Sudoku - Utilitar - Botoșani - Lucrari 2022 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Utilitar
  • Judetul: Botoșani

Descriere

Sudoku este o aplicaţie web prietenoasă, ce permite utilizatorilor să îşi ocupe timpul cu ceva frumos şi distractiv. Ştim cu toţii că Sudoku, chiar şi în varianta clasică, dezvoltă inteligenţa. Numerele pe care trebuie să le plasăm în puzzle-ul sudoku stimulează acțiunea neuronilor și ne obligă să ne concentrăm și să ne amintim lucruri.
Dar, eu mi-am propus mai mult de atât. Astfel, jocul dezvoltat de mine pune la încercare utilizatorul prin diversitatea nivelurilor, care sunt : easy, medium, hard, very hard, insane, inhuman. Totodată pentru o utilizare uşoară, am introdus şi o rubrică de instrucţiuni, unde este explicat modul în care se poate utiliza platforma web.
Pentru a te putea juca acest joc, trebuie să îţi creezi un cont. Astfel, tot progresul va fi actualizat constant în pagina Profil, de unde utilizatorul îşi va putea pune şi o imagine de profil.
Şi, ce farmec mai are să te joci, dacă nu te poţi juca , şi nu îţi poţi compara progresul cu prietenii tăi. Astfel, în pagina Search, îţi poţi căuta prietenii şi le poţi trimite cereri de prietenie. Iar ei nu vor trebui decât să ţi le accepte. Apoi, după ce vei avea prieteni pe platformă, din pagina Prieteni, poţi accesa pentru fiecare prieten în parte rubrica Compară, unde se va face o comparare automată a progresului tău şi a prietenului respectiv.
Iar, după ce utilizatorul va decide că s-a jucat destul pentru moment, acesta poate foarte uşor să se delogheze de pe platformă, apăsând butonul Deloghare din pagina Profil.

Tehnologii

Proiectul este împărţit în două, asemenea multor proiecte dezvoltate web. Astfel, cele două secţiuni sunt : frontend şi backend. Voi descrie pentru ambele părţi ale proiectului modul în care au fost realizate şi tehnologiile folosite.
Frontend.
Pentru realizarea frontend-ului am folosit în principal HTML (pentru structura paginilor) , CSS (pentru design-ul paginilor) şi Javascript (pentru funcţionalitatea paginilor). În cadrul design-ului am folosit şi următoarele tehnologii : Bootstrap (pentru realizarea formularelor), Flex layout (pentru un design elegant şi user friendly), Grid layout (pentru realizarea structurii sudoku-lui, dar şi pentru design-ul paginilor : search, send, receive, friends), Media Queries ( pentru un design responsive). În cadrul funcţionalităţii site-ului am utilizat şi varianta evoluată a Javascript-ului , anume ES6.
Backend.
Pentru realizarea backend-ului am folosit Node js şi Sql. Node Js a fost folosit pentru manipularea datelor primite de la utilizator şi pentru manipularea datelor primite de la baza de date, dar şi pentru comunicarea cu baza de date. Sql a fost folosit pentru utilizarea bazei de date ( MySql), realizând astfel diverse operaţiuni. Totodată, am folosit Cookie-uri pentru transmiterea şi salvarea locală a datelor din formulare, Bcrypt pentru criptarea parolelor înaintea introducerii lor în baza de date şi Multer pentru manipularea imaginilor introduse de utilizator.
Pentru transmiterea informaţiilor de la platformă la baza de date şi inversul, am folosit request -uri de tip GET şi POST, iar informaţiile au fost transmise in API-uri de tip JSON.

Cerinte sistem

Considerând faptul că aplicaţia este una WEB, aceasta nu are cerinţe de sistem. Singura condiţie care trebuie îndeplinită de un potenţial utilizator este accesul la internet.

Realizatori

Denis Matei Vesel

  • Scoala: Colegiul National “Mihai Eminescu”
  • Clasa: 9
  • Judet: Botoșani
  • Oras: Trusesti

Screenshots