Splat - Web - Braila - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Braila

Descriere

Splat este un catalog virtual care permite managementul notelor, mediilor, statisticilor care trebuie realizate intr-o scoala, trimiterea de mesaje intre profesori, elevi, parinti si multe altele.
Lucrarea salveaza mult timp in special de la sfarsitul semestrelor cand trebuie facute statisticile referitoare la numarul de medii intre 5 si 6 si tot asa (probabil ca sunteti familiarizati cu aceasta problema :))

Tehnologii

PHP, MySQL, Flash, CSS, XHTML

Cerinte sistem

Orice sistem ce poate rula Flash este bun(restul tehnologiilor tin de partea de server).
Rezolutia poate fi si 800600 si 1024768 si chiar mai mare.

Realizatori

Burada Andrei

  • Scoala: Colegiul National “Gh. M. Murgoci”
  • Clasa: XI A
  • Judet: Braila

Screenshots


Ai concurenta: http://www.infoeducatie.ro/forum/viewtopic.php?t=1449

Multa bafta oricum!

Nu e chiar concurenta. O lucrare e la web iar cealalta la soft.

Totusi e fain ca au aceeasi tema. Mi-ar place sa vad cum e abordata aceeasi aplicatie diferit la web fata de soft, si eventual ce are fiecare cel mai bun :smile:Ca si observatii personale: Catalogul mi se pare oricum o chestie “shared”, deci mi se pare logic sa fie o aplicatie web, unde datele sunt stocate intr-un singur loc dar poate fi accesata de oriunde. Pe de alta parte poate profesorii sunt mai familiari cu software care nu e web-based.De abia astept sa comparam lucrarile, fie ea si o comparatie neoficiala :smile:

Ideea e frumoasa dar… nu merge!!. Cine o sa stea sa introduca notele elevilor? Cine o sa stea sa introduca elevii? O buna parte din profesori fug de PC ca draq de tamaie. Chiar nu-i vad rostu.

Pai sincer sa fiu fiecare profesor o sa-si opereze notele (adica atunci cand pune note, le marcheaza si aici)Si oricum, trebuie sa crezi ca merita (believe me). :sunglasses:

Si chiar crezi ca toti profesorii stiu sa foloseasca asa ceva? Eu chiar nu cred. Nu spun ca nu merita… spun pur si simplu ca nu e aplicabil, cel putin nu inca. Si Ael are catalog din cate stiu si crezi k-l foloseste cineva? Nimeni.

Hai sa-ti spun o chestie: am aratat si catorva profesori modul de utilizare si beneficiile si mi s-a raspuns ca este mult mai simplu de folosit decat catalogul din AEL.

Imi dau seama ca este o munca foarte mare pana pui la punct baza de date (asta e toata problema) dar si cand faci acest lucru totul este destul de simplu (cu mentiunea ca trebuie sa notezi si aici cand notezi in catalog, pt ca altfel iti ingreuiezi munca ) :sunglasses:Si inca ceva: nu vreau sa para ceva care a mai fost facut si acum este deja “fumat”. Zic ca orice merge imbunatatit si cand reusim sa facem acest lucru chestia asta ne va scapa de multa bataie de cap.

Ael-ul este foarte complicat (nu e deloc organizat) si de aceea nimeni nu-l foloseste.Totusi, daca ai idei sau alte intrebari, wykthorr, don’t hesitate to ask. :wink:bye :stuck_out_tongue:

Nu vreau sa par al draq. Nu sunt rau intentionat dar vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva despre aplicabilitatea unui astfel de catalog in vremurile noastre.Tu spui ca profesorul trebuie sa noteze in acelasi timp in doua cataloage. Explica-mi si mie cum face asta. Multe scoli din tara (cred ca aproape toata) nu au nici macar o retea wireless, cu atat mai putin cate un calculator in fiecare clasa sau un laptop/ pda/ telefon compatibil wi-fi pentru fiecare profesor, si chiar daca ar avea multi nu ar sti sa il foloseasca (si partea cea mai trista nici nu s-ar chinui sa invete). In cazu asta explica-mi si mie cum poate fi utilizat sa scara mai larga (pentru inceput macar o unitate scolara)?

chiar si asa, nu ne impiedica sa cream… sa visam.

Poate va fi folosit in viitor, poate in strainatate… poate… in scolile private… sau in situatii speciale (admitere, rezidentiat, lectii particulare).

Nici cand s-a inventat masina nu stia nimeni sa o conduca…

Ca sa poata fi folosite doar mijloacele electronice trebuie sa existe si un suport legal, in sensul ca altfel s-ar putea ca notele sa nu mai aiba valoare. Oricum cred ca primul pas trebuie sa il faca atat cei care le folosesc cat si dezvoltatorii de produse care trebuie sa inoveze si sa gaseasca mijloace cat mai simple. In baza rezultatlor lor se poate inlocui modul traditional de stocare a situatiilor scolare cu unul electronic.Oamenii ar invata pentru ca ar fi nevoiti, cand vrei sa lucrezi neaparat la o companie care iti cere ECDL il faci, daca nu cauti alta care nu-ti cere dar care poate nu-ti place. :smiley:

wykthorr, nu-ti trebuie neaparat o retea wirelesspentru splat iti trebuie doar un simplu server pe care sa ruleze apache si mysql server si totu-i gatade oriunde poti accesa serverul, poti sa intri si sa operezi in contul tau

aplicabilitatea e foarte mare

nu te mai mira, ii zice INOVATIEdaca nu s-ar fi inventat nimic nu ai fi folosit nimic (exemplul cu masina dat de mihneasim e concludent)la scara mai larga poate fi folosit (momentan poate fi folosit pe unitate scolara dar s-ar putea dezvolta mai departe)

sincer sa fiu insa mi se pare ca exagerezi: sa fim seriosi, nu-ti trebuie o retea wireless. in orice scoala aproape (aproape e pentru sate) ai calculatoarecu ceea ce sunt de acord este ca majoritatea profesorilor sunt reticenti la asa ceva, dar totusi, orice se invata :fearful:

Ca sa accesezi server-ul de pe niste calculatoare ai nevoie de o retea, nu? De cele mai multe ori o retea wireless poate fi o solutie ieftina, care acopera usor o arie pentru nevoile unui asemenea software si mai este si flexibila in sensul ca nu ai nevoie de cabluri si alte chestii si le permite profesorilor sa foloseasca si device-uri mobile la ore.

normal ca iti trebuie o retea, dar ideea era ca nu neaparat una wireless.

si una conventionala e la fel de buna :smiley:cat despre profesori si deviceuri mobile… nu prea cred ca e cazul. (cred ca ma intelegi) :sunglasses:

acum splat este si pe net (cu toate ca nu stiu de ce l-am pus ) :open_mouth:http://sfattipul.lx.ro

nu stiu ce au patit altii, dar mie mi se incarca foarte greu prima pagina. adica aceea de login. in special logo-ul

pai sunt mai multe motive:

1) calculatorul tau

2) netul tau

3) hostingul (www.lx.ro)totusi chiar si mie imi merge bine (si nu am un calculator stralucit)totusi recomand IE7+, Firefox, Opera sau orice alt browser care recunoaste transparenta la .pngdaca intrati pe ie6 o sa se vada cam aiurea (am incercat eu) pt ca nu stie transparenta decat la gif care are 256 de culori fata de png care are multeeeeeeeee :smiling_imp::

http://homepage.ntlworld.com/bobosola/pngtestfixed.htm

interesant wickedmanchiar cred ca o sa incerc

thx. :smiley: