentru care ati lucrat nu au constinte de baza. Le-ati spus ce au de pierdut avand aceasta pozitie, cati vizitatori din putinii care poate ii au vor inchide site-ul si nici macar nu vor avea timp sa-si dea seama espre ce este vorba? Cred ca renuntau deja la intro.

Al doilea punct priveste limbajul, nu trebuie sa fii Pruteanu ca nu te pune nimeni sa traduci Mouse, dar este mult mai lizibil, inteligibil si usor pentru utilizator sa navigheze pe un site care e scris intr-o singura limba. Ce face utilizatorul strain cand intra si vede meniul partial in engleza? Crede ca restul e o eroare si a aparut in alta limba? Poate. Si nici daca nu ati avea target audienta care cunoaste limba engleza tot nu prea ar fi o scuza. Site-ul este bine sa fie complet intr-o singura limba, nu trebuie sa traduci Mouse si sa fii fan Pruteanu ca sa alegi solutia asta, dar ai de castigat.

Avand in vedere ca totul e facut in flash, adica SEO zero, nu prea vad sanse ca site-ul sa fie indexat de motoarele de cautareCat despre intro:

catoblepasul

Intro-ul are dimensiunea aceasta impresionanta datorita melodiei de pe fundal, care este la calitate maxima.Mi se pare mie sau tot site-ul consta defapt doar intr-un singur fisier, deci tot ar trebui sa astepti sa se incarce tot daca vrei sa navighezi pe site?Si inca ceva, vezi ca sunt probleme la afisarea diacriticelor: “Luna amar�este”, “Lips� care”, etc
Avand in vedere ca totul e facut in flash, adica SEO zero, nu prea vad sanse ca site-ul sa fie indexat de motoarele de cautare [/quote:2ftr2643]

Va place sa va legati de lucruri cu adevarat ne-esentiale. De exemplu: SEO. Cat de greu poate fi sa faci un include object intr-un html? Chiar ma dezamageste acest down-side observat. Daca stii ca exista asa ceva, stii si ca nu e chiar atat de dificil sa rezolvi aceasta problema. Nu ne-am ocupat de ea pentru ca deocamdata nu dorim sa fim indexati de motoarele de cautare. Site-ul este pe un server provizoriu, va mai dura ceva timp pana se va gasi la adresa site-ului actual Luna Amara.


Mi se pare mie sau tot site-ul consta defapt doar intr-un singur fisier, deci tot ar trebui sa astepti sa se incarce tot daca vrei sa navighezi pe site?Sigur ca e un singur fisier, altfel ar fi trebuit sa astepti loadingul de doua ori ( o data pentru intro, pe care probabil ca l-ai fi skip-uit oricum, iar inca o data pentru situl principal). Apropos, cum traduci skip? Cu "sari peste"?...
[quote:2ftr2643]
Si inca ceva, vezi ca sunt probleme la afisarea diacriticelor: "Luna amar�este", "Lips� care", etc


In ceea ce priveste diacriticele - multumim de observatie, problema e cunoscuta, o vom remedia in scurt timp.
nissl

Va place sa va legati de lucruri cu adevarat ne-esentiale. De exemplu: SEO. Cat de greu poate fi sa faci un include object intr-un html? Chiar ma dezamageste acest down-side observat. Daca stii ca exista asa ceva, stii si ca nu e chiar atat de dificil sa rezolvi aceasta problema.Si... ziceti ca mai vreti sa faceti situri in continuare ?
Jay-C
nissl

Va place sa va legati de lucruri cu adevarat ne-esentiale. De exemplu: SEO. Cat de greu poate fi sa faci un include object intr-un html? Chiar ma dezamageste acest down-side observat. Daca stii ca exista asa ceva, stii si ca nu e chiar atat de dificil sa rezolvi aceasta problema.Si... ziceti ca mai vreti sa faceti situri in continuare ?


genial... in acest moment nu ne intereseaza absolut deloc SEO!. cand situl va fi in faza finala si il vom pregati pentru publish pe adresa finala and all, atunci vom avea grija si de asa ceva.. ce rost ar avea sa facem seo pentru un site aflat in mod temporar pe un server?... please explain

SEO se realizeaza din modalitatea in care iti structurezi site-ul, are o structura buna, este usor indexabil. Faptul ca introduci tu niste taguri cu text sub Flash in pagina HTML este egal cu zero in comparatie cu alte site-uri care au o structura navigabila de catre motoarele de cautare.Eu te-am intrebat mai sus si alte lucruri, tot neesentiale sunt? Care sunt lucrurile esentiale atunci?

nissl
Jay-C
nissl

Va place sa va legati de lucruri cu adevarat ne-esentiale. De exemplu: SEO. Cat de greu poate fi sa faci un include object intr-un html? Chiar ma dezamageste acest down-side observat. Daca stii ca exista asa ceva, stii si ca nu e chiar atat de dificil sa rezolvi aceasta problema.Si... ziceti ca mai vreti sa faceti situri in continuare ?


genial... in acest moment nu ne intereseaza absolut deloc SEO!. cand situl va fi in faza finala si il vom pregati pentru publish pe adresa finala and all, atunci vom avea grija si de asa ceva.. ce rost ar avea sa facem seo pentru un site aflat in mod temporar pe un server?... please explain
Fiindca participati la un concurs unde nu ar trebui sa te prezinti cu un sit 80% gata, nici 90% gata, ci 100% gata.
Daca formatia aia facea filme si nu accepta comprimarea lor si vroia sa aiba in intro un film de 600 MB, ce faceati? Il puneati asa? [/quote:3ny8wejm]

Care este, oare, diferenta dintre un site care are, in total 6 mega ( ar fi fost interesant sa scriem in loader, 2.59/6 MEGA :laughing: ).. si un film de 600 MB :question: Nici una, se pare. Cu siguranta ca avem si noi limite, si ca evaluam dimensiunile.... Nu va ingrijorati, fiecare MB in plus are o justificare perfecta.


Chestia cu Skip-ul este o alta dovada a faptului ca cei pentru care ati lucrat nu au constinte de baza. Le-ati spus ce au de pierdut avand aceasta pozitie, cati vizitatori din putinii care poate ii au vor inchide site-ul si nici macar nu vor avea timp sa-si dea seama espre ce este vorba? Cred ca renuntau deja la intro.
[/quote:3ny8wejm]

In ceea ce priveste problema intro-ului, exista si un buton de skip numai ca acesta apare dupa ce tot situl a fost loadat. Diferenta de abordare consta in faptul ca, in momentul in care ai acces la butonul de skip intro,acesta a inceput deja ( si,utilizatorul a fost suficient de captivat, astfel incat sa il vizioneze cel putin o data).. asa incat alegerea noastra de a pune DUPA loader butonul de skip intro, nu mi se pare chiar atat de nefericita.

[quote:3ny8wejm]
Al doilea punct priveste limbajul, nu trebuie sa fii Pruteanu ca nu te pune nimeni sa traduci Mouse, dar este mult mai lizibil, inteligibil si usor pentru utilizator sa navigheze pe un site care e scris intr-o singura limba. Ce face utilizatorul strain cand intra si vede meniul partial in engleza? Crede ca restul e o eroare si a aparut in alta limba? Poate. Si nici daca nu ati avea target audienta care cunoaste limba engleza tot nu prea ar fi o scuza. Site-ul este bine sa fie complet intr-o singura limba, nu trebuie sa traduci Mouse si sa fii fan Pruteanu ca sa alegi solutia asta, dar ai de castigat.In privinta limbajului folosit pentru interfata/continut. Si noi am avut (in cadrul echipei, atunci cand construiam situl) o discutie legata de acest subiect. Motivul pentru care am optat pentru aceasta solutie este faptul ca restul solutiilor ne-ar fi dus un pic spre ridicol. Cum ar fi aratat situl daca foloseam toate butoanele in romana? download= ? .... descarcare?... sau... mai stiu eu ce?.. atunci ce facem, il lasam asa, nu?.. continuand... store=? ( sigur, magazin.. dar parca suna a aprozar, nu credeti?).. lasam si store. Links. Asta va fi nice: LEGATURI. legaturi de patrunjel sau de marar :smile:) .. lasam si links... restu le traducem, pt ca avem echivalent care sa nu te faca sa razi. Ce obtinem? un meniu in ROngleza de toata frumusetea. Din acest motiv, am ales sa fim consecventi si sa scriem tot meniul in engleza. Si in fond.. sunt doar cateva cuvinte, ce Dumnezeu! Sunt alte probleme mult mai importante decat limba in care am scris meniul.

[quote:3ny8wejm]
Fiindca participati la un concurs unde nu ar trebui sa te prezinti cu un sit 80% gata, nici 90% gata, ci 100% gata.


true, sunt cateva chestii pe care nu am reusit sa le punem la punct, cel putin pana acum... lucram la ele si, in scurt timp, vom fi gata.

sry de delay la raspuns