TransitKit: Cloud-based Intelligent Transportation System - Utilitar - București - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

Descriere

Analizând neajunsurile și nevoia de modernizare a sistemelor de taxare și informare în transportul feroviar regional și suburban din țară, am venit cu ideea software-ului bazat pe tehnologii web și cloud, TransitKit. Primul, cel mai important și cel mai dezvoltat modul este cel de taxare contactless. Înlocuind biletele și abonamentele de hârtie cu carduri contactless, călătorii pot avea un singur card pentru mai multe servicii de transport, iar tarifarea dinamică și integrată va atrage mai mulți călători, mărind flexibilitatea și reducând frauda. Astfel, experiența zilnică a utilizatorilor o să fie îmbunătățită. Alte module includ monitorizarea și transmiterea online în timp real a locațiilor vehiculelor, management-ul centralizat al abonamentelor, informarea audio/video la bord și în stații, iar oportunitățile de integrare prin API-ul cu date structurate JSON sunt vaste.
DEMO VIDEO: Minea Claudiu Bogdan - SOFTWARE UTILITAR: TransitKIT ITS - YouTube
DOCUMENTAȚIE PDF: https://goo.gl/NvkGpK
(include link la video și surse pe Google Drive - https://goo.gl/xEAHmc, scheme și detalii tehnice, capturi de ecran, poster, etc)

Tehnologii

Datele despre conturile călătorilor sunt stocate în MySQL și oferite aplicațiilor client prin API. Aplicația AFC (Validator) are în backend NodeJS pentru a primi ID-urile HEX ale cartelelor Mifare de la cititorul conectat pe Serial via USB. Pagina de „control” determină poziția și stația curentă prin API-ul de GPS al HTML5. Consola de bord comunică prin socket-uri cu unul sau mai multe dispozitive de taxare, oferindu-le simultan date GPS despre avansarea stațiilor de la același receptor. Schimbând date JSON cu server-ul se determină secvența stațiilor și distanțele. Tot printr-o cerere API se deduce și costul călătoriei. Cartelele staff deschid interfața de control (introducere nr rută și controlat istoric validări).
Aplicațiile client NodeJS PIS și cea complet online CloudPIS anunță stații audio și/sau pe afișaje grafice, tot bazat pe secvența primită de la server.
Aplicația client Android poate controla cartelele utilizatorilor, oferind staff-ului informații despre sold, abonamente, valabilitate, tip de discount (elev/student/normal etc), istoricul validărilor și dă posibilitatea deducerii directe a contravalorii călătoriei.
Din interfața web se pot edita și introduce date despre abonamente, inclusiv fotografiile utilizatorilor, clasele de reduceri, rutele operate, zonele tarifare etc. Tot de aici se poate vedea harta cu datele de locație primite în timp real.

Cerinte sistem

Aplicațiile client AFC/PIS: NodeJS și NPM
Aplicația client Android: hardware NFC și cont Adobe PhoneGap build pentru a construi online APK-ul
Server-ul interfeței de administrare și API: PHP, MySQL / MariaDB, Websockets sub Linux (Debian-based este recomandat).

Instrucțiunile detaliate de depolyment se află în fișierele text din folderele proiectului.

Realizatori

Claudiu Bogdan Minea

  • Scoala: Liceul Teoretic Internațional de Informatică
  • Clasa: 11
  • Judet: București
  • Oras: București - Sector 6

Screenshots

UPDATE
Astăzi am efectuat teste cu cea mai recentă versiune a aplicației client „PIS” (Passenger Information System) din cadrul TransitKit, și totodată prima care beneficiază de funcționalitățile ZEROCONF (Bonjour/mDNS -> autodiscovery).

Album cu imagini original pe Imgur: http://imgur.com/a/aNBvp

Repository-ul de github menționat în pagina de proiect ( https://github.com/BodoMinea/TransitKit ) este public și conține codul la zi. Acesta se poate descărca și de la adresa https://goo.gl/EFofNr
Vine și stick-ul imeiat.