TinyForum - Web - Timis - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Timis

Descriere

Proiectul reuneste cele mai importante caracteristici ale unui forum modern cum ar fi phpBB sau SMF ( sistem de management al userilor si permisiunilor, actualizarea automata a modulelor precum si instalarea altora rezolvand depedentele) intr-o forma mai usor de inteles pentru programatori aplicatia putand fii foarte usor imbunatatia sau modificata de administrator. Se pot folosi si alte baze de date acestea fiind detectate la instalare si propuse spre folosire administratorului. Acestea sunt doar cateva din caracteristicile aplicatiei

Tehnologii

XHTML 1.1, CSS 2.01,JS 1.7 (si AJAX si DOM), PHP 4/5, MySQL,

Cerinte sistem

Server: Linux sau Windows
Apache 1.3.37
PHP 4/5
MySQL
Client: orice browser pe orice OS

Realizatori

Coman Andrei

  • Scoala: Liceul “Grigoe Moisil” Timisoara
  • Clasa: X
  • Judet: Timis

ScreenshotsAm si eu niste sugestii:1. Evidentiaza elementele de navigare, nu de alta dar ai facut incarcarea paginilor cu AJAX, iar eu ca utilizator care folosesc phpBB, SMF, vBulletin care nu au o experienta de navigare asemanatoare tind sa dau Back si ma trimite la total altceva. Asadar, pentru ca omul sa navigheze frumos pe site ai putea sa maresti un pic navigarea din categorii spre prima pagina sau din topic-uri spre categorie etc.2. Folosind AJAX la un forum ai cateva dezavantaje, in primul rand contentul tau va fi indexat greu de motoarele de cautare sau chiar deloc. Este destul de important pentru site-uri acest aspect.3. Ai putea sa faci in asa fel incat administratorul forumului sa isi poarta customiza experienta de navigare pentru forum, in sensul ca vrea sau nu ca paginile sa se incarce cu AJAX. Si ai putea sa ii dai posibilitatea sa aleaga daca vrea sau nu URL-uri Friendly pentru motoarele de cautare.4. M-am uitat la ce ai scris in JavaScript, variabile gen bla, ceva, poate ca nu e important dar fiind o aplicatie opensource poate unii nu vor intelege despre ce este vorba si poate nu vor fi interesati sa dezvolte module.5.Mai sunt multe caracteristici pe care phpBB, VBulletin si SMF le au si din cate am vazut forumul tau nu le are si sunt destul de utile.

AJAX se poate dezactiva de catre administrator(veti poza3), voi adauga si friendly URL ca optiune pentru administrator.

Scriptul e inca in dezvoltare si alte module vor fi gata pana la Galaciuc. Poti sa imi dai cateva exemple de module?

Cat despre SEO, daca te uiti atent in ./js/ajax.js.php, ancorele sunt rescrise prin JS :sunglasses:, deci motoarele de cautare pot indexa fara probleme si utilizatorii care au JS dezactivat pot naviga fara probleme.

  1. Chiar ai nevoie de JS 1.7? Exista suport destul de slabutz pentru el.

    2. In IE 6.0 nu prea merge. As putea spune ca nu merge deloc. Nu cred ca nu poti sa iti modifici putintel codu ca sa mearga bine si in IE. Totusi 70% din oameni folosesc IE.

nu e nevoie de JS 1.7 neaparat.

Mie imi merge bine in IE.

Poti sa fii mai explicit si sa-mi spui ce probleme intampini pe IE?

Si daca ai JS activat.

Folosesc IE6.0 prin wine in linux. Desi nu cred sa fie vreo problema faptu ca merge prin emulator. Tot ce pot sa-ti spun mai exact e ca atunci cand dau click pe vre-o categorie imi apare astaIn rest mai apar erori de genu “Object requiered” cand folosesc search-ul.Sper ca iti e de folos.

Au incercat mai multi prieteni si merge perfect pe Windows (IE).

Si hai sa fim seriosi, daca utilizatorul tot foloseste Linux doar nu o sa foloseasca IE prin Wine cand exista browsere precum Firefox sau Opera.

wykthorr


In rest mai apar erori de genu “Object requiered” cand folosesc search-ul.Probabil (sigur) are Wine o problema cu ActiveX-urile lui IE. La chestia asta deja nu pot sa umblu pentru ca nu prea stiu programare pentru Linux :stuck_out_tongue:

Incearca alte site-uri cu AJAX sa vezi daca merg (numai asa de curiozitate)

Tot ce se poate. Fii sigur ca nimeni nu o sa incerce IE prin wine, dar a fost singura posibilitate de a testa site-ul in IE :smiley:Sorry

Crede-ma ca am testat site-ul si in Lynx (ata Windows cat si Linux) si e cat de cat navigabil. Azi (pana la ora 15:00 maxim) daca intri de pe IE o sa ai o surpriza :stuck_out_tongue: