Super Masina - Baterie de testare psihologica - Soft - Maramures - 2008 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Maramures

Descriere

Super Masina-Baterie de testare psihologica este un soft utilitar dedicat exclusiv psihologilor ce detin cabinete particulare sau lucreaza in cabinete de testare psihologica pentru obtinerea permisului de conducere. Aceasta aplicatie reuseste sa testeze 7 caracteristici umane necesare unui bun conducator auto: atentia distributiva, timpul de reactie, capacitatea de reframing, automatizarile motorii, daltonismul, capacitatea de invatare si capacitatea de a lua decizii sub stres. Toate aceste carcateristici sunt testate in doar 10 minute spre deosebire de vechile teste ce ofera un rezultat bun doar dupa aproximativ 90 minute. Are o interfata prietenoasa sub forma unui joc si este foarte usor de folosit si de catre candidati dar si de catre psiholog. Este securizat pentru a preveni eventualele tentative de falsificare sau schimbare a rezultatelor. Dupa testare, psihologul poate sa printeze un document tipizat cu rezultatele testului. Momentan nu exista o asemenea aplicatie pe piata.

Tehnologii

Borland Pascal 7

Cerinte sistem

procesor 233 Mhz, 64 RAM, 5 mb spatiu liber

Realizatori

Maries Ionut-Tudor

  • Scoala: Colegiul National “Gh. Sincai”, Baia Mare
  • Clasa: XII
  • Judet: Maramures

Marchis Daniel Nicolae

  • Scoala: Colegiul National “Gh. Sincai”, Baia Mare
  • Clasa: XII
  • Judet: Maramures

ScreenshotsDupa testare, psihologul poate sa printeze un document tipizat cu rezultatele testului. Momentan nu exista o asemenea aplicatie pe piata.


Tin sa te contrazic. Eu am dat testul psihologic de curand si exista un program realizat in BorlandC care testeaza atentia, capacitatea de reactie si de decizie si chiar de invatare. Testul dureaza aprox 15 minute si sunt testate capacitatile de reactie ale mainilor si picioarelor. La inceputul testului se completeaza toate datele personale, la sfarsit putand fi imprimata o foaie care da rezulatul si arata toate greselile. :smiley:

Este destul de greu sa dai un rezultat exact despre viteza de reactie cand testezi folosind doar mainile nu si picioarele. :stuck_out_tongue:

Iti multumesc pt observatie. Ai dreptate, exista un asemenea soft ce iti testeaza atentia si viteza de reactie dar nu testeaza capacitatea de a lua decizii si nici atentia distributiva care este relativ diferita fata de atentia simpla. Daca nu ma insel trebuie sa apesi pe un buton cand se intalnesc 2 masini si mai trebuie sa observi cand apare o litera anume, dintr-un lung sir de litere la intamplare. Am facut si eu acel test :smiley: , dar inainte sau dupa cel test mai trebuie sa dai inca vreo 2-3 teste: sa incercuiesti niste patratele si gasesti drumul intr-un labirint, sa gasesti numere intr-un patrat cu mai multe numere si multe altele…asa ar fi normal din cate am discutat cu psihologii cu care am colaborat. Pe langa toate caracteristicile ce le testeaza softurile existente acum pe piata, Super Masina mai testeaza si “capcacitatea de a lua decizii sub stres”, “capacitatea de reframing(capacitatea de a alege dintre 2 lucruri rele pe cel mai putin rau)”, daltonismul si multe altele. In crearea softului am luat in considerare toate aspectele si caracteristicile ce sunt testate in vechile softuri si teste, si cateva ce nu sunt testate de acelea. Suntem constienti ca orice greseala in interpretarea rezultatului unui test psihologic poate duce la pierderea unei vieti pe sosea si de aceea am colaborat cu 2 psihologi si am testat aplicatia pe un numar mare de persoane.
Daca mai ai orice fel de nelamuriri sau intrebari te rog nu ezita sa le scrii.

Nu nu trebuie sa apesi pe un buton cand se intalnesc 2 masini. Mai exact: ai pe ecran 4 patrate, cate unul pentru fiecare mana si picior. Se aprindeau cate 2 simultan, unul pentru picior si unul pentru mana (atentie distributiva?). Si aveai in fiecare mana cate o maneta si pentru fiecare picior o pedala, pe care trebuia sa apesi simultan cand se aprindeau patratele. Testul era pe 3 nivele de viteza si la sfarsit dadea date despre viteza de reactie, capacitatea de acomodare, puterea de decizie. Nu stiu daca se gaseste pe internet softul si nici nu stiu sa iti spun cum se numeste. :smile:

"Se aprindeau cate 2 simultan, unul pentru picior si unul pentru mana (atentie distributiva?)"

Nu vreau sa te dezamagesc dar aceasta nu este atentia distributiva. Ceea ce zici tu este timpul de reactie. Un exemplu de atentie distributiva ar fi: tu te joci pe calculator si observi o pasare ce tocmai zboara prin dreptul geamului de la camera ta :smiley: . Stiu despre ce soft vorbesti si iti pot spune ca nu se gaseste pe internet deoarece ai nevoie de licenta de psiholog si de licenta pentru soft pentru a-l utiliza. In majoritatea laboratoarelor nu se mai foloseste acea pedala despre care vorbesti tu, deoarece aceste reflexe se castiga in timp dupa cateva ore bune de condus, si pot sa iti garantez ca pentru a fi un sofer exceptional nu trebuie sa ai aceste reflexe de la inceput. Ele pot fi dobandite. In schimba “puterea de decizie” despre care vorbesti tu nu poate fi calculata de acel soft. De aceea daca dai acel test pe bune, si vrei sa obti rezultate care sa te reprezinte mai trebuie sa dai inca vreo 2 sau 3 teste pe hartie si sa porti o discutie cu psihologul. Oricum psihologul nu poate fi inlocuit de nici o aplicatie.
Capacitatea de acomodare poate fi calculata. In Super Masina aceasta “capacitate de acomodare” poarta numele de capacitatea de invatare . Plus ca Super Masina te scuteste de acele teste pe hartie despre care iti vorbeam si care iau foarte mult timp (asta daca vrei sa obtii rezultate care sa te reprezinte), dar nu te scuteste de interviul cu psihologul. Deci cu Super Masina obtii aceleasi rezultate ca si cum ai fi testat o ora jumate (testat complet nu pe jumatate) in doar 10 min, dar din pacate mai trebuie sa treci si de interviul cu psihologul. :disappointed: Sper ca te-am lamurit, si te rog frumos orice nelamuriri sau intrebari mai ai sa le scrii, pentru ca iti voi raspunde bucuros la ele :smiley:

Ok… nu te mai contrazic pentru ca nu am studiat in acest domeniu. Abia astept sa fac si eu un test in aplicatia ta :stuck_out_tongue: .

St3faN

Ok.. nu te mai contrazic pentru ca nu am studiat in acest domeniu. Abia astept sa fac si eu un test in aplicatia ta :stuck_out_tongue: .


Facem un campionat sa vedem cel mai bun scor .... :smiley: :smiley:
... Softul e super ! Mult succes !

Orice intrebari aveti si nelamuriri sa stiti ca nu ma supar, si chiar imi face placere sa va raspund la ele. Din pacate nu voi fi prezent la concurs :disappointed: dar am facut o filmare cu prezentarea softului si o voi trimite. Voi trimite deasemenea si softul. Ideea cu campionatul este foarte buna, si softul are si un clasament ce poate fi vizualizat dupa fiecare rulare: astefel se pot vedea primii 20 clasati per general.
Va urez multa bafta si voua, si nu ezitati sa ma intreabti daca mai aveti nelamuriri.