Sleep Control - Utilitar - Galați - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Utilitar
  • Judetul: Galați

Descriere

 Sleep Control este un sistem informatic ce imbina prin tehnologia Bluetooth doua componente unitare:Telefonul si un anamblu hardware.
 Somnul este divizat in mai multe faze acestea repetandu-se pe parcursul noptii si formand cicluri.Parcurgand aceste faze somnul devine din ce in ce mai profund criterul pe care aplicatia noastra il utilizeaza este pulsul.Cu cat somnul este mai profund bataile inimii se reduc pana cand se ajunge 

in faza REM sau Rapid Eye Movement.Acesta faza reprezinta finalul unui ciclu.In acesta faza pulsul persoanei creste iar dupa finalizarea ciclului pulsul scade progresiv in raport cu faza de somn. Conform cercetarilor efectuate in vederea acestui proiect daca persoana este trezita in decursul
unui ciclu aceasta va fii obosita iar momentul cel mai prielnic pentru desteptare este imediata dupa faza REM.
Deci Sleep Control studiaza activitatea biologica a utilizatorului pe parcursul somnului si urmareste ca acesta sa fie trezit complet odihnit.

Tehnologii

Pulsul utilizatorului este citit de catre componenta hardware prin intermediul principiului reflexiei de catre un senzor de proximitate infrarosu. Acest sensor este conectat la un amplificator LM358, conectat la randului la un microcontroler Arduino Nano si transmis catre telefon printr-un modul bluetooth care este atasat pe placa.

Cerinte sistem

Android 4.4.2

Realizatori

Dragos-Mihai Darie

  • Scoala: Liceul Teoretic “Dunarea”
  • Clasa: 12
  • Judet: Galați
  • Oras: Galati

Screenshots