Software Irigatie - Utilitar - Prahova - Lucrari 2021 Nationala

Informatii generale

Descriere

Aplicatia distribuita web isi propune sa controleze un sistem de irigatie bazat pe semnale SNMP (simple management network Protocol ). aplicatia web se bazeaza pe doua componente : o componenta de comanda php format din 4 pagini (index.php, iri.php, off.php, on.php) si o componenta de control care se bazeaza pe un script bash ce citeste status-ul placii de achizitie date si control (tip plc tyny lan controler).

Tehnologii

aplicatia web se bazeaza pe doua componente : o componenta de comanda php format din 4 pagini (index.php, iri.php, off.php, on.php) si o componenta de control care se bazeaza pe un script bash ce citeste status-ul placii de achizitie date si control (tip plc tyny lan controler).

Cerinte sistem

un server web (s-a folosit un server centos 7 care ruleaza o versiune de apash 2.4.6)
o placa de achizitie si control de tip lan controler (ce suporta protocol snmp ) pentru conrolul fizic s-a folosit o electrovana in curent alternativ de 24 w alimentata de un transformator crespunzator. Pe partea de retelistica s-a folosit un router cu capabilitati firewall care indeplineste si rolul de switch in reteaua locala.
Pentru preloarea in mod constant a datelor din placa de achizitie se ruleaza la fiecare minut check.sh cu ajutorul facilitatii crontab a linux-ului.

Realizatori

Ionut Ionescu

  • Scoala: Colegiul National Pedagogic “Regina Maria” Ploiesti
  • Clasa: 10
  • Judet: Prahova
  • Oras: Ploiesti

Screenshots