Tendinte web moderne - Prezentari 2006 Nationala

Descriere

O scurta trecere in revista a modelelor/paradigmelor actuale din domeniul web; Migrarea spre dezvoltare web bazata pe standarde, elemente de accesibilitate, SEO, interfete dinamice create folosind programare asincrona (AJAX); O discutie a aspectelor de mentenanta a unui site (ce se intampla cu acesta dupa ce e finalizat); Exemple, discutii libere.

Autor

  • Tudor Damian

Nu ti se par ca sunt prea multe teme amestecate?

Nu vad cum s-ar putea prezenta toate acestea intr-un singur seminar si sa intelegi macar ideea de la fiecare.Eu vad seminarul impartit cel putin in:

- SEO ( optimizare in-site, optimizare off-site )

- Standarde ( xhtml, css, accesibility )

- Web2.0 ( ajax, usability )

- MentenantaNu vreau sa fiu considerat nesimtit…dar tinand cont de faptul ca lector-ul de la acest seminar prezinta si tehnologii microsoft …sigur vor fi respectate standardele si nu vor fi prezentate lucruri care merg doar pe IE/IIS ?PS: De abia astept seminarul si mai ales discutiile libere de dupa :smile:

Am sters urmatoarele doua post-uri:

Jay-C: Vii ?
Guest: How could I miss it?


Va rog sa ramaneti on-topic.

Puneti intrebari si asteptati raspunsuri, nu speculati!

Sa nu vorbim cand ar trebui sa ascultam …

Ideea ar fi sa avem o discutie libera pe tema preferata de auditoriu.E clar ca sunt mai multe teme, la unele probabil vom sta 15-20 minute, iar la altele mai mult. Majoritatea elementelor respective sunt deja cunoscute, de aceea nu am cum sa-mi fac o idee despre ce merita sa fie discutat in detaliu, si ce merita doar sa fie amintit. Cum ziceam, depinde de cei care participa.Ca idee generala, vom incerca sa vedem unde se afla web-ul acum, si spre ce se indreapta. :smile:Iar legat de partea cu Microsoft - am trecut si prin celelalte tehnologii inainte sa ajung la ASP.NET, deci cred ca avem despre ce discuta. Oricum, standardele web sunt aceleasi, indiferent ca faci development in ASP.NET, PHP, JSP, etc. In plus, ca fapt divers, nu-mi place IE. Deloc. :smiley:Un lucru as vrea sa fie clar: ca Microsoft Student Consultant, eu nu sunt angajat al Microsoft, ci mai degraba un colaborator. MSCs se ocupa de administrarea programelor academice Microsoft din Universitati, dar toti care sunt implicati, sunt acolo din proprie initiativa.

Eh … oricum ar face bine sa prezinte platforma Asp.Net la lume ca-i interesanta prezentarea si mai si daca arata niste functii Atlas sau chestii de genu eu am vazut asta la Microsoft Day da vin anu asta la Galaciuc sa vad daca un angajat Microsoft poate vorbi despre tehnologiile pe care noi le folosim…

Credeam ca a fost suficient de clar ca nu sunt angajat al Microsoft. :smile: