Thoughts - A small tool for saving your everyday thoughts - Web - Cluj - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

Thoughts este o aplicatie web care permite utilizatorilor stocarea de date de tip text, imagine sau videoclip. Toate postările sunt private utilizatorul având posibilitatea de a le distribui sub forma unui link public. De asemenea utilizatorul poate marca postarile favorite care vor aparea intr-o sectiune speciala. Cu alte cuvinte Thoughts este un jurnal personal care incurajeaza utilizatorii sa isi pastreze gandurile in siguranta.

Tehnologii

Limbaje folosite:
-HTML
-CSS
-JavaScript
-PHP
-JSON
-MySQL
De asemenea am utilizat mai multe librării:
-materialize
-AngularJS
-masonry
-jQuery
-moment
-cropper
-plyr

Proiectul nu este Open Source.

Cerinte sistem

Cerinte minime:Orice calculator cu acces la internet(Recomandat min 10Mbps)
Cerinte maxime: Pentru a rula fluid aplicatia are nevoie de cel putin un procesor i7 si 4GB Ram

Realizatori

Emanuel Mustea

  • Scoala: Colegiul Tehnic de Comunicatii “Augustin Maior”
  • Clasa: 12
  • Judet: Cluj
  • Oras: Cluj-Napoca

Andrei Dan Filimon

  • Scoala: Liceul Teologic Baptist “Emanuel”
  • Clasa: 12
  • Judet: Cluj
  • Oras: Apahida

Screenshots

Salut! De ce aveți nevoie de minim un i7 pentru a rula fluid aplicația? Materialize e chiar asa de rău heavy pentru CPU?

De curiozitate, de ce as da un dolar pe luna pentru solutia voastra cand as putea sa folosesc Google Keep?

Aplicatie este inca in teste, de aceea codul js nu este foarte bine optimizat.

Wai… Va recomand sa scrieti niste test end-to-end sau de UI :slight_smile: Pentru ca ceva nu e bine daca ai nevoie de un i7 sa rulezi o aplicatie in browser care tine niste notite… Karma sau Jasmine au plugin-uri de genul. De asemenea daca folositi Angular, Protractor.js si Karma sunt potrivite pentru asta :slight_smile: Sper sa nu va suparati, e doar o recomandare, tinand cont ca testati aplicatia, e mai eficient sa o testati folosind unelte de automatizare e2e. Sper sa va dati seama de problema. Bafta!

Salut! De ce crezi ca testele e2e sunt mai potrivite pentru acest caz? Ele se folosesc de obicei pentru a testa anumite flow-uri ale aplicatiei. Unit-testele cred ca sunt mult mai potrivite pentru a gasi probleme de performanta si bug-uri, deoarece astfel te concentrezi pe anumite functii / bucati de cod si nu pe un intreg flow. Scrierea prematura a unit-testelor te ajuta sa eviti astfel de situatii.
Mai mult de atat pentru a gasi probleme de performanta / memory leaks se recomanda folosirea anumitor tool-uri de monitorizare a aplicatiei in acest scop, spre exemplu pentru javascript se poate folosi chrome dev tools (https://developers.google.com/web/tools/chrome-devtools/rendering-tools/)

Salut! Si eu cred ca unit testing-ul e mai eficient (mai ales pe backend). Insa am recomandat teste e2e pentru ca am observat ca e Angular la tehnologii folosite si are deja totul baked in. De asemenea, eu unul gasesc a fi complicat si time-consuming sa scrii teste de UI iar beneficiile nu sunt chiar atat de mari (ca pe backend), dar e doar opinia mea. In principiu am recomandat e2e pentru ca e mai usor de facut setup insa am precizat si existenta unit testelor.

Zi faina!

In primul rand unit-testele sunt la fel de eficiente atat pe backend cat si pe frontend, sub nici o forma nu exista “mai putin eficient” cand vine vorba de asa ceva. Unit testing-ul este un “must to have”. Nu imi dau seama cum a-ti ajuns la aceasta concluzie. Va recomand sa cititi acest articol ca sa intelegeti de ce trebuie sa aveti unit teste pe frontend si ce trebuie testat pe frontend: https://medium.com/front-end-hacking/unit-testing-front-end-38b9bf1de079
In al doilea rand solutia sugerata de dumneavoastra nu este una buna, deoarece nu acesta este scopul testelor e2e. Va recomand sa va mai documentati despre ce inseamna si la ce se folosesc aceste end-to-end teste, pentru ca pare ca nu prea cunoastesti subiectul. (https://www.techopedia.com/definition/7035/end-to-end-test)

O seara frumoasa!

1 Like

Subscriu la cele spuse de catre Catalin.

1 Like

Link spre Github, va rog.