UTILITY WEATHER ROVER - Roboti - Suceava - Lucrari 2021 Online

Informatii generale

Descriere

Robotul este o stație meteo mobilă care poate comunica cu satelitul ESA (SENTINEL 5). Conexiunea la acest sistem va fi folosind internetul și poziționarea GPS permanentă.
Pe lângă aceste funcționalități, robotul poate determina și transmite utilizatorului câțiva parametri foarte semnificativi:
-nivelul de umiditate al solului (pentru ca plantele să crească au nevoie ca solul să fie umed deoarece în sol există substanțe nutritive care asigură rădăcinilor elementele chimice necesare)
-umiditate aer (40% -70%)
-temperatura (pentru plantare 5C-21C și pentru germinare 18C-32C)
-CO2 (concentrația medie 0,03% și peste 5% devine toxică)
Robotul are un braț multifuncțional, care permite introducerea senzorului de umiditate a solului în sol, dar poate elimina si plantele parazite sau cele afectate de vreme. Acesta va analiza zona cu ajutorul unei camere și va transmite imaginile la cel care il supravegheaza, împreună cu datele, iar dacă consideră că planta trebuie eliminată, va da comanda robotului. Am început să dezvolt o nouă metodă prin care robotul să realizeze ce plante sunt afectate de vreme(Este încă în dezvoltare).
Unitatea va fi alimentată de șase celule fotovoltaice de 3V (având o sursă de alimentare ecologică) ,dacă sursa de alimentare nu mai este realizată de celule, acestea sunt înlocuite cu două baterii de 9V.

Tehnologii

Pentru acest proiect am folosit Raspberry Pi 4, inima întregului sistem, 3 Arduino (unul pentru senzori, unul pentrucontrolul brațelor și celălalt pentru driverul motorului), senzorul MQ135 (CO2), sensor pentru umiditatea solului, DH12 (pentru temperatură și umiditate atmosferică) si o camera. Brațul are în componenta sa 2 servomotoare de tip MG996R și 3 de tip SG90.
Rover-ul este format din două piese din aluminiu care susțin roțile, placa pe care am montat piesele electronice și brațul robotizat este o bucată de plastic, iar brațul robotizat este imprimat 3D cu filament ABS și metal.

Cerinte sistem

Internet

Realizatori

Andreea Anastasiu

  • Scoala: Colegiul “Alexandru cel Bun”
  • Clasa: 11
  • Judet: Suceava
  • Oras: Gura Humorului

Screenshots