SmartLauncher - Utilitar - București - Lucrari 2022 Nationala

Informatii generale

Descriere

Aplicatia doreste sa vina in sprijinul pasionatilor de agricultura, avand scopul de a permite irigarea automata, in functie de nivelul umiditatii din sol, a unei culturi agricole, sau administrarea unei cantitati prestabilite de apa, in mod manual.
Utilizatorul poate utiliza aplicatia pentru bazine de forma cilindrica sau paralelipipedica, introducand in aplicatie caracteristicile bazinului (adancime si diametru sau, dupa caz, dimensiunile bazei). Variatia volumului de apa poate fi vizualizata in timp real, iar la administrarea apei se iau in vedere si masurile necesare pentru a evita defectarea pompei de circulatie a apei in cazul scaderii nivelului lichidului sub o anumita valoare critica.

Tehnologii

SmartLauncher este o aplicatie de tip Desktop GUI, dezvoltata atat pe partea de front-end cat si back-end si realizata in C# cu ajutorul framework-ului .NET. Dupa introducerea in aplicatie a datelor referitoare la caracteristicile bazinului utilizat, selectarea modului de functionare (automat sau manual) si initializarea comunicarii pe portul serial cu o placa de dezvoltare WiFi NodeMCU ESP8266, pe care ruleaza un sketch realizat in mediul de dezvoltare Arduino IDE. La placa de dezvoltare este atasat un senzor de umiditate a solului, un senzor ultrasonic pentru masurarea distantei, un senzor dual de temperatura si umiditate atmosferica, un modul buzzer, un modul releu si o pompa de circulatie a apei. Comunicarea dintre aplicatie si placa NodeMCU se face utilizand unul din porturile seriale ale calculatorului, iar datele sunt afisate in timp real in aplicatia SmartLauncher.

Cerinte sistem

Windows 10 x64
2GB RAM
NET Framework 4.8
CP2102 USB TO UART BRIDGE Driver

Realizatori

Filip Niculae

  • Scoala: Liceul Teoretic Dante Alighieri
  • Clasa: 11
  • Judet: București
  • Oras: Bucuresti

Screenshots