SWAR - not just war - Web - Mehedinti - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Mehedinti

Descriere

SWAR este un joc de browser ce vrea sa propuna o noua abordare in domeniu. Printre facilitatile ce fac acest joc distinct sunt interactiunea pe partea de client sporita, traficul client-server redus, modificarea in timp real a elementelor dinamice din pagina si utilizarea straturilor multiple active. Toate aceste facilitati transforma interactiunea utilizator-browser si o duce la nivelul web 2.0.
Folosirea tehnicilor specifice web 2.0, printre care regasim AJAX si DOM, ajuta la diminuarea traficului efectuat intre client si server.
In spatele acestui joc de browser se afla un cod standardizat ce permite compatibilitate in procent de 100% cu toate browserele web moderne. Datorita nivelului de compatibilitate ridicat, un numar sporit de utilizatori, ce folosesc platforme diferite, pot accesa site-ul.
Actiunea ce se petrece intr-un univers virtual, este de fapt un razboi intre utilizatorii care si-au construit o pozitie stabila si au dezvoltat ofensiva, cat si defensiva planetelor lor, prin instruirea unui numar cat mai mare de razboinici intergalactici. Ca si armata utilizatorii au la dispozitie, atat unitati terestre pentru luptele la sol, cat si nave spatiale pentru luptele aeriene.
Jucatorii pot forma comunitati virtuale, acest lucru fiind facilitat prin formarea de aliante.
Sunt doua perspective principale asupra jocului. O perspectiva fiind planeta / planetele detinute de jucator, iar a doua este harta universului din care face parte jucatorul.
Pe fiecare planeta se pot regasi santiere de constructie, situri de extragere sau rafinare a resurselor necesare.
Harta universului pe care o are la dispozitie utilizatorul este ansamblul planetelor din joc. Prin aceasta utilizatorul isi poate deplasa cu usurinta trupele / unitatile pentru a-si ataca sau a-si spioni oponentii.
Pentru utilizatorii ce au atins un nivel superior pe parcursul jocului si au dobandit mai multe planete exista optiunea transferului de resurse de la o planeta la alta. Dar nici restul nu au fost dati uitarii, acestia au optiunea de a cumpara resursele, schimband un tip de resurse pentru altul.
Codul optimizat, strategia de joc si atentia pentru detalii fac ca SWAR sa fie un joc distinct, dar in acelasi timp usor si placut.

Tehnologii

XHTML, XML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, AJAX, DOM

Cerinte sistem

Desktop PC/laptop, browser web inclus.

Realizatori

Moraru Ionut-Adrian

  • Scoala: Grupul Scolar “Domnul Tudor”
  • Clasa: XI-a
  • Judet: Mehedinti

Dinca Radu

  • Scoala: Colegiul National “Traian”
  • Clasa: a X-a
  • Judet: Mehedinti

Screenshots

Oameni buni, nu stiiti ce e ala screenshot?

Ne pare rau ca incarcam screenshot-urile atat de tarziu, dar inscrierea am facut-o de pe o conexiune dial-up si nu ne-a permis mai mult. :smile:Trebuie sa specificam ca elementele grafice si layout-ul sunt inca in lucru, iar varianta finala va fii diferita de cea actuala.http://www.imagehost.ro/pict/1719014546c5c66937334.jpg

Asteptam cu nerabdare parerile, criticile, dar si sugestiile voastre… :smile:

Pentru un joc web, interfata mi se pare foarte misto. Cu toate acestea, am si eu o rugaminte - schimbati Times New Roman-ul ala cu un Verdana sau Helvetica (ceva din familia Arial).

In ceea ce priveste game-play-ul nu pot inca sa ma pronunt, dar pare promitator.Bafta multa.

In urma recomandarilor am revizuit interfata grafica si evident am schimbat si font-ul.