SmartMed Dispenser - Roboti - Brăila - Lucrari 2021 Online

Informatii generale

Descriere

Dispozitiv inteligent programabil pentru organizarea și dozarea medicației zilnice a persoanelor în vârstă. Ideea acestui proiect mi-a venit atunci când am asistat la o discuție dintre două persoane în vârstă, care se plângeau că au multe medicamente de luat și le este foarte greu.

Tehnologii

SmartMed Dispenser, a fost gândit să vină în sprijinul persoanelor în vârstă, cu probleme de memorie și nu numai, pentru asigurarea dozajului și respectarea orarului de administrare a medicației zilnice, fără a mai fi nevoie de intervenția unei persoane de specialitate.
Inima acestui proiect este un modul programabil foarte puternic (ESP32 dual-core 240Mhz) cu funcții de Bluetooth și Wi-Fi. Un display OLED 128x64 cu un consum foarte mic, care ajuta la programarea facilă a dispozitivului.
Mușchiul este realizat cu un micromotor DC (70 mA) cu reductor care asigura deplasarea dozelor cu pastile. Acestea sunt interconectate cu următoarele module electronice: driver motor DC, regulator tensiune step-up, incărcător Li-Ion, acumulator Li-Ion 2600mAh, ceas RTC, modul mp3 SD, senzor IR și Hall, 3 switch-uri, amplificator clasa D, difuzor.
Corpul este modelat în Fusion 360 și printat 3D.
Creierul acestui dispozitiv îl reprezintă softul, care activează următoarele funcții: memorarea intervalelor de furnizare a medicamentației, distribuirea acesteia la intervalele programate, avertizare vocală că pastilele pot fi luate, verificare dacă pastilele au fost luate, în caz contrar aparatul va trimite mesaj unei persoane de contact.

Cerinte sistem

Imprimanta 3D

Realizatori

Gabriel-Sebastian Rosioru

  • Scoala: Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci”
  • Clasa: 9
  • Judet: Brăila
  • Oras: Braila

Screenshots