Steganografie - Soft - Hunedoara - 2008 Nationala

Informatii generale

 • Categorie: Soft
 • Judetul: Hunedoara

Descriere

Programul ofera posibilitatea de a ascunde orice fel de fisiere intr-un fisier multimedia.

Tehnologii

.NET

Cerinte sistem

Pentium 4, 1,4 Ghz, 256 Mb RAM, Windows XP

Realizatori

Romosan Darius

 • Scoala: Colegiul National “Aurel Vlaicu” Orastie
 • Clasa: 11
 • Judet: Hunedoara

Screenshots

Cat de mare poate fi fisierul. Pot ascunde un fisier video in alt fisier video? :smile:

Poti sa exemplifici “fisier multimedia” ? ce tipuri de fisiere, si mai important, dupa adaugarea unui fisier in acela poate fi redat fara probleme de majoritatea playerelor?

Fisierele multimedia sunt: jpeg, mp3, avi. Cele mai folosite, cred… Se pot ascunde fisiere de orice dimensiuni. De exemplu, se poate ascunde un film de 700 Mb intr-o imagine jpeg. Dupa ascundere, fisierele originale pot fi redate sau vizualizate in orice player. Dar, exista totusi o limita “morala”: nu se recomanda ascunderea unor fisiere care sa mareasca dimensiunea fisierului original foarte mult, deoarece ar deveni “suspect”. De exemplu, daca ascunzi cateva fisiere intr-un jpeg si ar iesi o imagine de 200 Mb, ar fi un pic suspect ca o imagine sa aiba o asemenea dimensiune, dupa parerea mea!

 1. Le ascunzi la sfarsit sau la inceput sau intr-o zona anume (gen header, tag - asta ar explica cum nu se pierde compatibilitatea de format cu alte programe) ?
  2) Le ascunzi mereu la fel (in acelasi loc, in acelasi fel) ?
  3) Folosesti o cheie care sa dicteze felul in care le ascunzi ?
  4) Folosesti si algoritmi de criptare ?

din pacate ceea ce face programul tau nu cred ca este steganografie in adevaratul sens al cuvantului. Steganografia inseamna ascunderea unei informatii in mesaj, nu la inceputul/sfarsitul lui. Ai putea sa te documentezi (use google) despre formatele prezentate si sa vezi cum se poate ascunde informatie in ele (pentru jpeg in pixeli, mp3 in antetele cadrelor sau mai greu adaugand sunete ce nu pot fi detectate de urechea umana, sau avi in pixelii cadrelor).
Cred ca valoarea softului tau ar creste cu mult atunci :smile:

Fisierele le ascund tot timpul in acelasi loc, la sfarsitul fisierului. Programul meu deocamdata nu foloseste nici o cheie sau un algoritm de criptare. O sa iau in considerare ideile pentru o viitoare dezvoltare.

Ascunde o poza intr-un film si apoi acel film intr-o poza si poza iar intr-un film. Mai merge sa scoti poza initiala?

Fa acelasi lucru cu un fisier binar. :smiley:

ioman, iti multumesc pentru idei si sfaturi! Cu siguranta o sa tin cont de ele pe viitor. Dupa parerea mea, programul meu se incadreaza destul de bine in definitia steganografiei.

Am ascuns un fisier pdf intr-o poza, acea poza am ascuns-o intr-un mp3, dupa care mp3-ul l-am ascuns in alta poza. Am extras pe rand fisierele pana am ajuns la pdf si fisierul era intact fara nici o problema. La fel si celelalte fisiere. Nu cred ca ar avea o problema chiar si cu ascunderea unui fisier binar.

Incearca. Rezista la flip, brightness, resize poza? :smile: