Teoria Grafurilor - Soft - Bucuresti - 2006 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Homepage:
  • Judetul: Bucuresti

Descriere

Aplicatia face parte din categoria ‘soft educational’!
Ea faciliteaza desfasurarea orelor de informatica prin vizualizarea si manipularea unui graf in mod interactiv… profesorul nemaifiind nevoit sa deseneze graful la tabla!

Tehnologii

Borland Pascal 7.0

Cerinte sistem

CPU: 2.00 GHz
RAM: 32 MB
Placa video: VGA (640x480)

Realizatori

Tudor Virgil

  • Scoala: Dimitrie Leonida
  • Clasa: 11
  • Judet: Bucuresti

Screenshots

Desi nu sunt screenshots imi permit sa comentez nitel din moment c am concurat cu acest program p municipiu. Imi place foarte mult si interfata e ff draguta ( asta lasand deoparte faptul k totul e facut in Pascal :sunglasses: ). dpdv al programarii mi se pare d nota 10 ( dar poate sunt eu prea indulgent :stuck_out_tongue: ). Oricum bafta la concurs ne vedem la galaciuc :smiley:

Pe vremea ms-dos-ului nu erau calculatoare cu procesoare de 2gh.

Si poti sa faci screenshot-uri. Dai alt enter sau rulezi direct in window si faci screenshot. Not that hard, see :smile:

sau puteai face o poza cu un aparat foto :laughing: :laughing:

amuzant bulishor…=)))) :wink: n-am c zice

Iti urez mare succes la concurs si sper sa reusesti sa-ti indeplinesti toate visele,ai grija de tine si nu te lasa niciodata batut,indiferent cat de greu ar fi!

D-zeu te-a inzestrat cu rabdare, foloseste-o mai des, dumnezeu ti-a dat minte sa te poti ridica deasupra celorlalti, nu risipi aceasta sansa enorma, D-zeu ti-a dat un tata si o sora d milioane, invata cat mai mult de la ei si i-a exemlu, ai un frate c iti este aproape mereu la bine si la greu si un alt frate mititel, un frate c va aduce fericire si bucurie in casa voastra! D-zeu te-a binecuvantat prin familia minunata ce ti-a oferit-o, prin inteligenta, nu trebuie decat sa fi un pic mai deschis la provocari noi, iti vor prinde bine! Acest concurs este o provocare, o provocare ce-ti testeaza sansele si iti poate asigura un viitor mai bun tie si familiei tale! Chiar daca iti e greu foloseste-ti rabdarea, incearca sa nu renunti la visele tale, ci sa lupti pt ele. Ai sansa sa te realizezi in viata si sa faci tot cea c ti-ai propus, asa ca atunci cand ai impresia ca nu mai poti si vrei sa lasi totul balta incearca sa vezi partea buna a lucrurilor, numai asa poti realiza ceva!

Mult, mult succes in continuare!!!

Iti urez mare succes la concurs si sper sa reusesti sa-ti indeplinesti toate visele,ai grija de tine si nu te lasa niciodata batut,indiferent cat de greu ar fi!

D-zeu te-a inzestrat cu rabdare, foloseste-o mai des, dumnezeu ti-a dat minte sa te poti ridica deasupra celorlalti, nu risipi aceasta sansa enorma, D-zeu ti-a dat un tata si o sora d milioane, invata cat mai mult de la ei si i-a exemlu, ai un frate ce iti este aproape mereu la bine si la greu si un alt frate mititel, un frate ce va aduce fericire si bucurie in casa voastra! D-zeu te-a binecuvantat prin familia minunata ce ti-a oferit-o, prin inteligenta, nu trebuie decat sa fi un pic mai deschis la provocari noi, iti vor prinde bine! Acest concurs este o provocare, o provocare ce-ti testeaza sansele si iti poate asigura un viitor mai bun tie si familiei tale! Chiar daca iti e greu foloseste-ti rabdarea, incearca sa nu renunti la visele tale, ci sa lupti pt ele. Ai sansa sa te realizezi in viata si sa faci tot ceea ce ti-ai propus, asa ca atunci cand ai impresia ca nu mai poti si vrei sa lasi totul balta incearca sa vezi partea buna a lucrurilor, numai asa poti realiza ceva!

Mult, mult succes in continuare!!!

Frumoasa predica a tipului de mai sus. Si vad ca a scris-o de 2 ori, sa fie sigur :laughing:, si s-a si trezit la 4 dimineata tocmai ca sa iti scrie asta. Dragut. Pacat ca a postat cu Guest. Altfel l-as fi rugat sa imi faca si mie ceva urari de bine si noroc, descantece, dat in ghioc, citit in stele, horoscop, scos argintul viu etc…Oricum, sa nu deviem de la subiectul forumului. Keep it real, man! :wink:

2ghz??? hai sa fim seriosi… e facut in pascal…

Multumesc celor care stiu sa aprecieze un program facut de la 0(zero)… si le urez si eu lor mult succes…eu nu particip doar ca sa castig… ci ca sa cunosc lume si sa capat experienta!SI ACUM:In primul rand as vrea sa scrieti numai atunci cand stiti ceva sigur!

1. NU merge sa faci screenshot in MS-DOS decat in textmode…nu si in Graphics Mode…

2. Procesorul conteaza…pentru ca atunci cand erau procesoare slabe de ce crezi ca nu prea era grafica buna in MS-DOS? Pot si eu sa fac grafica mai rapida cu animatii si alte alea…dar o fac la incredibila rezolutie de 320x200…daca tie iti place voi face unul numai pentru tine… dar la 640x480…sa scriu in memoria video e ceva mai complicat… daca te interesezi o sa afli! (VGA 640x480 “direct memory” write). Si tot cu procesorul… exista anumite pauze… create cu procedura “Delay()”, daca este procesorul cam la un 300 MHz…Delay(1000) face pauza de 1000 milisecunde, dar daca este un procesor la 2.4 GHz(al meu) delay(1000) face o pauza de cam 200 milisecunde, asta pentru ca este o procedura care probabil foloseste un algoritm iterativ si asta o face sa depinda direct de viteza procesor!

3. Pentru cei care au scris doar ca sa se afle si ei in treaba: Nu mai fiti asa de “agresivi” sau sa incercati sa-mi gasiti nod in papura… mai ales ca observ ca nu stiti nimic din ce am facut eu… Vedeti-va in continoare de ale voastre si nu va amestecati in treaba altora!

Am observat ca am greseli de ortografie…poate am si de gramatica… dar eram adormit… :stuck_out_tongue:

poti face delay pe orice procesor si sa dureze la fel (o secunda, in cazul tau)… poate nu ai initializat tu ceva pe-acolo si dureaza 200ms :exclamation:

Merge facut ca Delay(1000) sa insemne 1000 ms pe orice procesor… ,dar se trebuie sa stii assembler ca sa poti face ceea ce trebuie…Dar la mine mai e si faza ca grafica este facuta foarte foarte simplu, fara sa ma complic… Ca sa poata fii inteleasa… si deasta merge foarte incet… si am nevoie de procesor cu viteza! :stuck_out_tongue:

Chestia e ca tu ai ales limbajul si ai facut programul, nu se face asa, intai te gandesti ce limbaj poate oferi ce e mai bun pentru programul tau si te apuci. Nu e vina rezolutiei, a Pascal-ului si nici a MS-DOS-ului, exista o gramada de alte limbaje care permit mai mult.Puteai face si tu un timer daca era pana acolo, te bazai pe ora si data din sistem si puteai face altfel ca sa eviti faptul ca Delay() depinde de procesor.

Nu stiu pe ce windows lucrezi dar daca lucrezi pe xp programele in ms-dos sunt foarte “incete” deoarece dos-ul e emulat in xp… De aia e bine sa folosesti un dosbox daca vrei sa rulezi chestii de dos pe xp.

Limbajul de programare poate fi ales intr-adevar in functie de necesitate, dar asta presupune sa stii mai multe. Eu stiu Pascal (foarte bine), C++(binisor), C#(bine, dar grafica il el nu prea). Deci am ales Pascal, si imi ajunge atat, pentru ca daca alegeam c++ sau c#, tot imi trebuia procesor rapid, si cu delay-ul nu am probleme, l-am dat ca exemplul pentru aia care ma intrebau de procesor.