Utilizarea practică a Realității Augmentate - Utilitar - Hunedoara - Lucrari 2019 Nationala

Informatii generale

Descriere

Această aplicație a fost realizată pentru a demonstra practicabilitatea realității augmentate în viața noastră. Astfel, nu am realizat aplicația pentru a îndeplini un singur scop, sau pentru a arăta un singur lucru, ci pentru a prezenta rolul pe care l-ar putea juca realitatea augmentată în viitorul apropiat, dar și îndepărtat, lucru care reiese din domeniile alese pentru această aplicație, domenii care nu sunt legate între ele în vreun fel semnificativ. Chiar dacă aplicația este destul de simplă, ea doar are rolul de a prezeta aspectul amintit anterior, și anume rolul realității augmentate.
Aplicația atinge mai multe domenii, cum ar fi recunoașterea semnelor de circulație și explicarea acestora, recunoașterea după denumire a unor molecule și prezentarea modelului 3D al acestora și recunoașterea unor diferite postere, și anume un poster de prezentare turistică, iar altul de prezentare al unui film. Explicații pentru domeniile alese:
-Recunoașterea semnelor de circulație cu ajutorul unei aplicații de acest gen poate schimba modul în care oamenii învață să conducă. Astfel, instructorul poate fi cel care conduce, în timp ce elevul stă în locul pasagerului și observă semnele pe lângă care trece, acestea fiind recunoscute de către o cameră și explicațiile aferente fiind proiectate pe un parbriz cu un display integrat, într-un mod în care nu ar deranja șoferul. Acest lucru ar face învățatul semnelor, posibil și al altor aspecte ale condusului, să se realizeze într-un mod și mai practic.
-Proiectarea moleculelor 3D ar putea ajuta în învățatul chimiei organice în școli, fiind un mod de a vizualiza teoria învățată.
-Cele 2 postere reprezintă fiecare o categorie distinctă, astfel că cel pentru film poate fi folosit de cinematografe pentru a face reclamă la filmele care pot fi vizualizate atunci sau în viitor, iar posterul despre Castelul Huniazilor reprezintă o modalitate de a promova istoria și cultura unui loc, în acest caz castelul fiind reprezentat printr-un videoclip de pe Internet.

Tehnologii

Aplicația se folosește de motorul grafic Unity, versiunea 2019.1.12f1 pe 64 de biți, cu modulele de Android și Vuforia. Pe lângă Unity, am folosit și pachetul software Vuforia pentru recunoașterea și urmărirea imaginilor. Modelele 3D prezente în aplicație au fost realizate de mine în programul Blender, alături de textul 3D. Pentru a vizualiza videoclipurile introduse în program a fost necesară scrierea unui alt script în C# pentru ca planul pe care se proiectează videoclipurile să nu aibă interacțiuni nedorite cu alte obiecte.

Cerinte sistem

Aplicația poate fi folosită pe:
Dispozitive de tip Android, începând de la versiunea 4.1 Jelly Bean și până la cea mai recentă.
Dispozitive de tip iOS.

Realizatori

Eduard-Raul Kontos

  • Scoala: Colegiul Național “Mihai Eminescu”
  • Clasa: 11
  • Judet: Hunedoara
  • Oras: Vulcan

Screenshots